CITARASA RINDUAN

Wednesday, December 28, 2011

Macamana nak tahu keywoods yang di search oleh pembaca di blog kita?


Menjawab pertanyaan blogger JemariSuri, tentang macamana kita nak tahu, apa yang disearch oleh pembaca di blog kita..


Kalau JemariSuri ada pasang nuffnang, boleh ke laman nuffnang, klik ke analytics..  pasti terpapar kata carian oleh pembaca



Atau, klik sahaja ke laman blogspot. Klik ke ruang stats, 


Di bahagian paling bawah ada keywoods, seperti gambar dibawah:


(sebenarnya enjin carian oleh pengguna kadangakala jika ada kaitan, memang akan terlajak ke blog kita, walaupun kita pernah komen di blog sahabat yang lain)


PS: tak berapa pandai juga, tapi membantu apa yang kudapat kongsi bersama



25 ulasan:

gadisBunga said...

pergh. detail. dan mudah difahami lah kak! :D

Citarasa Rinduan said...

GB--
aduh.. tak reti, tapi cuba bantu

IMANSHAH said...

owh gitew

Citarasa Rinduan said...

cikguuuuuuuuuuu

jemarisuri said...

thanks ayu sudi tutor utk JS. hehe
Dh fhm dh nti blh la JS tengok apa yg dia org baca kan?. hihi

I'm Cida- This Is My Photo Blog said...

kekadang pelik2 je keyword yg kuar kan...kelakar lak..heheheh

Citarasa Rinduan said...

JS--
alhamdullilah..
mudah nak faham kan?

cida--
macam2 karenah manusia kan?

I'm Cida- This Is My Photo Blog said...

re: heheh...mudahan 1 hari nti dpt terjah kedai Ayu lak.. :-)

Citarasa Rinduan said...

cida--
terima kasih daun keladi., nanti habaq nak datang ya.... hehehe

Cik Kamoo said...

Tq dtg blog saya...rasanya mcm dah lama kak ayu x datang tau kat blog sy. Sy dok jadi silence reader kat blog akak ... he he he

Queenie said...

hehehe sempat jadi cikgu...

Izan Ishak said...

baguslah ayu ni... bagi ilmu baru pada org lain...

[PCL] said...

banyak keywords yg pelik2 tp benar belaka...segan nak tunjuk, ada bagusnya kalau tempias nama2 artis kasi up lagi trafik blog..haha.

jeBateja said...

kita nak search kat blog akak.....mee bandung.....boleh....?...ahakz...

aimie amalina said...

weee
sebbkan sy x pakai nuffnang, sy cek kat status tu kak
hehehehe

zulkbo said...

salam..
oooo..gitu ke?
baru tahu..!!
:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon selalu cek kat dua-dua tmpt ni heheh kengkdang lucu tgk keyword yg org search

abah khalisha said...

oooo...cmtu.hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kat blog ila kata kunci yang paling banyak - kokoadik.. itu link blog ila..pelik jugak kiki

Lelaki Ini said...

best kowt tau apa yang owg cari kat blog kita

JunAina said...

Aina senang guna nuffnang je...

Rai said...

tapi kami tak pandai main keyword.. entry main bubuh je.. hehehe...

sahromnasrudin said...

sy bab2 search engine mmg zero..tak tau apepun..yg sy tahu search isabella je hehehehhee

Cik Pulau said...

hahhhh..tu dia.. hehee..
akak..
sehat?? lama xmsj akak..hiii~

logorithm said...

Blogspot cuma dapat tunjuk max. 10 keywords jer.

I gunakan Hitstats.com. Lebih detail.


Terbaru dari Logokoko:

[10PG] Kain pelikat Tok Imam tersepit kat celah punggung

[U] Nombor plat kereta yang cool tapi HARAAAAAAM!

[U] Merry Christmas 2011