CITARASA RINDUAN

Saturday, September 25, 2010

BERAYA KE SEDENAK- TERIMA KASIH BLOGGER CIK MAT, BEN, ZILA,KAK UMMI DAN SUEJOSHUA

Assalamualaikum, seronoknya hari nie, dapat beraya ke sedenak,,,,umah siapa?...umah cik mat lah…

Seronok dengan layanan cik mat gebu, mak yah dan bak sekeluarga….depa nie memang spoting….sejak kali pertama kali pi sana bersama rombongan pertama, seperti ayie, ben, zila, mak- et dan kak dian dan adik-adikku….aku dah serasi dengan keluarga cik mat sekeluarga….terima kasih sangat-sangat atas layanan anda….

Kali nie, aku join rombongan yang diketuai oleh ben asshari, edisi beraya ….mulanya, agak berat hati..mengenangkan kesihatan en zalie yang belum stabil dari segi emosi dan fizikal…

Namun, berkat doa cik mat sekeluarga…en zalie menerima pelawaan dengan senang hati…..alhamdullilah,

Layanan tetap tip top…..tanpa malu, aku makan dengan penuh selera…tanpa pandang kanan kiri…aku jadi manusia yang sekepala dengan geng-geng lepas cakap…no kontrol2…..senang hati….

Menu….korang usya sendiri…sedap oooo….ada chesse cake, karamel, muffin strawberry, lauk pauk…adeh……..semua menepati selera kami…petai ooooo…..



Yang nie si ammar….anak saudara ben yang glemor sekali, ingat lagi citer ammar beli blog ben ashaari? ….sekarang dah besor sikit…dan ada gigi…tapi kesian…dia tengah demam…harapan aku dia segera sembuh….ibu nyer tak senang hati. Apatah lagi ben dan zila yang asyik melayan kerenah ammar yang tak senang makan mahupun duduk…

Melihat keletah ben yang melayan ammar, ku perhatikan dah sesuai sangat ben jadi ayah….lucu pun ada….siap timang ammar tinggi-tinggi ada kuak lentang…kuah dada…kudoakan bakal ada junior ben ashaari..amin, macam cik mat kata…kembar 4……

Yang nie..blogger paling lama…kak ummi…comel loteh orangnya….yang paling best ada aiman…bak kata cik mat aiman tak kisah….suka dengan buah tangan yang beliau sekeluarga beri….sat lagi nak pi menjamu selera…..untuk hubby kak ummi yang cool…terima kasih kerana sudi melayan en zalie…

Yang nie suejoshua, senang berinteraksi dengan sue, lawa orangnya…kenal melalui sis lin dalam blog beliau..akhirnya bertemu di rumah cik mat… sue nie, ada suami dan anak yang sangat spoting, tinggal di danmark..sekarang bercuti di Malaysia…terima kasih atas saguhati, Umai makan tak henti-henti…adeh,..harus ayu sental gigi dia malam nanti…hehehehe

Terima kasih atas layanan tuan rumah dan blogger semua…korang memang best…

26 ulasan:

Lelord said...

wahhhhh bestnya ni kali ke-2 ayu g umah CMG and sis cuma mampu tgk jek....

cik mat tingin gak nak g umah cik mat n makan sepuas2nya hahha bleh

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lelord

nanti balik malaysia..ayu ajak pi tau
kali nie, kena pi gak..jgn tidak-tidak

Sha@Mama Tina said...

saya folo ye.. wah..meriah sungguh blog yang ini. ruginya saya tak kenal tuan punya blog ni.. :)

ah..senang..saya dah add sekali la dlm blog list saya..kang ilang susah pulak.. tq

eelobor said...

mesti seronok kan? patut la baca entri ben pagi tAdi pasal sedenak. terpikir gak tadi....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sha@mama tina..
salam ziarah...terima kasih sudi blogging ke sini...

semoga kita sentiasa dirahmati..amin

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eelebor

sedenak di kulaijaya, johor...

mana tau..awak jalan2 ke sini..boleh singgah ke blogger masak-masak...

azlini said...

wah bestnye,, mesti seronok kn... (^^,)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azlini...

alhamdullilah, bertemu dengan blogger yang spotting..itu hikmahnya bersahabat

syukur...

Nur Hawa Mohd Zin said...

bestnye kak jumpa blogger...awe nth bile la agaknya...mungkin bile awe dah kerja dan ada kereta...awe akan merayau join blogger punya event :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

insyallah awe

kalau belum ada keter pun awe dh leh join,,hanya masa dan waktu y mengizinkan...

sambil2 tu doa n niat agar dipermudahkan dan disenangkan...amin

Nur Hawa Mohd Zin said...

susah sikit kak...sebab jao dan naik bus sorang2...

honey amour said...

teringin sangat nak beraya kat umah blogger's .. nx year insyaAllah ~

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe: ooo....pi lah ke blogger y dekat sikit....area melaka pun ramai blogger kan?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

honer amour

jom...jadikan ianya satu kenyataan

Nur Hawa Mohd Zin said...

ada blogger buat open house hari ini tapi awe pergi kenduri kawin plak...huhu...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe,,hehehehe.........
insyallah, akn dtg mana tau...

amin

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..betul...amin..ni dok layan cerita tv3..geram plak...

Lelord said...

ekekekeke awe ritu nape x g umah akak

cikgu isza said...

salam ayu,
seronoknya.. apa lagi dapat kumpul ramai2..
belum rezeki kita untuk bertemu..
suatu hari.. mudah2an..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu..

happy sangat...ayu sebenarnya terkilan tak dpt jumpa cikgu tempohari..

sampai saguhati dok tersimpan di almari...

terima kasih atas saguhati y cikgu kirim pada cik mat...ayu dah ambil tadi...terharu...sangat cantik

EiJa ZaQuaN said...

wah srnoknya ayu dpt berjalan raya bersama2 dgn geng bloggers..tgk pic ni pun nmpk wajah happy ayu dpt berjupe & beraya..yg pasti mesti sedap kan masakan CMG...

Sis-Lin said...

bila la plk turn kita yek..nk ajk sue pi uma ayu ler hujung mggu nie..hehe :)
ntah dia dh blk ke belum ek?..

aeinio said...

alahai jelesnyaaa.. kalau dok JB pasti ain joint.. ayu.. nnt hujung tahun nak balik JB nak singgah kedai ayu...

CT said...

Ayu..ko dh macam pemandu pelancong...hehehe...Lepas ni kena bawak kita lak ya jumpa CMG...Uittsss tp malulah... CMG ada idung tk? hahhaa

CT said...

Lagi satu nk tanya 17 Okt 2010, Ct ada jemputan kat felda sg sibol...f tu dh lalu dpn restoran ayu ke?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eija--
seronok memang seronok..tapikan..risau dalam hati tentang keadaan kedai,
cik mat masak memang best..selera ayu makan menghadap ben...lantak..memang lapo


sis lin--
jom...lai lah, sue pi sana bulan april tahun depan kan???

aeinio--
silalah singgah ke kedai atau rumah..ayu suka dapat kenal kamu

ct--
kalau ikut jb-kulaijaya-f sg sibul..memang lalu, kedai ayu belakang mobil sg sayong...
bab CMG tu..no hal, ayu leh bawa...bila eik?