CITARASA RINDUAN

Tuesday, January 17, 2012

Bersampul jua akhirnya...




Ibu si tukang masak, banyak habiskan di dapur dan melayan pelanggan…

Inilah nasib anak daraku umai, yang beribukan Ibunya Puan Ayu, alahai.. siannnn anak daraku.. ibu minta maaflah terlambat nak sampul buku teks dan latihan persekolahan kamu..



Jumpa sampul tak ada yang plastic putih, ada yang ini jer, dan kebetulan warnanya pink.. agak2 ibulah… sampul nie jangka masanya takkan sampai setahun.. hehehehhehehe..

Asal boleh jerlah anakku… esok2 kalau terbarai ibu sampul yang lain.. hahahhaha

16 ulasan:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Ok la tu...at least berbaju juga buku tu kan..tetap boleh jadi ibu mithali.

mama maman said...

kira rajin gak la ayu oiii... mama buat bodo je ngan buku maman.. hahaha.. nak kena jd mithali cam ayu la lepas nih... hehehe

Along Maklong said...

cantik sampul buku tu..
pink gitu.. i like.. hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik dah bersampul...hrp umai tak lasak pki buku tu maka blh thn setahun.tp nipis sket klu yg bunga2 tu..harus terkoyak tu kot?


akak,adik gi umrah smgu.jg diri ye, jgn lupa rehat yg cukup.love u

azieazah said...

Kalu dah naik sekolah kebangsaan, pembalut buku cenggitu memang dah tak boleh dah tu. Kena plastik jernih tanpa corak.

anyss said...

Assalamualaikum,
Errrr...Umai wat sendiri pun boleh...kesian ibu hu hu hu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Skrg ni dah ada sampul yg tinggal sarung je Ayu.. tp si Shashal punya pun ada yg Akak tak sampulkan sbb tak cukup, blom sempat beli. Harap2 Cikgu dia tak marah.

iz said...

dulu saya awal2 je cantik buku tu..masuk je tengah tahun..
boleh jadi bungkus nasi lemak dah laa kiranya..
hehe..

Cik Pulau said...

sy pun jadi tukang balut buku untuk 3 orang..
nak tercabut ase tangan.huhu.
sorang adik,, 2 anak buah..huuu~

Areef Ibn Naim said...

salam,

alala cantiknya sampul buku die... tp nnti klu dh masuk skss tkleh sampul gitu tau :)

kak, congrats atas anniversary blog CR ni... bila ek kita nak gather2 lg...

Izan Ishak said...

rajin ibu ayu sampulkan buku2 umai. abg naufal buku2 pastinya tak bersampul pun. cikgu cuma pesan tulis nama aje. hari ni kasi, esok dah kena pulang... mana nak sempat berbaju buku2 tu semua... hehe.. ke ummi yg malas...

eelobor said...

dulu2 aku guna "kertas minyak" jer. ko tau apa jenis kertas tuh?

suri solehah said...

okeylah tu ayu..akak ni sampai sekarang tak balut lg..tunggu cik abang buatpun tak buat juga huhu

ieda said...

ekekke akhirnya kan dikk
nie lah rutin kita awal tahunn
anak2 akak punye dah selamat !! .. ;)

Nur-nba said...

Cantik sampul buku tu..

Rtp Farra Arisha said...

my little sister suka sampul buku yang bercorakkan kosong. katanya it looks even more nice compared to the floral design ;) tidak serabut mata memandang...hehe, your daughter umurnya berapa tahun?