CITARASA RINDUAN

Sunday, August 21, 2011

Aku dah mula deco perabot rumah....


Chak!!!
Tu dia,,,
Dah tengah malam ko,. Ku masih gigih mengemas dan mengubah suai kedudukan perabot di ruang tamu…
Dengan peluh satu badan.. heheheheh, penat? Sapa kata tak penat, lepas solat maghrib tanpa tarawih ku mulakan projek ubahsuai..
Korang pulak tengah malam minggu nie apa yang kalian buat tu????
Samada gigih buat kuih raya, atau ada yang balik kampung.. berbuka puasa dan bersahur bersama orang tua?? Jelesnya daku!!!

PS: kalau esok aku penat, rasanya nak cuti berniagalah….. tak shopping kot, tapi start buat kuih raya.. heheheh., orang lain cari amalan dibulan ramadhan, amalanku jauh dah menyimpang.. Bila nak berubah Ayu~~

16 ulasan:

cucu umie said...

heheh..ayie xbt apa2 lg..baru siap kemas bilik..hehe btw, kmas jgn tak kemas sis..

Citarasa Rinduan said...

ayie--
gigih dik kak malam nie.. tinggal lagi seminggu jer lagi kan, kurang lebih lah...

mana nak jualan, mana nak menguruskan persiapan raya..

sampai amalan dah jauh menyimpang

cik pulau said...

sy langsung tak buat kuih pape pn lagi kak..
hahaha.. nak tunggu je akak bawak balik kuih boleh tak..
pemalas punya budak~~

cikgu isza said...

rajin betul..
saya takda ngemas apa pun..
hero2 tengah lasak ni..
buat kuih pun belum tentu rajin..
Jangan main depan rumah orang!

Lelord said...

huhuhu balik melaka nanti la baru kemas umah

kuih raya xyah buat hahaha

gedek! said...

alih mengalih perabot tu jangan bising sangat malam malam ni...

kang marah jiran!

(buat sorang ke ada orang tolong?)

NadiRah said...

td mak buat krepek pisang..hhuhuhu

Gen2Merah said...

kami lak siang tadi adik beradik sibuk cat rumah.. lepas terawih tadi terus pengsan masuk tido..

baru jak bangun ni.. selamat membuat persiapan rraya ya kak ayu,..

Mas said...

ayu...mas sibuk ngukis jerk sebab beraya kat kampung..he3...

alinac lover said...

heee..yong pos sibuk wt amalan shopping..isk2

Kalamhati said...

ayu ngemas sorang2 ke..power la ayu..

takpe ada masa terluang..curi buat amalan2 sunat k...=)

azieazah said...

AYU, baru semalam Kak Azie berbincang dgn husband, raya nanti kami nak berjalan ke Segamat tengok Abah Mertua.

Pastu Kak Azie ajak berjalan raya ke rumah AYU di Kulai. Nanti kalu confirm, Kak Azie sampai. InsyaAllah. > ini serius nih.

eelobor said...

gigih layan internet jer manjang aku nih

Kak Aya said...

rajinnya ayu...saya belum kemas apa2 pun lagi.

azieazah said...
This comment has been removed by the author.
Mommy Fara said...

Rajinnya Ayu. Saya suka deco2 umah nie tp klu sy deco t, anak yg kecik tu pun sibuk nak deco gak. Adehhhh!