CITARASA RINDUAN

Thursday, February 10, 2011

Bahagianya 10 febuary 2011 padaku……..



Assalamualaikum……
Selamat malam semua……maaf lambat online, hanya sempat update entry tengahari tadi sebelum ambil umai dari sekolah.....

Hari ini, aku happy tak terkata, 2 pekara yang mengembirakan hatiku

*****************
Pertama….my FIL a.k.a father in low Hamis Bin Abu, sudah sembuh dari demamnya..lewat petang dah boleh ke citarasa rinduan dan bawa kereta…..

Walau pagi tadi aku agak ribut menguruskan citarasa rinduan, dengan nak beli bahan mentah, ambil tempahan ayam mentah dari jiran sekampung dan hantar umai kesekolah..last mandikan umai di citarasa rinduan………..biar dia belajar tabah seperti ibunya……mandi air sejuk…..

Sekarang, aku dah boleh tarik nafas dengan lega…….syukur kepadaNYa….terima kasih teman-teman yang mendokan kesejahteraan my FIL

*********************** 
Keduanya…aku dapat parcel dari blogger kakcik a.k.a kak seroja, baru 2 hari lepas aku happy sebab diumumkan antara pemenangnya. Hari ini dah sampai hadiahnya………..cepat sungguh kakcik buat kerja….thanks kakcik..ayu suka hadiah ini…………….dan selamat hari lahir yang ke 51 untuk en suami yer......

Nak lihat tak gambar kenangan aku bersama hadiah dari kakcik??? Korang kalau tak mau tak apa…………..


Eik. Nak gak……………………
so……dengan rela jiwa aku posing yer…..jangan mengata tau!!!!!! Ini pic aku ori di citarasa rinduan, mujur kat sini tak boleh cam bau…kalau tak sure korang bau bawang, halia dll….hahahahah, boleh pengsan!!!!!!!
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Tara……





~Berkat 10 febuary 2011, umai dijemput ke rumah mak saudara en zalie…….ada majlis hari lahir nadia yang ke 7  tahun,nadia nie denganku pangkat sepupu…so, umai tiak dia cik Nadia..hahahhahah…..kecil-kecil dah dipanggil makcik…….apa pun selamat hari lahir Nadia Jaafar~

Dan, selamat hari lahir untuk anak saudaraku Aidil Shah Haikal Bin Hasrulhisyam yang ke 8 tahun……semoga menjadi anak yang soleh  kepada mama dan papa…………..mak ngah mendoakan kamu mejadi insane yang berguna pada bangsa dan Negara………. Amin……..

(nadia dan haikal berkongsi hari lahir…..dan selamat hari lahir buat sahabat-sahabat FBku, abang Muz chilabaey`s dan semua yang menyambut hari kelahiran pada 10 hb febuary 2011)


Beautilicious

Dan…..
Terima kasih yong atas entry kamu..kak sangat terharu……kawan-kawan, nak tau apa kata yong tentang ayu-citarasa rinduan???
Sila klik sini… buatkan malam ini…sangat indah dan bermakna….yong….thank you..

28 ulasan:

alinac lover said...

:) waaa suka la akak dpt hadiah mesti happy :)

Citarasa Rinduan said...

yong.....
tekejut sangat..masa pakcik posmen dok tekan hon...kak gelabah gak...apa lagi parcel ku terima..rupanya...hahahahah...

hadiah dr kakcik sbb kak contest itu hari

mama maman said...

mama yana tumpang seronok...:)

Ummi AmnaAmzar said...

best nyer bila posto dtg kan..hehe ape hadiahnyer tu ayu?

kella said...

murahnya rezeki kak ayu hari ni! alhamdulillah.. sukanya!
hari ni kita pun happy.. dan tumpang happy untuk kak ayu juga..
meh kita nak tambah kegembiraan lagi nih.. kita nak ucapkan terimakasih banyak kat kak ayu sebab selama ni sudi menjadi sahabat alam maya yang sangat best! ketahuilah kita sangat menghargai semua ini! kak ayu memang best! :)
love u! :D

Citarasa Rinduan said...

mama yana--
terima kasih,. walau apa yang berlaku..ayu still happy....tamo sedih atau kecewa..........
horeyyyy

as--
kakcik bagi tuppaware...boleh simpan makanan utk umai,bekal umai kesekolah hari..


kella--
alhamdullilah,, kak pun seronok berkawan dengan kamu.......
i love u too......
jangan risau2 yer...sesungguhnya hanya terbaik drNya...sebaliknya dari diri ini..
yang penting kita tetap ceria walau kecewa,
sayang kella..........

