CITARASA RINDUAN

Thursday, December 1, 2011

Entry: Aku sedang tension!!!

"Jumpa kat mana???"

Soal En Zali

Aku dengan nada ala2 nak marah, nak jerit pun ada… mujur dia suamiku.. So, aku jawab

“Dalam fail awak… fail warna pink, Fail masa tahun 2003, Fail kursus kawin kita….” (nada suara aku ala-ala manja, walhal aku macam nak gigit dia…. Auuummmm)

***********
Sebenarnya, aku memang stress kalau melibatkan harta atau surat penting kepunyaan En Zalie.. kalau bukan aku yang simpan, dan tiada dalam simpanan aku.. nescaya memang ada pada dia… bukan nak tunding jari kat dia..masalahnya, lelaki memang ego kannnnnn

Syukur, jumpa juga geran motosikal yang buatkan aku rasa pening kepala.. 4 hari aku bongkar segala mak nenek surat menyurat dalam simpanan aku… sampaikan bilik aku dah jadi tongkang pecah.. mengalahkan stor.. hahhahaha, ada sesiapa nak tolong jadi bibik aku?? tolong kemas bilikku.. hahahha



PS: sebenarnya, aku takkan cari geran tu, tapi.. tiba2 dapat surat cinta dari balai polis bukit Aman, surat saman tentang kasalahan lalulintas MOTOKAR (walhal aku tak ada motokar flat JHP 9995), tempat lokasi saman pulak tu kat nun tengah2 bandar,.. Hello!! Aku tak pernah tunggang motor aku yang kebetulan sama flatnya dengan surat saman tu.. Lagipun buat apa aku bawa motor sampai jauh2 gitu….  kan aku ada kereta!!

selingan~~ mujur aku ada blog boleh luahkan suara hatiku... tension sungguh~~

37 ulasan:

wan nurul hezrina said...

sabar kak sabar..tarik nafas dalam2 taw=)

CT NoArIzAh ArIs said...

Mujur ada blogkannn...macam tulah kepuasan yg kita dpt bila dpt luahkan perasaan dlm blog drpd tersimpan dlm hati ujung2 sok kita jadi sasau.

Tu mesti saman ekor tu main pki tembak jee..yg penting kita tak salah dan ada bukti...yg sepah2 tu suruh jee cik abg tu tlg kemaskan..hehe..

cik cek said...

Sabo2 Ayu...jgn tension2...tarik nafas dalam2....tenang2kan hati...meh makan red velvet cupcake yg kak cek bwk ni... :)

p/s...org lelaki memang biasa cam tu...kak cek pahammmm...sesgtnya....

Cik Pulau said...

hahahaha..
mula2 macam kesian.. tapi nak tergelak pun ada..
pastu.. tiba2 nak marah lak..
haihh..
macam2 sy rasa..huuuu~

kakcik said...

Blog adalah tempat luahan perasaan. Tapi, kakcik tak dapat nak luahkan semuanya dalam blog sebab blog kakcik ada 'peminat dan pemerhati' dalam diam. :(

Citarasa Rinduan said...

wan--
masih marah nie.. hahaha

kak ct--
en zalie kemas??? eikkkkkkk

cik cek--
mujur kak cek datang.. surut marah ayu.. hehehhehe,suapkan tau

cik pulau--
komenmu buat kak senyum senyum2...
hahahhah.. eik!! marah hilang ketawa pula

kakcik--
kasihannya dengan kakcik.. siapalah yang begitu terhadap kak....
sabar ya kak

Mamamya said...

sabar dik.... :)

cikgu isza said...

Sabo ayu sabo..
klo saya pula saya jadi suami.. suami saya cam ayu..
he3
harap segala urusan dipermudahkan

Citarasa Rinduan said...

kak lieya--
dok sabar nie.. kalau tak sabar, agak2 ayu balik kampung.. heheheh

azam said...

tgk je gmbr saman ekor tu....kalau bukan komplain je

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
terbalik??
eheheh..
ayu mmg penyabar kak..
kalau tak kena gaya..
lepas gak..
mcm entry nie.. hahah

Citarasa Rinduan said...

azam--
esok saya ke JPJ.. nanti saya syer ya

Irma Ruhani said...

sabar kak....

