CITARASA RINDUAN

Sunday, January 8, 2012

Juara MasterChef Malaysia Pertama adalah Ezani (Doktor Gigi)




Tahniah buat Ezani kerana Berjaya menjadi Masterchef musim pertama.. walau bekerja sebagai doctor gigi, beliau membuktikan walau apa pun kerjaya kita, masakkan adalah penguat segalanya… 



Merangkul RM 100,000.00 berserta piala MasterChef dan diberi peluang menerbitkan majalah masakkan, ianya satu bonus buat Ezani yang 6 bulan bertungkus lumus membuktikan kebolehannya dalam dunia masakkan..


 Masakan yang Ezani sediakan bersama pembantu (rakan peserta masterchef musim pertama),


Jua tahniah, buat Wahidan kerana membuktikan walau hanya pekebun, anda yang berasal dari sabah Berjaya untuk berpadu tenaga menghasilkan masakkan yang sangat menyelerakkan, aku suka dengan hidangan terakhir beliau iaitu Fillo kastad krim, cuma rasa terkilan sebab beliau tak dapat apa2 hadiah.. atau aku terlepas pandang??? kalau dapat terbitkan buku pun dah kira okey, Astro cuba check balik!!





Saat 40 orang yang merasai masakan mereka berdua, juri dari pelbagai sudut yang berkaitan masakkan di jemput untuk memberi markah untuk masakkan akhir mereka, Pengkritik masakkan antarabangsa dalam dan luar negara, chef terkenal seperti dato Haji Chef ismail, chef florance tan dan lain2 yang amat berbakat dalam dunia masakkan



Juri yang banyak memberi sokongan dan sebagai tulang belakang dalam perjalanan pertandingan Masterchef musim pertama.. tahniah.. kalian semua adalah insane yang sangat HEBAT


18 ulasan:

IMANSHAH said...

tahniah..hebakkk

Sari Yusa Ibrahim said...

Nanti akk try pandang2 & jeling2, betulkah wahidan tak dpt hadiah, ya Ayu.

I'm Cida- This Is My Photo Blog said...

sy punya debaran setanding ngan peserta..hahahhaha!!

Lelord said...

x sempat tengok hehehhee akak kuo ukur jalan

[PCL] said...

dah ku jangka dari awal lg..erm nasib baik pcl tak buat entri cm MLM aritu..., si pekebun tu jg harus diberi pujian..mmg sempoilah kedua dua peserta...

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Tahniah. Kalau Ezani ni buat open house, LF orang pertama akan pergi

AZLITA AZIZ said...

Tahniah untuk Ezani.. dan juga untuk Wahidan..

ye lah Ayu.. kesian Wahidan tak dapat apa2 hadiah..
Wahidan juga hebat dan berbakat..

walaubagaimanapon kedua-duanya memang terbaik dan berbakat

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Akak klu bab2 rancangan TV mmg selalu "tertinggal keretapi". Tak sempat nk tengok, tengok sekali je itu ari. Sib baik Ayu selalu bg info.. Mekasih Yu...& tahniah la pd mereka yg berjaya tu.

**Ayu - birthday Akak mmg Januari..tp blom sampai tarikhnya lg.. sempat lg klu Ayu nak post hadiah..... hehe... lariiiiiii!!!!

Nieza said...

tahniah buat ezani..dan wahidan juga:)

kakcik said...

Kakcik terlupa hendak menonton semalam disebabkan sibuk melayan badan yang minta rehat. :)

Lepas ni Ezani tak payah buka klinik tapi buka restoran pula. :)

eelobor said...

aku tunggu chef dari CR lak masuk bertanding..... sanggup berhabis kredit sekiranya jika ada undian melalui sms.... huhuhuhu

akuanakpahang said...

Assalam, tahniah diatas kemenanganya.

wan habibah said...

suka ezani mmg.. tp suke tgk dessert wahidan

JunAina said...

Jadi tukang masak yang hebat bukan setakat masak sedap, food presentation ke bagus, pengetahuan tentang nilai pemakanan pun kena tahu. Apapun tahniah pada yang berjaya!

azian said...

kl laa sy yg masuk, kompom laaaaaa....tak menang punya...huhuhu

Izan Ishak said...

tahniah buat ezani... mmg dpt agak dari awal lagi dia yg jadi juara... berbaloi2 masuk masterchef m'sia ni kan...

wan nurul hezrina said...

terbaekk ezani=)suka dengan dia.sangat sopan santun,rendah diri n skill masak mmg bagus

Fatin Mraz said...

rm100K tuh..lumayan..