CITARASA RINDUAN

Thursday, September 23, 2010

lega......lega........

Assalamualaikum, hari nie hantar en zalie ke hospital, ambil darah...kalau ikutkan hati aku tak mahu peristiwa berulang…dimana en zalie akan ditahan ward..gerak dari rumah jam 7.30 pagi, umai ikut sekali.

Alhamdullilah, no giliran sekarang 302, manakala untuk giliran en zalie pula 502…aku dah start risau..

“awatlah aku lambat datang ke hospital, kalau datang sebelum subuh kan bagus…hahahhahah,….200 lagi tu giliran en zalie…….”

Cuak beb,,,mana tak cuak, en zalie dah lah berpuasa….dibuatnya dia pengsan..tak nyaya…(selisih malaikat 44…..)

Akhirnya giliran en zalie muncul…aku rasa lega, turun ke paras 2 dari paras 3…jumpa staff nurse klinik perubatan ambil darah….semak data di komuter….

Adeh…rupanya 24 hb ada temujanji dengan pakar THT,,,aku minta staff nurse check betul-betul.. kalau ikutkan hanya ada temujanji 23 hb sahaja….

Akhirnya staff nurse batalkan temujanji…lega….(hospital dengan rumah bukannya dekat 1 jam 15 minit….itu kalau tak jem,,,,,,kalau jem…buat sakit jiwa)

Ada satu masalah lagi….29 hb ada temujanji dengan pakar perubatan …30hb pula dengan pakar diet….wah….tak leh jadi nie….aku rujuk ke pakar diet….alhamdullilah sattle masalah…2 temujanji jadi satu… hanya 29 hb yang perlu ke hospital semula.

PS..lega…lega…….hanya sikit nevous nak pi beraya sabtu nanti…..kena pakai pakaian melayu dan kurung yer…..?

4 ulasan:

EiJa ZaQuaN said...

Alhamdullillah..sib baik x kena tahan ye..kena lebih control sumenya la..

azila said...

erk..kena pakai baju kurung ek?hehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eija

syukur....tapi nevous sabtu jumpa blogger masak2....sure perut sendat..hahah

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azila..

hahahhaha.................(pakai jeans okey tak)...

bukan raya...tapi rayau.....(adeh...)