CITARASA RINDUAN

Wednesday, January 25, 2012

Restoran ZZ Mee Rebus Tulang sangat onsemmmmm


Bijakkkkkk…
Korang memang terro.. aku dapat makan kat Restoran ZZ  sup tulang yang paling nyami ku makan…

Dah lama mengidam.. dah bertahun dah.. sebab aku agak kurang pasti lokasi sebenar restoran tu… dan biasalah. Masaku terbatas…


Akhirnya google punya kebaikkan dapatlah aku terjah juga hari ini.. (dan tak silap aku, aku makin jatuh cinta kat mee rebus ini masa daddy Ziyyad punya entry lah.. tapi aku dah lupa entry doctor tu …)



Paling special korang boleh makan bersila ala2 dok kat rumah/kampung.. aku tak dapat join sebab keterbatasan suamiku makan dengan selesa tanpa bantuan kerusi



Sarapan mee rebus pepagi.. hehehhe.. ada sup tulang atasnya, berpinar mata dan kepala aku, maklumlah.. orang mabuk daging lembu nak merasa gak……. Akibatnya satu hari aku rasa pening lalat, makan ubat panadol dah 2 kali hehehehhe (eh.. gambar pakai kamera biasa2 nie nampak cun gak..)


Lokasi kedai makan ini sangat senang.. korang kalau jumpa HSA (hospital Sultanah Aminah), dah dekat sangatlah tu…

Nama Gerai : Restoran ZZ Sup Tulang
Lokasi : Jalan Petrie (JKR Daerah), (bersebelahan jalan mohamadiah, jalan Mariamah sehala dengan perkuburan islam/Makam diraja, korang terus ikut jalan Mariamah melalui terowong, kedai tu belah kanan, sekeliling kedai tu ala2 hutan.. unik kan??)
Waktu Perniagaan :07:00AM – 11.00PM

Kredit to blog JBFOODCLUB..

Tempahan
Contact: ZZ Sup Tulang JKR Daerah, Jln Petrie, JB 012- 722 7209 (AMY) 013- 749 2671 (AMIN) ZZ Sup Tulang Tmn. Setia Tropika 019- 771 6650 (RITA) 016- 732 0980 (ZARIDAH) ZZ Sup Tulang Damansara Aliff 012- 750 5018 (ZAINI) 017- 766 4834 (MAZNAH

26 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy lama sgt dah x pegi sini..sbb bnyk nyamuk x suka hehe

Fatin Mraz said...

nyum2..

Areef Ibn Naim said...

salam,

sy suka makan bubur nasi kat sini... klu akak jalan belakang lg, ada tpt makan atas pokok plak... dulu sy dok jln mahmoodiah dpn kubur diraja tu kak... area sini byk tpt makan best...

@xiiinam said...

Memang mengiurkan....





*Semoga keadaan Encik Zali semakin baik Ayu...

Mama Miraki said...

Ayu...dulu masa bujang ,mama terlibat dgn kerja2 pembinaan bangunan di Hospital sultanah aminah, inilah restoran tempat mama lunch hari2...dan tempat "berdating" ngan hubby ( dulu satu opif ngan dia heheh)...heheheh selepas tu berpindah ke KL..dah tak pegi lagi dah restoran ni...tak sangka ada lagi restoran ni yea....tapi memang sedapppp

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak ayu...awe buat entry pasal sup2 juga..hehe..sama la pulak kita kan

Citarasa Rinduan said...

Rina-
pertama kali ayu kesana.. ayu ambil port hadapan.. view cun.. nyamuk tak ada pula time tu.. agak2 nyamuk tak suka kami kot.. hehehe


fatin--
mengiurkan?? jom mai jb k.ayu belanjer

cikgu azreff--
ooh.. awk pernah duudk kat jalan mohamadiah ya? byk kaw perumahankan? betul2 jalan perkuburan...
first time kak ayu makan.. mmg sedap sangat2
tapi.. sampai skrang k,ayu pening kepala.. tu y dr dulu tak makan daging lembu.. hehehe

cikgu cklah--
terima kasih ats doa cikgu buat suami ayu.. terharu.. amin2.. moga suami ayu sentiasa sihat

mama miraki--
kalau mama nak tau, restoran ZZ ada gak belakang HSA, makanan kampung, mmg sedap.. ayu pi hari ini kat jln perti.. mee rebus sup tulang...
wahhhhhhhhhh..
pasti mama bukan calang2 orangnya...
ehem.. fist time jatuh cinta kat daddy kat situ ya??
heheheh

awe--
wahhhhhhhhhhhhh.. sup kamu lagi nampak nyammi.. nasi putih satu, telur dadar 1.. sup kongsi ngan awe ya...

Lelord said...

whoaaa macam menarik je utk JJCM balik cuti ni

eelobor said...

aku nie nak makan sup gearbox dah berapa minggu nih. tgh2 google kat mana best dalam KL nih

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
jommmmmmmmmmmm.. dekat HSA jer

eelobor--
ada berani?? turun jb.. hehehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Yey!! 100 markah utk Akak!!

Citarasa Rinduan said...

kak MM--
kak mmg terroooooooo.. nak hdiah???

kasih suci said...

mmm bestnye layan mee rebus kat situ...awat tak ajak Kasih sekali...Kasih pun pernah pergi sekali kat situ tahun lepas...time berbuka puasa..

lenkali kak ayu turun JB, gtau la...nnt leh jumpa....hehehe

aimaniman said...

wow sedapnya... tp akak setakat ni rasa sup tulang paling sedap kat pt klang nieh, kalau balik bp, jalan2 kat jhr, x tanding keenakan sup tulang sini... lainla dia buat..

Nur-nba said...

Wah nampak sedap sangat.. Boleh cubalah nanti. Kak Nur kat kg lagi ni..

jemarisuri said...

wow terliur tengok sup tu..itu peberet JS ..nasib baik dinner tadi dh mkn sup tulang..hehe

Teenager Housemaid said...

alahai kak, jauhnya saya nak kena pergi tk makan mee rebus yg nampak sgt sedap itu..:(
hehe

jeBateja said...

ala kak...mee bandung akak lagik sodap.....ahakz.....ahakz

Acik Erna said...

Ayu..lengakp penerangan ayu.tapi sayang jauh dari sini..kalau berpeluang..lebiah baik acik kecitarasa rinduan..dapat jumpa ayu..he he

Rai said...

oh..rasa macam tau je tempat ni.. ayah saya pernah bawak makan kat area sini dulu..

munna said...

perghh... sedapnya... bilalah dpt rasa agaknya

Amy Syaquena said...

nampak menarik ni kak..bila nak bawa amy gi sini pulak hikhikhik...

~ yus ~ said...

perghhh..nampak tulang dia dah meleleh air liur ayu...:)

Kamsiah said...

tgk gambar pun dah cukup menyelerakan...

Miszyuyu said...

wahh nampak sedap sgt ni k.ayu =) inysaallah kalu smpai johor sy singgah sni =).. thanks sy msuk bloglist akak.. akak pon dh ade di blogrol sy=)

Papa-NtiQ said...

Hi ayu....kebetulan jumpa blog ni masa dok surfing. Semalam baru je pegi kat cawangan jln petrie....nanti Ayu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makannnnnn je hehe. Kebanyakan restoren JB sebab saya suka kluar makan ngan famili. Ayu org JB ke? owhh nanti jgan lupa register follower blog saya ok TQ TQ TQ maklum la blog baru ni sunyi skit