CITARASA RINDUAN

Tuesday, August 30, 2011

Menu Lauk Pauk di pagi syawal 1432

Salam lebaran khas buat sahabatkub semua..
Terharunya daku dengan kalian.. mengirim ucapan SMS malah ada yang hantar MMS kepadaku, bertalu2 hp burukku menerima ucapan kalian.. TERIMA KASIH teman2..
Seperti tahun terdahulu.. ku akan memasak lauk pauk untuk family tersayang..
Namun, tahun ni amat berbeza kerana ku masak tanpa guna bahan asid urid seperti makanan laut mahupun daging lembu,kambing.. agak berlainan, namun untuk suami tercinta ku turutkan..
Jom!!
Lihat menu yang baru siap ku masak.. masak start jam 9 pagi, siap jam 11 malam... agak lama sebab hati asyik teringat arwah FIL







Ada serunding ayam, Ayam masak merah, lodeh sayuran, Ayam masak rendang, telur puyuh dicampurkan kentang dan ketupat…
Korang pula menu dipagi raya apa yang bakal terhidang diatas meja?? Jom!! syer sama2



7 ulasan:

cucu umie said...

uit... sayur lodeh sedap tu..lagi2 kalau bnyk tempe.. heheeh

Citarasa Rinduan said...

ayie--
nie versi tiada kekacang dik, kak bubuh fish cake buat penyedap rasa jer..

cik pulau said...

waahhh... sy lak pagi esok..
ketupat palas dengan sate..
nyum..nyum.. ehehehe..

ishy77 said...

setapnye...lodeh kalo orh johor mmg wajib kan..teringat mase raye johor 2taun lpeas..aissshh..lodeh sesajer...huhu


Selamat Hari Raya :0

missbby said...

sedapnya ayu..selamat hari raya ayu..kita nak bagitau ayu, arwah FIL kita pun dah takde ayu, kembali ke rahmatullah ikut jejak arwah MIL pada pagi jumaat lepas..First time raya tanpa mereka berdua..:(

Sunah Sakura said...

owhhhhhhhhhh...sedapnyaaaaaaaaaaa...merah2 semuaaaaaaaaa..hehehehe... selamat raya akak!

leyzajamil said...

wow!! siap ada lauk telo puyuh campur kentang ... hebat!!!