CITARASA RINDUAN

Friday, September 10, 2010

RAYA VERSI AKU PART 2- Ahli keluargaku berkunjung.....




Selepas berkunjung ke rumah jiran, aku dah start kepenatan…tetamu datang menderu-deru…korang bayangkan semua makanan dah tinggal suku, sedara mara makin lama makin bertambah bertandang, tak henti beb..Last-last aku masak nasi supaya stok makanan tak putus…

Nak beraya?....memang tak boleh…budak-budak dah start beraya…keluar masuk, sila…sila……(dah lebaran, terima tetamu yang datang beraya)…..hari raya memang untuk budak-budak…memang diakui, dulu aku pun suka beraya..abis jiran rumah nenek aku pi masuk...hahaha

Tapikan, itulah kenyataan…bila tetamu datang bertandang merupakan satu detik yang paling mengembirakan..tanda, ramai yang suka dengan kita…tanda kita disenangi, dan tanda kita dapat bermaafan…

Sampai jam 3 petang, aku dah rebahkan badan…lepak ko….menggigil kepala lutut…sabor jer lah….nasib tak lepas solat…

Dapat call dari keluarga aku pula…tu..dia 4 kereta ko…berdesut aku tambah lauk pauk…kalau 4 kereta, aku congak dalam 20 orang, cukup ker makanan?..abis aku...

Tawakal sahaja….segera solat asar…nasi dah masak…baru family aku sampai….nasib ibunda bawa lauk pauk sendiri..boleh topup makanan yang ada..aku masak telur dada dan ikan masin..

TERIMA KASIH ibunda, kamulah penyelamat…..lega...

Jom layan gambar ahli keluarga aku yang bertandang..seronok sangat..dapat beraya bersama-sama walaupun aku tak pulang ke kampong halaman….

ini group ke 3...yang pertama dan ke 2..dah kenyang..dok kat ruang tamu...


mari, dekat-dekat dengan mak ngah.....ini cenderhati sempena HARI lahir Umai..


Hairan, dah namanya beraya...masih sempat nak update FB.....nasib aku guna telekom...semua boleh guna..baik laptop mahupun handphone


kak long, uda dan ayahanda....mak mertua membelakangkan kami....hehehehe, malu katanya..


apa agaknya yang di buat oleh si Umai????


PS: sedang menyiapakan cenderhati untuk diedarkan pada esok hari...(Raya ke 2...open house bersama keluarga Arwah Abu, belah ayah mertua)..kena sediakan angpau lebih..sebab ramai cousin yang masih sekolah...

6 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

semua balik ke kak? hehe...rumah awe pun nak makan ada trip..hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

tak, ada adik sorang perempuan y tak balik..kerja

kesian sangat...

cikgu isza said...

tak mampu raya sakan ayu..
lain macam jer badan ni..
ni suara dah mula serak..
:(

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayu pun tak beraya

family ayu yang bertandang kerumah ayu

maklumlah en zalie belum sembuh sepenuhnya..

eqbalzack said...

seronok dapat kumpul ramai2 kan...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abang ee

tak tergambar keseronokkannya...yang pasti dapat meraikan lebaran dengan yang tersayang