CITARASA RINDUAN

Friday, September 17, 2010

SELAMAT BEKERJA.....

Assalamualaikum….cuaca kat luor redup jerk ko…dah jam 10 pagi pun si mentari malu-malu nak tonjolkan diri…aku nak sidai baju pun tak berani…hanya sidai dalam ampaian anjung rumah. Rancang sekejap lagi nak belajer kat pasar…ikan siakap dah keluar dari peti ais..hanya nak beli sayuran..hari nie nak masak sop sayur dan siakap senggang….

Hari nie aktiviti beraya memang tak ada…ada blogger yang ajak pi umah cik mat gebu….tak sabor aku nak nantikan tarikh yang dipilih…aku on jer…maklumlah..blogger fames si masak-masak…siapa tak mau pergi…. kan…? Kan?.....

Jumaat minggu hadapan ada kawan FB a.k.a sahabat paling best yang pernah aku bertandang ke rumahnya buat open house.... kak dian, nie rakan yang paling akrab….siap aku pernah tidur lagi kat umah dia..pasal apa?...itu rahsia yer…..

Blogger yang kerja dengan kerajaan dah start menjalankan tugas pada hari nie..kesian kat depa…alang-alang satu ari jer kena berkerja…esok dan lusa,…cuti semula..hujung minggu…tak apa..dah tugas mereka

Bagi blogger yang kerja ngan swasta dari 13 hb sepetember dah start kerja…semangat satu Malaysia…aku puji depa….inilah pekerja contoh.walaupun mood raya masih membahang disanubari mereka…

Okeylah….aku nak ke pasar..karang dapat sayur layu….eik…tamo…..aku nak yang segar tau..

PS: pening kepala bila layan bakal pengantin,….sabor jer lah..

8 ulasan:

nana said...

hatihati kepasar..

JaJa'Z said...

ni tengah sangap2 kat sekolah..esok sek ganti plak...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

awalnya ..kerja.. salam raya

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

nana...

barang basah dah abis

nasib sis dapat gak beli tomato, carrot segar...rezeki

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja

adeh....kesiannya cikgu kena 2 ari bekerja

apa2 pun selamat bertugas ya

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

brutal


saya niaga esok (sabtu)

nampak gayanya...kena wish selamat bertugas kat kawan2 yang kerja goment...

wink..wink..

Zaidah said...

selamat berbelanje yer ....semoga dapat sayur yang segar2 belaka...

Nur Hawa Mohd Zin said...

isnin mula kerja...macam malas jerk..tapi practikal tinggal 2 minggu jerk..best!