CITARASA RINDUAN

Tuesday, September 14, 2010

RAYA VERSI AKU PART 7-YES........Balik Kampung.....Raya ke 5 tu....

Hari nie, happy gile..dapat balik kampong..mulanya aku tak dapat lah kata putus oleh en. Zalie…bila fikir punya fikir..Yesss….keputusannya amat memuaskan..aku berjaya beb….yahooo…balik kampong…setelah raya ke 5…okeylah tu..kankan?

Aku gerak dari rumah jam 10.45 pagi sampai ke tenggaroh, Mersing dalam jam 11.55pagi..tak jem..alhamdullilah…macam biasa aku jadi drive..

Sampai ke kampong, semua ahli keluargaku menyambut kepulangan kami..macam VVIP ko…first time sampai kampong aku dilayan dengan makanan yang lazat-lazat oleh kak long dan adiiku uda..

Menu dari uda…yang amat menyelerakan, ikan masin, lodeh kering, telur dada,sop ayam dan soto nasi…opss..lupa mee goreng basah dari jari jemari kak long ku terbaik…

En zalie yang dah 4 bulan tak menjejaki kakinya ke kampong, diwajahnya terpancar kegembiraan…..aku tahu di rindu sangat nak pulang dan menikmati susana kampungku…

Bertambah happy, dengan kehadiran bakal pak tak dan familynya. Kiranya nak letakkan tarikh untuk bernikah dengan adik perempuan kami Siti Noorazizai. Untuk adikku itam, lebaran tak dapat diraikan bersama-sama bukan bererti tidak beraya…kami selalu mengingati kamu,insyallah ada jodoh tahun hadapan kamu akan bergelar isteri dan dapat meraikan lebaran dengan kami.

Lebih meriah, dengan kehadiran pakcikku karim dan ahli keluarganya dan mak kepada sepaku best….

Kami duduk tak lama, hanya beberapa jam..kerana dalam 5 petang kami dah pulang ke rumah sungai sayong , kulaijaya semula

Hanya Allah yang tahu betapa indahnya lebaran diraikan pada hari raya ke 5 ini dengan ahli keluarga tersayang…

PS: masih teringat kesedapan masakkan adik beradikku……lapor lagi….

6 ulasan:

fatinliyana said...

sungguh tak adil anda dpt beraya dgn sanak saudara
waa :(

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam fatin.


dh rindu sgt

tu pun sis pikir punya pikir..

last2 dapat gak balik kampung..

EiJa ZaQuaN said...

mmg best dpt beraya ngan family tersyg..lebih2 lg family kita..hehe..

Wah..ayu ..raya ni sempat up-date sume ye..w/pun bz beraya..

Kengkawan said...

ceria sungguh nih.. selamat hari raya

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eija

ayu beraya dirumah jer
hanya semalam balik kampung sekejap...namun bermakna

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kengkawan..
selamat hari raya