CITARASA RINDUAN

Friday, August 12, 2011

Semua nak buat!!


Lepas nie nak buat itu.. lepas nie nak buat ini…
Lepas cari ayam.. hantar barang ke kedai.. lepas tu.. siang sayuran, lepas tu sediakan bumbu.. ambil kuali.. letak kuali, buka gas..
Jerang air.. tengek kacang tanah, tengek pulut hitam, tenggek sagu rendang.. sattle  tang bubur dan pengat.. jam 2 petang baru boleh masak..
Aduh!!
Kalau nak diikutkan semuanya banyak nak difikirkan..semua kerja nak diuruskan…
Apa2 pun…… akhirat jangan dilupa Puan Ayu..kerja2 juga…. Amalan nak dibawa kesana macamana???
PS: ingatan untuk diri sendiri…

9 ulasan:

Izan Ishak said...

betul tu...kalau berniaga cam ayu ni,mesti byk benda nak setelkan ikut time kan...

yg penting ayu kena jaga kesihatan diri juga ye~

Bro ahmad said...

rajin2 keje tu..banyak manfaat

Adzriel @ Liza AB said...

ish..ishh.. biasalah! mcm2 nak buat, semuanya nak. nak jadi super woman..he..he.. cantik tempalte baru.

Cik Ecah said...

yg penting dunia akhirat seimbang kan k.ayu...
bekerja.. sebok2.. masak.. meniaga..tu pun dikira ibadah...
kte buat kerana Allah...cr rezeki..:)

iz said...

kerja la seolah nak hidup seribu tahun,beribadatlah macam nak meninggal besok..hehe

seimbangkan...*pesan tuk diri sendiri jugak..hehe

btw,new hupdate>>hehe

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/08/spontaneous-friday.html

Mr.Baiz said...

rajinnye..hihi

Mr.Baiz said...

rajinnye..hihi

Mr.Thinker@Ali said...

biar seimbang dunia dgn akhirat. ye tak?

orang johor? saya juga. :)

cinnamon.com said...

ye,betul tu..