CITARASA RINDUAN

Sunday, September 12, 2010

RAYA VERSI AKU PART 5-Persediaan Open House dan menu Istimewa

Assalamualaikum…salam malam minggu kawan-kawan semua..sibuknya aku didapur….jom aku nak kongsi ngan kalian tentang persediaan majlis pada hari esok bersamaan 13 Sepetember 2010.

Menu untuk kenduri doa selamat dan open house adalah:[

  1. mee rebus
  2. mee bandung
  3. soto
  4. mee hoon soto
  5. mee rojak
  6. air sunquick
  7. air sirap cendol

Buat masa nie, aku dah siapakan kuah mee rebus dan kuah rojak….air gula dah siap masak…air RO dah simpan..ada 3 tong semuanya.

Untuk pinggan mangkuk, cawan berserta sudu garpu…beli plastic jer, sebab aku kekurangan pekerja…maklumlah semua pembantu kedai CITARASA RINDUAN balik kampong di Indonesia..itu yang pakai buang jer,,tak payah nak basuh pinggan….

Semua makanan akan disediakan secara buffer…

Untuk acara, pada jam 11-12 tengahari diadakan majlis bacaan tahlil dan doa selamat oleh ahli Masjid f Sg Sayong dan ahli saudara belah mak mertua.

Untuk jam berikutnya, dijemput untuk semua pelanggan dan sahabat saudara yang mengenali diriku, en zalie serta ahli keluargaku..

PS: tahniah atas pertunangan memey dan Norman hakim pada hari yang sama iaitu 13 sepetember 2010

4 ulasan:

eelobor said...

nie dekat ker jauh? kalu dekat muka tak malu ni nak gi makan sekali. hehehehe, yang ke dua, pembantu rumah indon tuh memang balik dh tak datang dah sbb bendera tak kasi datang. diaorng suh keja sana jer, lumayannnnn katanya

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eelobor

kat kulaijaya, johor

jauh lah,.,awak kat KB
jemputlah datang kemari

bab pembantu indon kak tu...
wawawawa...patah tangan kak kat kedai nanti....

Syeeda Sobbihi said...

wahh..best2 nya lauk pauk kat cni..

♥-- emieysandra --♥ said...

mee bandung!!
sedapnyer..lame xmkn..
~_^