CITARASA RINDUAN

Tuesday, January 17, 2012

Birthday MIL dan Birthday Blog Citarasa Rinduan, Tiba-tiba aku dapat Tart Nanas dari Subang!!


Hari ini hari ulangtahun kelahiran Mak mertuaku (MIL) Rusliah bte Bakar yang ke 54 tahun..ku hadiahkan sesuatu yang elok untuk kesihatannya, Mil suka… senyum memanjang sahaja ibuku itu.. alhamdullilah.. moga mak sihat-sihat selalu. Ada keizinan usiaku, kan ku jaga kamu hingga hujung waktu…..

Dan kebetulan hari ini hari ulangtahun kelahiran blog citarasa Rinduan yang ke 2 tahun… kalau manusia, blog ini ada gigi 2 batang.. hehehhehe

Dan agaknya kebetulan aku dapat parcel yang sangat besar dihari bersejarah ini…



Jeng2….




Sangat terharu bila ku buka isinya adalah tart nanas yang dijual oleh blogger yang paling sempoi dan sungguh setiakawan iaitu dari blogger kak Azie Azah. Tapi… kiriman ini adalah dari blogger GB, eik……….. jangan tanya apasal ada 2 blogger terlibat dalam ini cerita?.. senang2 nanti aku kongsi ya.. hehehe
Menurut kerisauan blogger kak Azie Azah.. tart ini dikuatiri tak membentuk tart apabila urusan post berlaku, tapi syukur alhamdllilah.. rezekiku.. tart nanas tu.. aku dapat makan tanpa henti..


Tak caya????


Tengoklah en zalie… asyikkkkkkkkkk menikmati tart nanas, siap puji melambung, tart aku yang sedap yang dahulunya dia kata paling sedap seMalaysia….dapat nombor corot, cittttttttt.. tak sayang bini sungguh!! Malam ini abang tidur luor ya!!

Dan kerana kiriman tart ini dari subang dan bukan dari kuala lumpur, maka.. dengan begitu terujanya aku dapat key chain dan postcard dari blogger GB, sangat gembira hati ini… thanks GB… muahhhhhhhhhhh




PS: ku akui, berbaloi2 dapat menjamah tart nanas yang dipromote oleh kak Azie Azah. Rasanya hampir 1 tahun aku keinginan nak merasai tart nanas yang sedap tu akhirnya Berjaya, buat kalian semua… tart ini memang paling sedap seDUNIA…… peweet.. jom order lagi dengan kak Azie Azah.. klik SINI

29 ulasan:

Cik Ecah said...

UNTONGG LAAAA HEHEHHEE :)

cik cek said...

Happy 2nd Blog Anniversary...Wah! dapat Tart nenas ke Ayu...bak la anto ke sini sikit...he he...
Happy bday jugak kat MIL Ayu...mesti suka dapat hadiah kan...semuga panjang umur ...sihat sejahtera dan bahagia selalu....

Izan Ishak said...

wahhh...bestnya dapat makan tart nenas tu ayu... terliur plak izan dibuatnya...

Kakcik Seroja said...

Akhirnya anak gadis kakcik telah menebus kesilapannya. :)

Amboi Zalie... makan tu ingatlah kat Umai sama...

Rai said...

aik...tat nenas tu tak singgah shah alam la..haha..

mas saari said...

selamat ulangtahun ke-2 buat blog akak! moga terus menulis ye kak..

Sharifah Nadzarah said...

selamat hari lahir utk MIL ayu...
semoga dipanjgkan umur..dimurahkan rezeki...(ayu MIL ayu lebih muda dari mak kitalah)

utk Citarasa Rinduan...hepi 2nd annivesari..semoga terus maju dlm dunia blogging ni..& dpt ramai kenalan...

bestnya tat tu..cik hb kita pun suka kuih tat..tapi kita tak penah buat..tak pandailah ayu...hihihi
(bila agaknya kta dpt bersua ekk)

Acik Erna said...

selamat ulang tahun yang ke dua..citarasa rinduan..
kalau tart nenas azie tu..acik sokong..sedap ya amat..acik kalau order sejekap je dah licin..sampai malu nak order lagi..malu ngan azie..sebab kuat makan tart nenas yang sedap tu..he he

Munnafendy said...

amboi..paling sedap sedunia smpai terpejam2 mata cik abe memakannya =)

gadisBunga said...

alhamdulillah...ada lagi rupa tatnye. heheh!!!

Daddy Ziyyad said...

happy birthday buat MIL ayu....saya tak sempat nak merasa lagi tart kak azie tu, walaupun dah dua kali jumpa dia! ekekeke

mamaijat said...

.....mamaijat pun suke makan tart nanas..
uuurrmm..jemnya biarlah yang homemade....
gerenti BEST!!!!

**tapi skang teringin tart yang di buat oleh adikku Rosmina Abd Razak...dari Taman Seri Murni,Selayang.....
seorang yang sangat2 istimewa dalam hati mamaijat...

siti murni said...

tengok title dah dapat agak..mesti tat buatan kak azie...hehe...
haih..bila la chek nak merasa tat kak azie ni...

akuanakpahang said...

Salam, singgah petang semoga sihat ceria sentiasa.

Kakzakie said...

Ayu.. kakak nak tart nenas AA itu. Selau nampak tarat dia berlegar dalam blog kawan-kawan... mesti sedap. Dia kan pandai masak...

Ole-ole GB dari S'pore lah tu:)

Mat Gebu said...

Tahniah ayu atas 2 tahun usia blog Citarasarinduan, moga terus berblog yea..selamat hari lahir juga untuk bonda ayu..

Gen2Merah said...

selamat ulang tahun kak ayu,...

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Kecik2 dulu suka makan nenasnya sahaja, yang tepung tu tak makan..hehe..

Cik FaRiZaM said...

wah..tart nenas ke...nampak sedap

Daddylicious said...

cukup ke 2 bekas tupperware cik abg tu makan...hehe

tun_telani said...

selamat ulang tahun yg kedua citarasa rinduan!
nasib baik x hancur lebur tat nenas tu.

wan nurul hezrina said...

nampak sedap toll tart2..nurul mmg fav tart nenas

Syue Mustafa said...

Selamat hari lahir buat MIL Ayu. Semoga panjang umur, dikurniakan kesihatan yang baik & murah rezeki.

aimaniman said...

akak kalau nak merasa tart nanas time nak raya je,.. ni time cny pun ada gak ek.. promote baik punya tu...

eelobor said...

memang sedap la tart yang kak azie buat.... serius beb

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedapnyaaa...

Huszaini Haron said...

Happy Birthday Blog Citarasa Rinduan!!

Sedapnya tart!!!

azieazah said...

Akhirnyaaaa....!

Selamat Ulangtahun Kelahiran to mertua AYU, semoga sejahtera dan ceria sentiasa.

Terimakasih kerana suka Tart Nenas tersebut. Tapi tumpang kesian sebab rupanya sudah tak sempurna lagi dah.

azieazah said...

Tapi Tart punya pasal, laki kena tido luar? Melampau adik aku nihhh....!