CITARASA RINDUAN

Wednesday, January 25, 2012

Awal pagi kami kesini


(gambar semuanya agak malap sebab gambar ditangkap pada jam 8 pagi)

Baru balik dari hospital sultanah Aminah, Johor baharu…

Temujanji yang agak kelakar, sebab staff kat situ salah faham… masa aku buat temujanji pada 9 hb, sepatutnya tarikh asal 18 january, ditukar ke 25 january sebab 18 hb suami aku ada temuduga di pejabat tanah....

Masa temujanji dibuat.. aku dah beritahu suami aku check sleep study.. tapi tulah kan, tak ada siapa pun yang salah pun..bukan silap aku, atau staff kat situ. SEBENARNYA masa temujanji dibuat staff kat situ suruh datang pada jam 8.30 pagi, walhanya jam 2 petang adalah masa temujanji yang sebenar.. aku pun semalam tak telefon semula untuk sahkan masa sebenar temujanji… (sebab cuti CNY)

Disebabkan temujanji tu belah petang, kami minta tukar ke 22 febuary 2012, penat tunggu kan dari jam 8 pagi, doctor belah pagi memang tak boleh nak bantu sebab doctor pakar yang dikhaskan hanya datang belah petang jer..



Tak apa, disebabkan temujanji cancel, dapat lah aku bawa umai pusing kawasan hospital, tangkap gambar dengan ikan ditaman. Hehhehe (umai tak sekolah, sebab salsemanya masih belum kering sangat, cikgu kat situ tu tamo aku hantar umai kesekolah, takut kanak2 lain terjangkit)





Dan rezekiku, restoran yang dah lama ku idamkan tapi belum ada kesampaian dapat ku terjah..  entry kedai makan tu.. aku sambung belah petang ya.. tunggu.. hah!! Kalau korang cerdik pandai, cuba teka restoran mana aku bersarapan?? aku tengah pening kepala yang amat lepas makan kat situ....hehehhe, ayat pun macam kepala aku jugak,. 

18 ulasan:

Ladysirna FA said...

Besarnya ikan dalam kolam tu..

Semoa suami ayu cepat sembuh ya:)

Huda said...

hehe, umai tak sekolah yea, kira dapat ikut ibu dia jalan2 ke jb kan..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Akak teka... restoran ZZ (belakang hospital)...

Acik Erna said...

Ayu..kalau temujanji dengan pakar memang tak boleh nak ubah kan.
acik pernah jugak tersilap..tapi sebab temujanji ngan doktor bias..dia terima aje..

Kakzakie said...

Kakak rasa pun Restoran ZZMee Rebus Tulang yg kat belakang hospital tu...

Kalau betul ayu kena belanja kakak kat situ juga tau:)

Amy Syaquena said...

wah besar2nya ikan di situ..umai sunggh comel..

Cik Ecah said...

ce citer restoran ape k.ayu,,,,;p

nak cubit2 kiss2 je pp umai wuhuhuhu

YaYaNsMuM said...

mmg jenuh kalo nk tggu turn kat spital.huhu...mcm yayansmum ni, dah immune dah...berejam2 nk tggu turn.huhu.

munna said...

kalau anak munna dah masuk dlm kolam tu agaknya... suka sgt dgn ikan

Azekzk said...

sabor jelh nampak gayanyer.

gedek! said...

uncle pernah tinggal kat hospital tu 5 hari semasa darjah 3....

YA... itu zaman purba!

pena rozie said...

besar ikan....

Gee® said...

silap punya pasa, umai yg untung...posing sana sini...mama dia kesian smpi fenin pale yer...

Scarlett O'Hara said...

Ala...comelnya makcik tudung! :D

Hanis Azla said...

terpaksalah ke temujanji seterusnya ye.. comel anak ayu tu..

norhidana said...

alamak restoren apa yek... dana lg lah jarang bebeno pusing2 kt situ skrg nih... jln2 johor tu sume udah fail kalu nk kene jln sorang2... huhuhu

comel lah model tmn akak tu...

eelobor said...

begitulah kalau temujanji ngan pakar....

jemarisuri said...

restoran apa tu ayu smpi pening2 ..hehe