CITARASA RINDUAN

Sunday, August 14, 2011

Mood rehat yang bermanfaat...


Macamana aku nak shopping?, dengan tak ada parking, dengan jalan raya sesak kiri kanan.. sudahnya, lepas ambil baju melayu en zalie aku terus pulang ke rumah..ku tak rela shopping disiang hari dengan keadaan yang dipenuhi manusia… (eik, takkan dipenuhi haiwan pulak.. hehehehe
Sampai rumah.. aku cari keperluan raya tahun lepas.. kumpul sampul raya.. hahahahha.. tahun lepas punya stok banyak lagi oooo….
Geng aku yang kerja kat BSN aku dah sound awal2… esok, hari isnin, sila simpankan wang tukaran RM 1, RM 5 dan RM 10 yang baru…
Sambil mengemas bilik, terjumpa pulak tudung yang dihadiahkan oleh sahabatku.. so, aku dah ada tudung baru… Yahooo… jimat!! Tak perlu membazir…
Lepas tu, aku tidur.. hahhahahah, betul2 mood rehat hari ini, juadah berbuka puasa hari nie?? Aku tiba2 teringin nak makan cengkodok sayuran.. boh daun kucai banyak2…. heheheh
PS: sesekali bercuti, pasti ada hikmahnya yang tersendiri.. kan??? Korang kemana hari nie???

16 ulasan:

azieazah said...

Yes... nak jadi pengomen pertama!

Citarasa Rinduan said...

kak AA--
wow!!!!!!
kakakku kah itu???????

Papa Mifz said...

hari ni papa mifz kerja...smlm dh shopping baju melayu..sedodon ngan Mifz...super excited sgt sebab 1st time beraya ngan anak kan..:)

azieazah said...

Kak Azie sendiri pun tak suka shopping siang hari. Letih dan bosan dgn sesak orang ramai.

Berehatlah secukup jika ada peluang berehat. Kan selama ni dah kerja keras. Bulan Ramadhan memberikan seribu makna.

*Pssstt thanks for the Kad Raya. Terima hari Jumaat lalu. Nanti kita tayang kat blog yaaa...

insan_marhaen said...

IM tak pi mana-mana pun. duduk depan pc. 5S blog keluarga IM yang dah lama tak berusik!

Lelord said...

duit raya akak jgn lupa tau

Mas said...

ayu..mas pun kluar pagi tadi jerk...
lepas tu seharian kat rumah,..
malas betoi nak kluar jekalan..he3

cikgu isza said...

kat sini pun tak dpt nak shopping ayu..
hujan..

dieya said...

wah cantik laa "langsir" baru kak ayu!
siap ada special page utk paste mi bandung.. ni yg teringin ni!

dieya said...

wah cantik laa "langsir" baru kak ayu!
siap ada special page utk paste mi bandung.. ni yg teringin ni!

cik cek said...

Ayuuu....

Ingat shopping sakan tadi...he he...kalau ujung minggu kak cek tak kemana pun...kat rumah...bz ngan keje2 rumah yg tak penah nak abis ni...fuhhh...
Buka Cekodok sayuran ke hari ni...cek buka pizza je...mimi beli tadi ...buka sempoi ngan anak2 je...:D

ainnoraini said...

keluar lagi tadi...ramai jugak org gi shoping raya ni...

eiela said...

bestnya makan cekodok letak kucai. letak plak bawang dengan ikan bilis wat pedas2 cicah kuah gulai. sedap.. huhu lapa plak nih. haha

AMMAR YASIR said...

Akak..nak duit raya...hehehehe

logorithm said...

Waaaahhh... CR dah berwajah baru! Lebih ceria! Best best... :-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Budi yang baik dihukum jua

[U] Dengki

[U] Jualan murah yang lebih mahal!

Along Maklong said...

salam ayu..
maklong pun dok umah.. rehat puas2.. bila anak dah balik nanti mesti kena bawak dia g mana2 yang dia teragak nak pergi..