DeQdEq said...

best kan dapat hadiah...heheheh..

akak, tima kasih tau...deqdeq igt lagi akak pernah komen semoga red mummy dtg blog deqdeq...

alhamdulillah dah tercapai impian deqdeq tu hari ini....

terima kask ayu...luv u kak...:-)

Citarasa Rinduan said...

deqdeq--
kak happy sangat..lagilah bila blogwalking...yong buat entry khas untuk kak dan kak ella...

tahniah deq...memang kalau kita ikhlas berblog..insyallah pasti kita akan dapat manfaat..hati pun riang.....
sama2.... i luv u too

ckLah@xiiinam said...

Semoga berpanjangan kegembiraan tu ya....Amin.

DeQdEq said...

deqdeq baru pernah dpt hadiah 2 kai jer...hehehe...

akak ta nak join ke contest deqdeq...jom la join

ibuintan said...

itulah lumrah hidup Ayu, ada ketikanya sedih tapi hari ini Ayu memang hepi kan... syukur, semoga hepi selamanya

IMANSHAH said...

salam

RADIX kot, suka lah

Citarasa Rinduan said...

cklah--
happy sangat..lagi2 entry dari blog yong...sangat terharu

deqdeq--
insyallah...kak akan usaha join yer..maklumlah...awak sure tahu situasi kak ayu..kak kan, suka update entry tapi masa membataskan segalanya...

ibuintan--
alhamdullillah..happy sangat...ibuintan, intan ada call? sure dia pun macam ayu...suka dapat kawan2 baru kan>

cikgu iman--
eik, radix tu sesuai utk orang lelaki..satu gelas rm 1.80...

DeQdEq said...

deqdeq faham keadaan akak...klu berkesempatan sila la join..sgt2 dialukan ye

Citarasa Rinduan said...

thanks deqdeq...

insyallah..kak join sebelum due date yer...
semoga ramai lagi yang join contest awak...
all the best sayang

Ummi Hanie said...

ayu ...sonok sgt kan dgr posmen terjah tempat kite..dup dap ati..brg ape dpt.. ;)

ayu , tergaru sgt ayu letak list Hanie dlm list wajib baca tu ... ayu punye list ada dlm blog khas utk bloglist Hanie yer ... kat link ni ;

http://mysecondlink.blogspot.com

terima kasih byk2..appreciate it

Muhamad Zaki Zafir said...

tahniah kak mng tupperware.sgt2 brguna, mcm2 blh isi. :)

ayah mertua kak ayu dh sembuh,akak menang ga, org2 trsyg mnymbut hari jadi, & mcm2 lg.smoga bnda2 yg baik ini berkekalan smpi bila2 insyallah. :)

Ayuni said...

syukur alhamdulillah

Citarasa Rinduan said...

ummi hanie--
thanks...
ayu pun terharu sbb hanie buh ayu dalam bloglist friend...thanks so much...


zaki--
alhamdullilah..indah sungguh 10hb..semoga 11 hingga selamanya...saat indah sahaja bersama kak ayu...amin

ayuni--
syukur...dan syukur punya sahabat yang baik seperti kamu

kella said...

kak ayu belum tito lagi ke? :)

munna said...

Alhamdulillah... tumpang gembira buat ayu

jeBateja said...

Wow...copek lah sampai hadiah kakcik tu...rasanya baru jer di post kat blog dia pasal hadiah tu....hebat ...hebat

Nieza said...

syukur alhamdulillah...saya tumpang gembira juga ayu...sharing is caring!hehe...btw alhamdulillah juga krn FIL ayu dh baik tu..semoga semuanya sentiasa dirahmati Allah.

kakcik said...

Alahmdulillah Ayu dah terima tupperware yang kecil itu. Syukur juga FIL Ayu dah sembuh dari demamnya.

Terima kasih atas ucapan Ayu untuk suami kakcik. Semoga persahabatan di maya ini akan berpanjangan ke akhir hayat kita. InsyaAllah. :)

Mas said...

bestnya dapat hadiah...
terserlah wajah gembira ayu tu...

Kakzakie said...

Salam Ayu,

Kakak pun dah dapat juga tau. Balik kerja dah nampak bungkusan pos itu. Confirm dari kakcik... Syukur alhamdulillah....

Nilai kasih-sayang dan ingatan itu yg membuat hati berbunga-bunga :-)

alinac lover said...

semoga akak gembira selalu ya

sayang akak tau ..muah!

Zaidah said...

TAHNIAH YER AYU.....