CITARASA RINDUAN

Friday, December 16, 2011

Jumaat yang sentiasa memberi berkat buat kami sekeluarga


Assalamualaikum, salam penghulu hari sahabatku.

Lepas update blog semalam aku terus tidur.. dalam jam 12.55 malam, telefon berbunyi, doctor pakar minta kami datang ke hospital secepat yang mungkin..

So, temujanji jam 8 pagi, sabor jerlah.. jam 6 lebih kami sekeluarga dah meredah jem dilebuhraya…huhuhuhu

Lepas rawatan, terus cari sarapan…

Restoran Aliff di Johor.. untuk dewasa 2 orang, seorang kanak2.. memang sangat mahal, bayaran yang kami bayar dalam RM20.60, patutlah kawan2 dok syer tentang keMAHALan makan diluar.. aku yang jadi peniaga pun terlopong mulut!!


 **********




Sebelum balik ke rumah aku singgah JPO (Johor Premium Outlet), jam 9.50 pagi.. so hanya jalan2 tanpa beli apa2…  pelbagai produk antarabangsa dijual.. so, tak payah nak ke luar Negara lepas nie.. beli kat Indapura, Kulaijaya jer

Singgah ke pasar untuk beli bahan mentah buat kedai… sambil tu.. aku beli bahan mentah untuk makan lepas en zalie balik dari solat jumaat…


************



Menu makan tengahari, ikan ayam2 dibakar berserta sambal tomato dan ulaman, ada pelbagai ulaman.. semuanya tertanam di belakang rumah, aku masak sambil update blog.. hahhaha, menyempat jerlah.. kredit to MY MIL sebab tolong perapkan ayam panggang buat santapan kami... sedappppp





PS: walau aku banyak urusan nak buat… rasa bertenaga bila dapat syer dengan sahabatku.. kalau ada pertanyaan tentang JPO dan ulaman tu.. korang bolehlah tanya, Insyallah.. jika sempat aku buat entry untuk pertanyaan yang bersesuaian)

23 ulasan:

Izan Ishak said...

banyaknya ulaman2 tu ayu... geram pulak tgk...

blm sampai lagi JPO. Kalau ke sana lagi haruslah membeli kan ayu...

jemarisuri said...

terliur plak JS tengok ikan bakaq tu..huhu

mengidam plak JS tengok.hehe

maszmadi said...

huhu hubby outstation ke JB atas urusan kerja sempat pi JPO tu, tapi hanya pic di parking kereta jerk...

nak tgok area dalam dia... share la kak ayu.....

diana said...

ulam tu wajib ada tu..:P

Tinta Emas said...

salam ayu,

Pangang ikan ayam...sedap tu...

Best ke JPO tu..klu okey, saya akan ke sana juga..dekat ke ngn tempat ayu?

Gen2Merah said...

jumaat yang ceria.. semoga selamat dan yang terbaik buat kak ayu sekeluarga

kakcik said...

Terliur pulak kakcik tengok ulam2an yang segar tu. :)

Fara said...

Dah lama sgt upenye sy dah tak jln2 Johor. Rindu betul!

eelobor said...

wah....jam 6am dah jem kat lebuhraya? hihihihi..... wife ajak aku ke JPO ler. Insya Allah....mungkin akan pegi kut

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Kak Ros pun lapor la...

norhidana said...

rindunyer nk balik johor kak... uwaaaaaaaaa

jb skrg ni dh mcm kl agaknyer kak kn... dh makin maju
sedapnyer ikan ayam2 tu kak, lama tak mkn, dana suke bt msk lemak... nyummy

akak suke mkn ulam daun betik ke? dana suke tgk mak mkn... tp dana mkn skit je sbb pahit

Sari Yusa Ibrahim said...

Ayu, teringinnya nak makan di kedai Ayu, tapi ntah bilalah dapat singgah.. ops! Ayu mkn apa smpi kena RM20+ kat Restoran Alif???

Lelord said...

balik mesia nanti nk bawah benih ulam raja...sedapnya

bujal X said...

nak ayam panggang!

Huda said...

ayu, kita pun nak ke johor next week, so rabu tu sebelum ke desaru memang nak singgah ke JPO kononnya..

kakchik@ella said...

ayu, ikan ayam-ayam tu sedap ke? KCE tak penah cuba.

nyanyisunyi said...

tetiba je perut akak berdongdang sayang...bila tenguk ulam2an yg segar2 tu tambah lapar jadinya..

Zul Fattah said...

fulamak bestnya..

Aisy Nasiha said...

bestnya tgk ikan bakar tu....sejak dua menjak ni asyik nak makan je, tgk blog yg ada gambar makan pun dh rasa seronok...

gadisBunga said...

breakfast tu mahal!!!!

cik cek said...

Mkn masak sendiri jugak yang sedap kan Ayu...sekali pun setakat goreng sardin je..lebih jimat....:)

Nieza said...

Assalam Ayu, bestnyer tgk menu makanan tu..sedapx2 belaka..:)

Yan said...

pucuk betik ke tu Ayu..sedap nyaa..

alaaa jauh sangat lah nak ke outlet tu..