Citarasa Rinduan said...

irma--
kak mmg sentiasa okey.. hahahhaha.. senyum sikit...

Daddylicious said...

sabar itu mulia sekali...:)

Citarasa Rinduan said...

daddy--
chakkkk..chakkksss... hahahhaha
auuummmmm

Oh Oeya said...

Uuuuiii berasappp! asappp! komputer aiii.. ingatkan ape tadi.. Ayu rupa nyerrr hik3 :D
Sorry! Sorry Ayu! Sabar! Sabar!
Kita pernah kena dulu.. Kita req gambar yg menunjukan kesalahan kenderaan dlm saman tu.. bila diberi, SAH bukan kita punya then saman tu dibatalkan.. sonang yo!
Sekalanggg mukaaa alaaa sunyummm ;-)

Wanita Mutalib said...

adik nak tolong, tapi adik jauh...



*fuh nasib baik jauh.... :p

Huda said...

wahh..sabar banyak2 ye ayu..:)

So Shy Lady said...

panas tuh! mcmn plat no sama plak tu ye? mnyusahkn btul! sabar ye ayu

Kakzakie said...

Kalau kakak pun marah Ayu... tak ada masalah diberi masalah. Geram kan...

Gee® said...

marah marah sayang kan Ayu....

Sharifah Nadzarah said...

sabaq2...biasele ayu..org lelaki mana nak kalah...hihi

sahromnasrudin said...

takde maslah luahkan dlm blog krn ia milik kita...takde sape nak marah kan....

Kella said...

hehehe.. sesekali tengok akak marah.. macam comel pula! ;p jgn marah ye kakak ku sayang... =)

munna said...

SABO YE AYU..JGN TENSI2...

BAB SIMPAN DOKUMEN NI LELAKI MMG BUAT SAMBIL LEWA JE.... BILA NAK MULALAH GELABAH MENCARI... SELALUNYA MUNNA YG AKAN SIMPAN SEMIA DOKUMEN PENTING SEBAB TAHU EN ABG MMG JENIS TAK AMBIL KISAH

mama maman said...

tu la gunanya blog... keh..keh...


ayu.. geget geli2 sikit2 dah la.. hhiii

Fara said...

...eh, Ayu. Kita sama. Suami sy pun, klu nak cri brg....klu tak jumpe, ditudingnya sy...haishh!

La, mcm ne leh sama plat no tu Ayu?

diana said...

kita bakor je balai polis tu...
ekekekeke

~ yus ~ said...

macam mana ekk boleh sama no plat dengan motokar tu...kes naya juga kan..

sabar ya ayu....

abah khalisha said...

Ini saman ekor ke apa ni

mamaijat said...

.....he he he...manja ajer bunyi aauuummmm nya tu....

sabarlah ayu...

norhidana said...

hehehehhe... ni en zalie tak baca blog akak ke?
sbr ek kak... laki2 mmg ada ego nyer sndiri kn... kadang tu diaorang malu nk ngaku diaorang yg slh letak heheheh...

logorithm said...

Sabar Cik Ayu. Kalau nak gigit En. Suami, tunggu hingga marah dah reda dan timbul pulak rasa nak bermanja-manja dengannya. Ehem! :->


Terbaru dari Logokoko:

[U] Dilarang membuang SAMPANG!

[U] Bila Raya Haji?

[U] Do-re-mi-ba-lik-la-ti-doooorrr...

insan_marhaen said...

IM pun selalu lupa. Bila nak cari, selongkar merata. bila ibu_suri tanya; cari apa?

tak ada apa...

ego lah tu ya!

bukan apa. cuma tak mahu dengan bebelan..

Acik Erna said...

betul ayu..mujur ada blog kan.
acik boleh kata sabar ayu.tapi ayu yang merasa nya..insyaallah semua akan dipermudahkan nanti..

Nur-nba said...

Terkejut juga bila baca entri ni.. Sabar ye Ayu.. moga semuanya dapat diselesaikan.