CITARASA RINDUAN

Thursday, September 16, 2010

RAYA VERSI AKU PART 9-PIZZA HUT BEB....

Nie nak habaq nie…untuk raya ke 7 nie kan….aku ngan en zalie pi belasah pizza hut tau, kat TJMART- saleng…..nyami….

Sebenarnya tak lah rancang pun, walaupun dah banyak kali en zalie request kat aku yang dia teringin nak makan pizza hut…aku jer yang tak turutkan. Bimbang dengan kesihatannya sebenarnya…

Tapi, sebabkan aku nak merasa jalan ke kulaijaya mengunakan jalanraya yang baru siap dibina melalui Felda Inas – Sengkang, kira laluan yang bakal menyenangkan aku redah umah cik mat gebu… Dekat jer 10 minit jer ko….sedenak..sedenak….tak lama lagi aku pi sana yer…tunggu..itu yang menjadi tu…

Kami berdua jer…Umai ikut nenek beraya…so…apa lagi….kiranya romantis gitu..tapi macam biasa aku jadi drive,..tak apalah janji dapat bawa en zalie jalan-jalan…makan-makan…gerak jam 2 petang sampai rumah jam 4 petang….


Kami order set CITARASA RAMADHAN, kelas ko……nama pun dah macam kedai aku, CITARASA RINDUAN….


NASI KURMA AYAM

Nasi berperisa dengan kurma ayam, bawang, kacang hijau dan kentang ‘criss-cut’


PIZA AYAM SINAR RAMADHAN

Gandingan ayam, nanas, keju mozzarella, kapsikum dan bawang besar yang dilazatkan dengan sos Thai...

(pilih ini sebab tak ada seafoot dan daging lembu)

RAMADAN FIZZ

Minuman nie amat menyelerakan, aku mudah muak dengan sesuatu makanan yang berkuah macam nasi kurma ayam tu..bila aku hirup air fizz nie…Ya ampun..sedap ko…

Campuran minuman yang segar dengan jus oren, 7up dan sirap buah markisah….

Markisah tu yang buatkan aku sedut 2 kali sampai habis….lazat ko…

Ps: sebak bila lihat airmata en zalie berjujuran time dia makan di restoran pizza hut…dan semasa arah pulang ke rumah..siap en zalie wish terim kasih diatas kerelaan aku menunaikan keinginannya yang dah lama terpendam…

4 ulasan:

A-Y-I-E said...

eukkk... ni mcm kat bndr saleng jer

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yer ayie..sis dh tulis kid mart tu.

heheh

penjejak maya said...

salam,

nengok pizza ngan air tu pun dah rase kenyang..

EiJa ZaQuaN said...

hehe..ayu, eija pun dh rasa set pizza citarasa ramadhan ni..tp nasi kurma tu eija x berapa masuk la pulak..pizza dia mmg best la..hehee