CITARASA RINDUAN

Monday, September 20, 2010

MALWARE, OH MALWARE........................

Sebenarnya kan…aku ada masa nak jogging kat blog kawan-kawan…sempat gak nak komen, lepaskan rindu..sebab dah lama tak blogging…cuba masuk blog sis azieaza, cikgu isza, cik mat….adeh…awat ada keluar warning….siap

Macam kat bawah nie

kreadit to PENJEJAK MAYA

Takut nak jogging ke blog yang lain…itu pun aku faham tentang MALWARE dari blogger PENJEJAK MAYA..nak tahu lebih lanjut sila klik sini

Bahaya si Malware nie....boleh sebabkan blog kita berjangkit....macam blog kawan-kawan gak...peeh...risau gile aku...tak leh jadi nie...

Terus aku minta tolong kat si blogger ayie minta pandangan dia, dia pun syer …akhirnya..atas nasihat dia,dia minta aku dawnload satu perisian yang ada kaitan ngan malware...untuk korang, aku syer sama-sama...klik sini


TERIMA KASIH atas blogger ayie

jam 11 malam..ayie beri tutorial free..sila lawati blog beliau...semoga kita dapat mengatasi masalah malware dengan segera...http://blog-ayie.com/serangan-malware/


13 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe kak jaja'z bagitau awe tadi kak...so awe terpaksa remove blog blogger sorang ni buat sementara

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe

tu lah..sis pun bantu kawan2 yang kena malware

kesian sangat

cikgu isza said...

salam ayu,
dah remove blog lain yang ada benda ni.. tak sangka berjangkit kat kita lak.. harap2 dapat diremovekan..
huhuhu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu

remove sementara waktu jer

karang masukkan semula

(ps nak komen sangat ttg restu waris....adeh....)

azieazah said...

Terimakasih AYU atas prihatin. Harap-harap masalah ini akan pelan-pelan menghilang.

Kak Azie pun dah remove satu blog dari list buat masa ni, sbb Google Chrome dah sebut, blog itu yg ada virus. So kena buang dulu lah.

CgMas said...

Tadi pagi pun dah terkena. Rupanya blog kawan yg ada iklan innity & mangga yg terjangkit.. bila diarg dah buang, kita masukkan balik dlm bloglist kita..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam sis azie
ayu nak komen tentang entry sis...tapi sayang...tak boleh nak masuk lama...dalam 5 saat kena warning

entry ttg syawal:keliru sampai pening pun tak leh masuk...

sedih..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cgMaS

memang betul punca dari innity...
ayu kongsi info dari blog kak kujie dari blogger ayie

penjejak maya said...

salam,

kekadang kat blog tu bukan ada seekor je malware tapi dia bawak geng daa..

elok remove/delete dulu punca2 masalah tu..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam penjejak maya

memang lah, saya pun risau..tapi ambil pendekatan...off blogging sementara moga masalah sattle

kella said...

salam kak ayu! selamat hari raya! hari ni baru jengah blog setelah sekian lama!
kak ayu apa melware2 ni.. tak cari lagi, tapi terus baca je dari kak ayu punya blog ni! terus terpinga pinga nih.. huhuhu.. buta it tul..

penjejak maya said...

salam,

kalau ada sesape yg masih ada masalah malware mungkin laman web ini dapat membantu.. http://greenboc.blogspot.com/2010/09/penting-malware-panduan-membuang.html?

EiJa ZaQuaN said...

Thanks ayu for the info..

blog eija pun dh terkena..