CITARASA RINDUAN

Saturday, September 4, 2010

BAZAR TIME- tetap sederhana-


(gambar from google, terima kasih)


Assalamualaikum…selamat hari sabtu kekawan….tu dia..cepatnya masa berlalu..pejam celik..pejam celik dah nak raya..tinggal 5 hari lagi kita yang beragama islam akan meraikan hari raya Aidilfitri..kalau ikutkan, 8 haribulan dah tengok anak bulan, tapi kalau dah ditetapkan, 1 syawal jatuh pada hari jumaat bersamaan 10 haribulan September 2010…

Maaf ler kepada pengunjung setia blog CITARASA RINDUAN, semalam tak sempat nak update blog…mana tak nyer, pergi shopping barang raya dan baju Umai….tak lah berbelanjer lebih pun,..hanya kesiankan si Umai yang belum ada baju raya lagi…

Ni nak habaq nie, kat bazzar kota tinggi sedang buat sale baju kanak-kanak brand Disney dan brand yang dok popular (sebenornya aku lupa brand apa..hhehhe) memang murah sangat, harga dari RM 10 – RM 30, sehelai..jenis kain kapas..,,geram gak cuci mata ngan baju kanak-kanak nie…yang paling best baju untuk flower girls RM20.oo, rugi gak sebab masa kawin adik ipor aku bulan march tempohari..aku beli yang harganya sehelai RM70. Kain kejung, panas, Umai pun tamo pakai sangat..…..kalau kat bazzar tu…lembut jer…..berbaloi-baloi

Adalah rembat dalam 3 helai pasang tshirt dan sehelai baju kurung untuk Umai…kira mencukupilah tu….budak-budak cepat membesar..rugi beli banyak-banyak..kan?..kan?….

Berbelanjer sederhana pun sempat lagi usya carnival handphone kat kota tinggi….murah ko…..blakberry jer baru RM 490…aku belum lagi keccik a.k.a tawor harga…..mau-mau RM400. Usya cuci mata jer, belinya idak pun…..

Yang pasti, tahun inilah aku berbelajer sederhana,,dengan baju raya tak beli, kasut ngan beg pakai jer yang sedia ada…molek lagi…sekurangnya boleh save sedikit RM

PS: mana tau, akan datang boleh berbulan madu ke sibu island,………hehehehehe

10 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe shopping lagi tadi kak...heheh...last dah sebab lengkap dah

azieazah said...

Dulu2 masa Kak Azie muda, semua barang nak lengkap di hari raya.

Skang dah tua-tua, baju baru cukup 1 pasang. Pastu ulang pakai baju kerja, balik kampung orang bukan tahu pun. hehehehehe

A-Y-I-E said...

Semakin dekat hari raya, semakin sibuk jalan raya. Maka dengan ini, saya berharap semua blogger yang mengenali saya selama ini dapat berhati-hati dijalan raya. Ingatlah saya ya... Hihihihihih

penjejak maya said...

salam,

handphone kat karnival tu memang sangat murah tapi sebenarnya tiruan harap maklum..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe

sis beli untuk umai jer...

sederhana selagi boleh, lagipun sis tak sampai hati lihat en zalie yang masih dalam proses penyembuhan,,,,

mana tahu rezeki tahun hadapan..kami sambut dengan kemeriahan,,

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis azie

memang kan, kalau zaman anak dara...kalau dah ada baju raya, patut ada beg raya, kasut raya..

skrg nie, berpada-pada...rasanya RM yang ada elok dihulur buat belanjer orang tua kita....

salam lebaran sis

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayie

ingatkan awak?

hahahah, ya..ya....sis tahu awak memang patut diingati...

(mana kad raya)

sis risau gak nie, ada perancangan nak balik sebelum raya ke kampung mersing...nak bantu ibu buat kuih raya, pasang langsir....

pi berdua ngan umai jer, kalau menjadi rancangan sis..kiranya pertama kali dalam hidup sis..pulang ke kampung tanpa abang zalie....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam PM

alhamdullilah..saya tak berkemampuan nak beli hp tu....

terima kasih atas infi PM yer...

Nur Hawa Mohd Zin said...

InsyaAllah kak..yang pntg sambutan raya kite penuh makna...:)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

amin,,

yang penting si dia disisi..amin