CITARASA RINDUAN

Wednesday, December 7, 2011

Ragam cuti sekolah.. alahai....


Badan aku rasa bisa2..

Siang tadi molek jer, lepas solat asar, dah rasa lain macam.. menunggu giliran menjaga citarasa rinduan dengan suamiku hingga  ke isyak, rasa sangat lama…. aku asyik buat pergerakan badan lemas kalau andai jatuh sakit...

Ditambah anak daraku bermain bersamaku, budak2 cuti sekolah inilah ragamnya…





Tunjuk itu ini.. last2 tak makan….benci tau!!


PS:  tak larat nak BW, terima kasih kepada sahabat yang sentiasa memberi sokongan terhadap blog citarasa rinduan, tanpa kalian siapalah daku??

22 ulasan:

iz said...

seronoknya jadi bebudak..
cuti!!
sabo jela..
rasa macam nak masuk skola balik je.. =)

Citarasa Rinduan said...

iz--
yang pitammmmm ibunya...
siapa nak habiskan kan??
tang cuit satu hal.. aduh.. dia suka2 tunjuk itu ini...

LinRosly said...

Assalamualaikum Ayu...

Masa Dia Org Cuti Ni Seronok Melayan Kerenah Dia Org...Kadang Nak Marah, Kadang Geram, Kadang Suka...Mcm2 Perasaan.... Hahahaha...

Citarasa Rinduan said...

waaalaikumusalam kak lin--

aduh.. naik penat dok bebel kak, dia buat tak faham jer..

last2 ibu dia gak yang habiskan...
nak tembam badan ibu dia skrang nie..
hahahha

[PCL] said...

budak 'banyak cakap' ni memang susah nak melayan....siap sedia dengan segala soklan tak diduga dari dorang...advance!

Nur-nba said...

Budak2 memang suka jajan. Kalau tak dilayan, alamat mengamuklah..

Izan Ishak said...

anak2 macam tulah ayu. kalau pegi kedai semuanya nak dibeli. sbb tu ummi suka pegi kedai sorang2 je.

abah khalisha said...

bawak-bawak berehat plak..

eiela said...

budak-budak memang, semua dia nak last-last tak bermakan.

insan_marhaen said...

bagi IM cuti sekolah atau tidak sama je....

rumah tetap sunyi dari teriak tawa anak kecil.

msredcheesecake said...

Seronok layan anak, tapi penat la sket.... Rehat tu penting, kalau kita sakit susah...

Fatin Mraz said...

x per..paham..nanti dah cukup rehat leh la bw .. hehee

=}

Teenager Housemaid said...

hehe..;)
ragam budak2..
saya ni yang duduk dengan sepupu2 kecik ni, sangat pening kepala bila diorang buat bising kat rumah ni..

mamaijat said...

....ha ha ha ..
karenah anak2 meniti kedewasaan,gitulah ayu...
...tu sebab dulu mamaijat panggil mama & ayah ni 'TS",kat anak2..
...time beli semua mereka nak...x habis kami lah jadi 'tong sampah' nyer....
...ha ha ha..nak buang sayang..so sumbat ajelah....

azieazah said...

Tu baru sorang, kan? Kalu nanti ada rezeki tambah lagi memang kena kuatkan mental dan fizikal lah.

Apapun, jangan lupa makan vitamin yaaa..

norhidana said...

alahai... akak keje kuat sgt nih..
rilex kak...banyakkan rehat ye kak

mama maman said...

ayu.. rasanya semua kanak2 begitu la... semua benda nak.. pastu xde pun sentuh..

aritu maman siap order chicken chop ngan abc.. tau sapa yg mengabiskannya.. ai la jugak... camna tak kembang.. kannnnn... aaarrr.. kena diet..kena diet..:)

~ yus ~ said...

yalah ayu. Yus pun geram bila anak2 minta jajan tapi tak makan pun..huhu

wan habibah said...

biasa lah budak2 itu nak.. ini nak.. last2 tak abes

Fara said...

Ayu,
Sy syak, diet Ayu yg terlampau mengawal sampai Ayu mudah jatuh sakit. Ayu orgnya aktif (sy yakin begitu). Ayu perlukan tenaga yg secukupnya.

kakchik@ella said...

pastu mak ayahnya kena habiskan. Kan ayu kan. Hihi.

~izan~ said...

akak! jaga kesihatan tau!