CITARASA RINDUAN

Wednesday, December 7, 2011

Malay Steamboat & BBQ di Kulaijaya


Semalam aku berbuka puasa ala kadar, En Zalie ada temujanji dengan doctor pakar sebelah malam.. so, apa lagi.. aku request nak makan luar…

Hahhahah..  suami tersayang bawa kami ke kedai yang hanya ada makanan berunsurkan panggang dan kukus,,,

Buat kaki diet, jom, makan di kedai makan, MALAY STEMBOAT & BBQ, sangat sesuai dengan selera kami…

Jom.. layan gambar makan kami semalam… (jam 7.35 pm), 







Ini owner kedai makan ini… sahabat merangkap 3 pupu dengan En Zalie…Nama dia Saiful, anak kepada cikgu displin cikgu sharif…. (cikgu En Zalie masa sekolah menengah 1-3)

Lokasi kedai ini di kulaijaya, berhadapan hospital Kulai, jalan kiri dari IOI kulaijaya… tak jauh.. senang nak cari, berdekatan dengan secret resepi.. NO 45,  jalan Sri Putra, Kulaijaya





Makan sampai kenyang, nak tambah boleh.. nak ambil ketam, udang, ayam, daging, kambing semua ada… Cuma aku dan suami jaga kesihatan.. hanya ambil yang bersesuaian dengan kesihatan yang ada.. walau aku sihat. Tetap tamo ambil udang, ketam.. hormat kat suamiku … heheheh





Sekepala untuk dewasa RM 17… kanak2 (6- 12tahun) RM 10 kanak2 bawah 5 tahun - free,  memang berbaloi kalau korang jenis yang kuat makan.. bayar sikit.. makan sampai pitammmmm.. hahhahhaha

Ada 2 jenis kuah sop steam yang disediakan, samada ayam atau tomyam…

Minuman termasuk pakej, hanya jus Oren dan teh o ais limau.

PS:  kuah sop steam  tu sangat sedap, walau aku ada kedai.. tapi aku suka promote kedai kawan2…. Jom.. makannnnnn!!

33 ulasan:

nyanyisunyi said...

salam ayu syg...
wahhh...sesekali bila puasa tak yah masak memang best kan, rasa dimanja2 gitu...:)).

akak rasa memang berbaloi2lah makan kt kedai ni...murah dan berpatutan...kdg sesekali beli yong tau fu pun dah berbelas ringgit..tak campur air lagi....

Fara said...

KAt sane, steamboat msh murah. Klu harga sini setanding sana...sy rs boleh runtuh kedai!

=D

Rtp Farra Arisha said...

SEDAPNYA!! :) hehe.

P/S: hello sis, how're you doing there?

H.J said...

pergh..amat berbaloi

eelobor said...

hehehe...aku salah seorang penggemar steamboat & bbq nih.

p/s: mcm mana ko kira sampai kuar 3 pupu tuh?

Sari Yusa Ibrahim said...

ohhh, tiga pupu encik zalie rupanya owner dia, mmg darah org mniaga mengalir deras ni..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh bestnyer..belanja adik mkn sini nnt ye kak ayu.


murah lak tu..huhu

Hanis Azla said...

wah steamboat.. terus rasa teringin.. harganya pun berpatutan.. semoga bisnes kedai makan ayu dan juga rakan-rakan terus maju hendaknya..

Citarasa Rinduan said...

kak ida--
wsalam....
hahahah.sesekali..
mmg berbaloi2 bagi yang suka makan2...
jom.. ayu belanjer kak


Fara--
memang kan.. agak2 kat sana, kalau 2 orang hampir seratus...

fara--
sayangku.. sorry lama tak ke rumah kamu

HJ--
kannnnnnnnn.. berbaloi2

eelobor--
aku tau ko suka..

beb,...
ayah dia adik beradik dengan pak ngah aku, anak pak ngah tu sepupu en zalie..
so, si saiful tu 3 pupu..
jom.. belajar kenal sepupu2 dengan aku.. hahhahaha

Citarasa Rinduan said...

kak sari--
sedap tau kak.. ramai orang yang ambil banyak2.. hahhaha..
family en zalie mmg ramai berniaga

lydia--
jom... kak belanjer, cepat balik malaysia

hanis--
terima kasih. rasa terharu.. amin...

Izan Ishak said...

teringin pulak nampak ayu makan steamboat tu. tp nak pegi jauh sgt.

takpe izan remark dulu...mana tau jalan jb boleh singgah kulai kan!

Zaliedana said...

Kak Ayu,17hengget sorang mmg murah kak,sgt2 berbaloi,ketam n udang skng dah la mahai..Kalo la da kat penang nih,mmg kompom dah p..

bujal X said...

amende yang berbalut daun tu?

aJa said...

sedapnyer yu...macam teringin nak makan pulak..malam..kedai tu tutup pukul berapa? ngeeee

mas saari said...

ni yang buat nak makan steamboat jugakk ni..

Yasmin ♥ said...

Pehh .. sedapnyeee :(

Daddy Ziyyad said...

kalau balik JB, boleh lah saya try singgah sini...

Zana Nordin said...

pernah dengar sis psl kedai steamboat kat kulai tu
tapi tak pernah try lagi
insya allah.....esok lusa boleh ler singgah kalau lalu

Sharifah Nadzarah said...

WAHHH!!!..SEDAP3 NI..BOLEH LA TRY NANTI...

JunAina said...

kat KL boleh ke dapat rege macam tu...syokkknya...

aina pun kalau dengan hubby memang pejam mata tengok seafood...waaaa...

norhidana said...

bestnyer kak... kalu dana keje kt utm lg macam dulu msti senang nk pg sbb skudai ngn kulai takde lah jauh mana pun... tp apasal gambar en zalie je,gmbr akak ngn anak mana?

wan nurul hezrina said...

MURAH JUGAK EK KAK=)SEDAPNYA..NIE SALAH SATU MAKANAN FAV NURUL

Mamamya said...

akak suka steamboat tp mcm da x sempat nak ke sini... :(

diana said...

dah lama tak makan steamboat..

erienz said...

teringinlah nk mkn steambot....

Dalila Hamid said...

syoknya berbuka d luar... makan2 steamboat pulak tu... lama dela x makan steamboat... berbaloi la...murah

Gen2Merah said...

lama dah tak merasa makan stimbot2 ni.. ehehe

insan_marhaen said...

IM tak biasa makan steamboat. makan ikan bakar atau kari kepala ikan itu yang jadi kegemaran.

Maya Mayana said...

saya suka steamboat tahu..lagi2 kalau murah..haha

eiela said...

bestnya... jarang jugak makan steamboat,

azieazah said...

TABIK!

Tokey kedai makan pun promote kedai makan orang lain. Rakan seperjuangan!

Tapi memang berbaloi lah, siap pakej dgn air sedap lak tuh.

Nanti kita pegi yaaaaa....

kakchik@ella said...

murahlah ayu. Kat Malayasteambot sri gombak rm25++ buat seorg dewasa.

Rozita said...

murah tu ayu.. kat sini dah rm22 dah sorang..