CITARASA RINDUAN

Monday, January 23, 2012

Aktiviti Cuti CNY: Aku layan Home Alone 2, ibubapaku singgah CR!! Korang pula?


Sepanjang hari dicuti CNY aku menjaga anak daraku.. lepas masak lauk pauk di citarasa rinduan, En Zalie tukar denganku menjaga chasier.. ku pulang ke rumah.. melayan anak daraku.. walau merengek minta masakkan itu ini, minta dibelai… minta perhatian..

Hinggakan,ibunya nak online terbantut sudah… hahhahaha.. tak apalah, janji anak daraku beransur pulih.. nampaknya umai semakin sembuh..salsema semakin kering, batuk kurang, demam pun dah beransur kurang panasnya.. syukur..

Terima kasih kepada semua sahabat yang mendoakan kesejahteraan anak daraku....

Tanpa aktiviti, aku Layan TV astro filem home alone 2 di cuti CNY, lucu betul filem tu.. aku dah ulang kali tonton tak rasa bosan langsung, umai pun dah tersenyum tanda dia suka filem komedi keluarga tu…

Korang pula??? Ke mana??? Pasti berpeluang bersama keluarga berkumpul bersama2..kongsilah ya..

Dan kebetulan… kehadiran ibubapaku ke citarasa rinduan, sebelum mereka bergerak ke USJ, melawat ketiga-tiga anaknya yang sudah bekeluarga.. kehadiran yang sangat bermakna, 3 hari aku terlalu ingin pulang ke kampung, rupanya mereka yang mengziarahiku pula.. (memahami anak ke 2nya yang banyak tanggungjawab)


Terima kasih ibu.. terima kasih abah.. kerana sudi menghilangkan rindu anakmu ini… siap tapaukan karipap berinti keledek dan seplastik petai… wahhhhhhhhhhhhhhh… terharunya.. hilang rindu..

11 ulasan:

Huda said...

suka ayu kan bila parents datang, terubat rasa rindu..camana dengan umai? dah ok, harap ok yea..kita ni langsung tak kemana ayu, dok rumah tido jer, hehe

Citarasa Rinduan said...

huda--
rupanya kita serupa..
tapi ayu baru ada masa nak online
umai dok sibuk mengala buku2 dia....
alhamdullilah..
syukur doa kamu umai semakin sembuh
thanks ya

PS: tak sangka, rindu kak yang sangattttt telah terubat..

insan_marhaen said...

IM pun bercita-cita begitu. bila anak-anak sudah ada kehidupan sendiri di rumah sendiri, IM akan bawa ibu_suri ziarahi mereka bila senang.

Citarasa Rinduan said...

Im--
alhamdullilah.. ayu pun mendoakan.. bila anak2 membesar, ayu pula ke tempat mereka.. moga2 tercapai.. amin

Areef Ibn Naim said...

salam,

kak, selalu naluri ibu begitu kan...
tau2 je si anak merindukannya :)

Along Maklong said...

sukanya ayu dapat jumpa mak ayah.. maklong pun rindukan mak.. huhu..

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

keistimewaan ibu..tak siapa dapat menafikan..

cik bulan said...

kalo eden kawin nanti..(...)



hehehehe

Gen2Merah said...

best nya kak ayu.. sehingga bila2 pun jasa ibu bapa jangan kita abaikan kan...

[PCL] said...

pcl bawa MIL memenuhi minatnya...cm biasa fishing kt pantai sambil menghirup udara nyaman..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Seronoknyaa... tak sia2 Ayu buat entry "rindu2" semalam tu. Rupa2nya ibuayah Ayu mendengar jeritan hati Ayu.

Akak tak ke mana2 sgt CNY ni.. lepak2 je rumah MIL..