CITARASA RINDUAN

Friday, January 27, 2012

Asal Jumaat kami tak boleh duduk berehat, ada jer aktiviti nak dilakukan


Cuaca hari jumaat yang agak panas.. kami sekeluarga dari f sungai sayong-kota tinggi-pasir gudang-tesco pelentong-TJ mart saleng dan akhirnya kembali semula ke (f) sungai sayong..


Perjalanan yang agak jauh.. demi kesejahteraan tersayang kami turutkan..

Di kota tinggi singgah beli buah berangan dan popcorn.. hehehehe, kami makan dalam perjalanan sementara nak habiskan waktu perjalanan, 3 bungkus popcorn habis ko...... 

Hospital Regency pasir Gudang., rumah ke 2 kami.. rawatan suami tersayang..


Tesco plentong? Mencari makanan tengahari sementara nak tunggu En Zalie solat Jumaat.. bertemu dengan cik Mijah yang berkerja disitu..., Umai lah orang yang paling happy sebab dapat main playground kat situ.. MIL, En Zalie, aku dan cik Mijah order makanan yang sama Clay Pot


TJ mart Saleng,Singgah beli barangan basah untuk Citarasa Rinduan.. bila aku kemas barang., rupa-rupanya aku dapat sekotak limau dan 2 tin biskut.. (Amoi sayur nie balas agaknya time raya hari itu aku beri dia 1 biji kek Asam manis untuknya) rezeki…. Angpau Rm 20.00. heheheh



Sampai rumah terus betulkan basikal hadapan aku yang pancit.. semalam aku tolak sejauh 1km.. hahaha
Sekarang rasa penat, tapi belah petang jam 5 nanti, nak tunggang basikal beramai2.. geng aku tau.. geng budak2 sekolah (darjah 2 dan 4).. karang depa dah naik sekolah aku tak ada kawanlah jawapnya… wawawawawa


PS: esok citarasa Rinduan tidak beroperasi, ada majlis kawin di Segamat, dan berkemungkinan aku akan singgah ke Batu Pahat, siapa nak bersua?? Angkat tangannnnn…. heheheh

21 ulasan:

Huda said...

Betul ke ayu nak ke batu pahat? Batu pahat tu kat maner??? :)

Citarasa Rinduan said...

huda--
ya... tak silap taman.. apa nama eik, okey, huda add Fb ayu, nanti kita tukar2 no hp

Aini Azman said...

haah la hari ni cuaca panas terik,.

alaa.. aini kt seremban skunk, klu kt segamat leh la jmpe,. coz aini study kt uitm sgmt tu je,.huhu
xde rezeki,.

Citarasa Rinduan said...

aini--
oh.. study kat uitm ya.. kak akan ke dewan caah, segamat jalm 12 tengahari esok..

tak apa, esok2 ada jodoh kita pasti jumpa

msredcheesecake said...

Bz nya.... Skang ni saya tengah ketagih pop kon.... Kat opis ni asik nak beli pop kon je....

aJa said...

waahh bestnyer dapat angpow...haha
bz ya ayu...tapi sempat lagi berbasikal eh...tabik la...akak ni apa pun x bleh...

haha

Sari Yusa Ibrahim said...

kalu akak sekampung dgn Ayu mesti kita bleh berbasikal brsama2kan..

Mas said...

ayu..
amboii..padatnya jadual..he3
moga esok semuanya berjalan dengan lancar seperti yg dirancang yerk..

gadisBunga said...

akak. ada limau lagi kat sana meh???

jemarisuri said...

busy tp hepi kan..hehe

Acik Erna said...

Ayu..kalau dekat acik teman ayu kayuh basikal..he he

Along Maklong said...

Ayu... samalah dengan maklong..
hari jumat hari tak dok diam..
keluar masuk bank.. keluar masuk pejabat pos.. or apa2 je pejabat untuk berurusan..

sebab.. menantu jadi drebar.. anak pompuan tolong jagakan baby2 yang maklong jaga.. bestnya dapat limau dan angpau..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hari Jumaat bg Akak adalah hari di mana paling sikit blogger2 yg update blog.

tun_telani said...

Ooo.. ada kenduri kawin rupa2nya.. safe journey kak ^^

Areef Ibn Naim said...

salam...

wah, sudah ada geng cycling... darjah 2 n 4? mesti anak2 murid sy tu, hehehe...

Nur Hawa Mohd Zin said...

selamat hari jumaat..kalu hari sabtu xda beg plastik! heheh

Maya Mayana said...

akak naik beskal,umai mcm mana pulak? akak bonceng sekali ke?

jauh berjalan..semoga suami akak cpt sembuh :)

Maya Mayana said...

akak nk masuk dlm bloglist boleh lg tk?

http://juzsimplemummy.blogspot.com

eiela said...

bestnya shopping.. dapat angpow lg.

insan_marhaen said...

bagus juga geng dengan budak-budak. sambil cycling sambil beri nasihat.

Permaisuri Kayangan said...

biaselah org perempuan hari jumaat :)