CITARASA RINDUAN

Monday, August 15, 2011

Baru fasa ke2, aku dah cerita tentang persiapan raya.. Heheheheh


Selamat malam sahabatku..alhamdullilah… syukur 15 hari kitamenjalani ibadat puasa.kurang 2 minggu lagi dah sambut raya, ku pilih saluran radio HOT f.m untuk mendengar lagu2 raya….
Sambil memasak, layan lagu raya mood raya mengebu ko………. Fuh!!, radio lain belum lagi berkumandang lagu raya, so good bye untuk channel lain ya… hehehehe
*********************
Untuk persiapan raya, semestinya hidangan makanan ringan untuk kanak-kanak sudah ku cari pagi tadi, selain gula2, biskut dan air kotak aku tidak lupa asam, jeruk untuk hidangan berhari raya untuk para tetamuku yang lain
********************
Singgah tukar wang kecil untuk anak2 buah dan kanak2 dipagi raya di bank berdekatan, tak tukar banyak pun.. budget seperti tahun lepas RM 2.00 seorang.
Baju raya? Dah siap awal, tapi baju umai ukuran terpanjang.. manakala baju kurungku terlebih besar.. samada tukang jahit ukur salah atau aku semakin mengecil… wallahualam…

PS: korang pula?.. pesiapan raya dah dibuat ker??

21 ulasan:

alinac lover said...

kak~ lawa la blog akak

missbby said...

Belum lagi kak...persiapan tahun ni paling low bajet..dapat bonus tapi bersederhana, lagipun mood raya cam kureng sikit, MIL dah takde, FIL pulak warded kat HKL dekat 2 minggu ni..

Citarasa Rinduan said...

yong--
terima kasih dik, blogger azrin rahim yang tolong editkan..

Citarasa Rinduan said...

missbby--
salam takziah ya.. mmg terasa sangat2 bila kehilangan, FIL masih di ward ya? kak doakan FIL cepat sembuh ya

kak sebenarnya mmg sederhana tahun nie.. kalau ikutkan, FIL masih baru pergi, en zalie dah katakan tahun nie tak beraya, namun bila memikirkan ada tetamu bakal berkunjung.tak molek rasanya nak biarkan kosong meja nanti...

Niena Pengembara Ilahi said...

buat masa skang ni dh beli keta raya hehehe

Citarasa Rinduan said...

NIENA--
wah!!!!!!!!
bagus2....
kak ayu tukar blog jer.. hehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. blog akak makin comel... :D

erm.. tu lah kak, ramai yg merungut, yg bagus pun ramai, tak rugi kan kalau sedekah kt org.. nina dlu pnah tlg org berniaga kt bazar, sedekah kat masjid, licin jer.. takpun bagi kt bebudak hafiz.. kak ayu mmg peniaga yg best lah. :D

Citarasa Rinduan said...

niena--
terima kasih dik,, blog nie hasil edit dr blogger azrin rahim...

kadangakala kita berniaga tak perlu fikir untung atau rugi, sentiasa diduga olehnya, adalah antara yang terpilih kan,.............

Areef Ibn Naim said...

salam,

kak, nak wit raya ek, hehehe... raya nanti jemputlah dtg rmh :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ayu - akak blom siap sgt... :'( sob sob sob...

Citarasa Rinduan said...

cikgu azaref--
wsalam..
boleh.. rm 2, kan??? heheheh..
insyallah.... kak sampai bila ke rumah wak lah.. dik, nanti sms ya, hp kak pi repair.. so, tak ada safe no kamu


kak MM--
oh....... ayu kena buat awal2 kak.. sbb 1 family harapkan ayu

NadiRah said...

blom lagi kak..
kemas2 rumah je sikit2 dulu..
beli2 kuih serah kat akak2...huhuhu

IMANSHAH said...

esok nak tuko duit kat CIMB..hu hu

Rtp Farra Arisha said...

alahai akak..arisha pun belum buat apa2 persediaan lagipun..huhu..
slalu buat last minute..skrg masih sibuk dgn tugas..
baju raya color apa tahun ni, akak?

~izan~ said...

ada la sikit2 kak persiapan..takde mood sangat tp kena amik mood raya tu jugak..mcm akak!~

Gen2Merah said...

wahh, citaarasa rinduan ngan template baru... cantik,. seswai dengan persiapan menyambut syawal.. ehehe

laskar pelangi said...

persiapan raya eh? kena fikir plan nak kena kemas bilik..hik3^^

ibuintan said...

mood belum berapa timbul la Ayu... semua tk buat lagi... minggu depan kot


btw lawa blog Ayu... sesuai nak sambut raya ni, sweet kaler

tomatokering :) said...

err semngat . hihi
tomato tak redy pape lagi .. modd raya tak dtg lg . hehe

Aku Ibu Muda said...

baju tak siap jahit lagiii....huhu

BLADE EDGE said...

salam akak...

ada 2 minggu lg puasa kak.. ramai yg dah berebut2 dgn tempahan sejak sblm puasa lg dan masih byk yg blm siap. family saya pun dah mula merungut sbb ada lg psiapan yg blm dbuat.