CITARASA RINDUAN

Wednesday, August 3, 2011

Doakan untuk putera Blogger Lydia Miza / Mentega Golden Chan Confirm tak halal

“Salam kak ayu, dugaan makin hebat, darah Adlan 21 lebih, makin naik doktor dah pindahkan ke wad intensif, mereka yang jaga, salai pakai api atas bawah,masuk air dan antibiotik, saya boleh balik, nanti bila saya dah kuat saya call akak, sekarang dah rasa macam nak pengsan pisah dengan baby, jalan tak pijak bumi”
Sms yang ku terima pada 3 ogos 2011, 5.15 pm.
“Ya Allah, dibulan yang mulia ini.. kau berikan semangat kepada sahabatku lydia miza dan suaminya, kau berikan kesihatan yang baik2 untuk baby lelakinya…kau rendahkan bacaan bacaan demam kuning puteranya itu..Maha suci padamu ku bermohon..”
 
PS: Berita terkini di tv 9, PM sudah dcaj dari hospital,,alhamdullilah syukur
Selingan~ terkejut sebab mentega golden chan atau orang tiak minyak cap tong tak halal, kiranya confirm tak halal…. Gayanya, kena buat sendiri kek2 untuk dimakan raya nanti..

20 ulasan:

IMANSHAH said...

semoga baby dia selamat

Melur Jelita said...

Salam Ayu jelita,
terimakasih tag akak pasal Lydia jelita..Ya Allah dugaan..semoga babynya segera sembuh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terima kasih entri ni kak..adik tak mampu nak berdiri..huhu.terima kasih doa kalian.hny Allah yg mampu membalas.

Yatie said...

Akak doakan moga Lydia Miza sihat dan babynya cepat sembuh....mudah2an Miza dan suami sabar dan tabah menghadapi ujian ini...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

doa semoga selamat..
nice info

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Ya Allah kesiannya pada adik miza...Thanks ye bgtau melalui entry ini..Jika ada menghubungi miza, sampaikan salam padanya (Dari Kakak Sufeenan, UK)Moga dia tabah..dan moga baby cepat sembuh..ameen..

Kengkawan said...

kesiannya... harap cepat sembuh

2. mentega tu x pernah beli.

missbby said...

Semoga anak lydia cepat sembuh dan kembali sihat semula..aah ayu..tulah sekarang confirm butter golden churn tu tak halal..kejap tak halal, pastu halal, pastu tak halal balik..huhu..

cinnamon.com said...

get well soon..alhamdulillah skrg dah tau ...rasanya tak pernah beli pun jenama ni...mcm2

Rtp Farra Arisha said...

mudah2an everythings back to normal ya, i'm praying for their best. let's support her!!! have a big spirit ya sis lydia!

Mamamya said...

semoga bby LM akan bertambah sihat..x sampai hati rasanya tgk ank2 sakit apatah lagi masih bby...masih trauma dgn kejadian yg menimpa firas tempohari.....

akak mmg jarang guna mentega cap tong ni ayu....sbb mahal harganya...selalu guna buttercup jer...

Sury said...

Semoga cepat sembuh..sempena ramadan yang mulia..agar doa2 dikabulkan..amin

Queenie said...

moga baby lydia cpt sembuh ya...

akak pening kepala tau dgn JAKIM tuh!
tido ke apa????

cucu umie said...

semoga beliau tabah..incya-Allah tidak ad ap2 yg berlaku...

~izan~ said...

semoga LM kuar dan tabah hadapi ujian ini..semoga baby cepat sihat..

izan tak pernha guna butter ni sbb mahal kan dan biasanya org buat kek lapis pakai butter ni..

jeBateja said...

demam kuning mmg tak leh di pandang ringan.....

kita tak pernah guna itu golden.....ahakz

Lelord said...

moga miza tabah dgn dugaan, insyaallah semuanya akan dipermudahkan

logorithm said...

Cuba baca kenyataan dari pihak Golden Churn pulak:

http://www.ballantyne.com.au/whatsnew.cfm?CID=15

Hari tuh kata bir Barbican haram tapi lepas tuh halal balik.

I rasa ini pon kes sama.

Ada pihak nakkan $$$ kot?

Rozita said...

ayu, mekasih bagitau sal LM tu..
baru sempat jengah blog dia.. terlepas banyak benda 2-3 hari ni..

butter tu kejap halal kejap tak.. macam tarik tali je..

Mommy Fara said...

Alhamdulillah. Semua selamat!

Tak halal? Yg saya baca tentang butter sah halal tu butter pe ye? rs mcm golden churn. Ish..konpius!