CITARASA RINDUAN

Thursday, September 16, 2010

ISTERI TERLANTAR SUAMI KEBAS DUIT GAJI

Aku hairan dengan kehidupan duniawi abad ini…kalau biasanya kita menonton tv kita dipaparkan cerita yang ilusi, hanya dogengan dari pengarah hebat..kita jadi geram…kita cenggeng…sambil tonton drama siap tisu sekotak dihadapan mata…

Itu kisah ilusi, bukan reality….

Namun, kisah yang aku ingin kongsikan kisah melibatkan si isteri sedang diambang kematian..si suami tikam belakang, songlap duit gaji..hari-hari tak peduli si isteri yang terlantar sakit..apa kes beb?

Ko tak ada perasaan ker?,,,tak peduli kesakitan yang si isteri sedang rasai. Masa awal berkenalan…hari-hari tanyakan ‘sayang dah makan?sayang sihat’… itu belum jadi hak milik….

Bila dah jadi hak mutlak….isteri sakit..sanggup ko tinggalkan…hello……lelaki apa nie beb???????

Aku doakan satu hari tuhan balas segala perbuatan kau terhadap apa yang kau buat terhadap isteri kau..tuhan maha kaya..sekelip mata kau akan dapat balasan..

PS: semoga sahabatku ZALINA ELIAS 30tahun, lin semakin sembuh untuk meneruskan kehidupan…walaupun dalam koma..ku tahu dia bersemangat waja..Hanya doa dari sahabat untuk sahabat

12 ulasan:

phreak id said...

saya teringat cerita kawan sekerja saya pasal sorang pesakit kt Wad Materniti Hosp XXX. Problem yang hampir sama tapi pesakit tu jadi begitu sebab complication semasa bersalin. Dia kawin dengan seorang warga asing. Laki dia tiap-tiap bulan bawa buku bank utk keluarkan duit dengan amik cop jari wife dia yang terlantar kat wad. Sebab wife dia ada insurance cover and kalau tak silap ianya kes medicolegal yg mana hospital kena bertanggungjawab. Family perempuan tu nk bawa balik ke rumah tapi husband tak setuju sebab nanti kalau family perempuan bawa balik, duit bulanan tu akan pergi ke family perempuan tu utk kos penjagaan. Jahat kan? Lama perempuan tu terlantar kt wad..

>>My Latest Entry<<
Kerenah Birokrasi (Red Tape) Dalam Perkhidmatan Awam? Kakitangan Awam Sendiri Pun Selalu Jadi Mangsa..

Kengkawan said...

isk... seriau baca..

simpang malaikat 44,
wish her speedy recovery la ye..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

phreak id

berat mata yang memandang berat lagi yang memikulnya..

saya hairan dengan masalah suami kawan saya tu...tak ada sekumit perasaan belas kasihan ker?

now, anak-anaknya ada pada suaminya...bagilah peluang jumpa sekejap..mana tahu buat peniup semangatnya

PS saya dah terjah blog awak..good blogging...i like

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kengkawan

semoga beliau sembuh dan dapat meneruskan kehidupan..

lin dah setahun lebih koma....

Kalamhati said...

mashaAllah..semoga beliau cepat sembuh..sesungguhnya Allah hanya menguji hamba2Nya yg terpilih..dia terpilih utk Allah uji..sbb Allah sayang dia..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kalamhati


amin....sedih bila si suami tak endahkan, gaji seiap bulan dia ambil..sbb pakai kad atm

skrg lin guna wang dr pekeso sahaja

yebbit + . + said...

moge dy cpat smbuh. lelaki mcm tu mmg kuangg ajaaa.!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yebbit..

amin..semoga lin segera sembuh..

terima kasih singgah blog sis yer

penjejak maya said...

salam,

suami hampeh tu..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

PM

moga2 jangan kena kat family kita...minta dijauhkan...

aNa d'sKoDenG said...

eeeiii.....kijam

EiJa ZaQuaN said...

btol tu ayu..moga dijauhkan berlaku kpd family kita..

kesiannya kat sahabat ayu tu..moga dia cepat sembuh n kuatkan semangat utk terus hidup.. :))