CITARASA RINDUAN

Tuesday, January 24, 2012

Esok sekolah?? Aduh!! Aku salah faham


Sungguh, aku tak tahu pun yang esok anak daraku dah bermula persekolahan.. ingatkan sama macam sekolah rendah berhampiran, cuti seminggu sempena CNY

Glupppp…gluuupp… salah faham dah berlaku apabila hari jumaat lepas, aku minta pekerjaku ambil umai dari sekolahnya sebab aku ke HIS temujanji en zalie dengan pakar ENT… kebetulan, pekerja aku tu jenis pendiam.. mujurlah aku nie jenis ringan mulut tanya bibik bila umai start bersekolah..


Alahai.. baru nak ajak anak daraku ke johor esok pagi, kebetulan suamiku ada temujanji dengan pakar dada HSA.. ingatkan nak layan mee rebus di restoran ZZ.. jawapannya.. cancellllllll..
Sekolah wajib diutamakan….

Korang yang dapat bercuti panjang tu.. semoga percutian korang berjalan dengan lancar.. amin

18 ulasan:

YaYaNsMuM said...

hhuhu...dh plan best2, terpaksa cancel pulak erk.sunggoh kiciwa..hehe..takpe2...sekolah diutamakn!(^_^)

Citarasa Rinduan said...

yayansmum--
tulah................. pitammmmmmmmmmm

Huda said...

Umai sekolah PASTI kan ayu, takde cina sebab tu kena sekolah..zarif petang ni dah start kelas mengaji dia, cuma sekolah agama tak sure lagi sama ada cuti seminggu ke tak,..ada sekolah agama yang cuti seminggu jugak..

Citarasa Rinduan said...

huda--
betul tu, umai sekolah PASTI..
tak apalah... ayu pun mmg tak bercuti...
jadi sama2 tak kemana2.. hehehhe
cuti dan tak cuti, untuk umai sama jer, sebab ibu dia bekerja

alinac lover said...

hehhe melepas mee rebus :)

@xiiinam said...

Sekolah tak bagi surat Ayu?

Citarasa Rinduan said...

yong--
tulah kannnn

cklah--
tak bagi sebab sekolah umai semua agama islam, lepas tu cikgu dia hanya mentor kat sekolah, pelajar tak ramia, hanya dalam 18 orang

[PCL] said...

kat sini, adik cuti seminggu n kakanya plak esok dah mula sekolah...saling jeles menjeleskan diri...

akuzle ayu said...

tuhlaa... kita neh senang salah faham kan? akak pon sama.. siap daftarkan Imran ke kem celik al-qur'an 4 hari walhal esok dier dh skola pg n ptg...hihihiihih

ieda said...

oh anak ayu sekolah dah esok
anak2 akak masih bercuti .. seminggu ;)

Citarasa Rinduan said...

PCL--
wah.. pasti si kakak iri hati... heheheh

k.ayu--
alamak, abis tu.. kak dah tarik balik ker??

kak ieda--
tulah kak... mujurlah umai nie sekolah dan bercuti sama jer, duduk rumah.. hehe

eelobor said...

sekolah muaz cuti panjang.... sampai hujung tahun

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
waka...waka..... tau dahhhhhh

Kakcik Nur said...

Sekolah agama mmg tak sambung cutilah Ayu...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

AYU - Baru tadika klu ponteng2kan pun takpe.. hehe.. ngeee...

Anak2 akak cuti CNY seminggu. Yg sulong plak arini dah blk asrama.. esok dah start sekolah.

aliza zeke said...

btoi2..sekolah mesti diutamakan..mee rebus zz tuu katne kak ayu?

mysara said...

tu la adik mai pn dh start skolah sok..
tp yg skolah menengah x coz rmi bdk cina..so, cti diorg lama ckit

mama maman said...

mama lak.. mati2 ingat anak sekolah arini (rabu) rupanya cuti seminggu.. hahaha... apalai mama nih kan