CITARASA RINDUAN

Saturday, August 20, 2011

Nak cari kasut, dicarinya ini??

Salam ramadhan ke 20 sahabatku… hari ini dah hari sabtu.. masa yang sesuai untuk ibubapa mencari keperluan anak-anak..
Tadi malam, semasa beli barangan mentah dan kering untuk perniagaan… ku masuk beberapa kedai kasut, mencari kasut raya untuk Umai…
Penat menguruskan anakku itu.. bukan sebab dia memilih… apatah lagi minta yang bukan2… masalahnya… dia memilih kasut versi ini..
(gambar dari mr google, selipar yang dia cari… Umai-umai……..)
PS: kalaulah dia faham kasut raya perlu bertutup, cantik, warna yang sesuai untuk apa jua pakaian, kan senang…

31 ulasan:

cikgu isza said...

haha.. agaknya dia lebih selesa memakainya..

NadiRah said...

jnji minie mouse! huhuhu

Mas said...

sama la ngan anak2 mas ayu..
lebih suka pakai selipar gitu....sabo jerk..he3

azieazah said...

Salam AYU.
Seliper tu sangat comel, sesuai lah dengan Umai. Pink tu lawo.

Takpa, biarlah dia nak pakai seliper gitu. Elok juga AYU belikan lagi sepasang kasut raya, buat tukar-tukar.

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
dia suka warna pink.. dia suka selipor, dia tamo kasut.. itulah kan.. budak2 suka selipor, time ayu dulu nak kasut yang ada reben besor2.. hahhaha

nad--
betul2... janji ada mickey dan minie

Mas--
itulah mas... ku pengsan tau..
dah lah kita nie susah nak shopping, di bantainya dia buat hal..

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
wsalam..
kak...
semalam ayu pujuk..sarung kasut di kakinya..
tetap tamo..

rasanya kena beli kasut diam2.. cari ikut saiz kaki dia....

missbby said...

betul la ayu, time kita dulu kasut raya bertutup ada riben bagai semua, stokin nak riben gak, tapi budak sekarang takmo..anak kita pun beli sandal je tau, pasal bila pakai kasut lambat sangat nak pakai dan bukak kasut bila pergi rumah orang..yang penting umai suka dan selesa..

Citarasa Rinduan said...

miss--
itulah..
skrang nie ayu hold dulu.
nanti pujuk2...
hahahha

kalau beli, dia tamo pakai, membazirkan?

cik pulau said...

xpelah kak.. bagi dia dah cantik habes ni..^^,

Citarasa Rinduan said...

cik pulau--
komen kamu paling lawak abis...............................

kasih suci said...

comel la kak..biasa la budak2...dah minat dia style macam tu...tak pon, belikan 2 tuk Umai...satu pilihan yang dia suke, satu lg pilihan yang akak suke..hehehe

Yan said...

sama macam anak2 i. lebih sukakan slippers rather than shoes.

~ yus ~ said...

hehe..tu selipar raya tu, colurfull..:)

yus pun ada buat entri pasal kasut raya beberapa hari lepas...:)

Sekamar Rindu said...

salam..kak,

selipar raya yg comel kak..

IMANSHAH said...

dulu2 pakai selipar jepun kak raya..boleh??

Ajeyy Rawk said...

salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

Kakzakie said...

Beli 2 ayu. Satu selipar yg dia nak dan satu kasut yg Ayu rasa sesuai.

Umai nak dtg rumah auntie tak?...

Aku Ibu Muda said...

gegirl wani siap ada 2 sis...satu yg mcm tu, satu lg covered shoes :)

insan_marhaen said...

semalam, masa makan dengan ibu_suri di restoran Maqbul, seberang jaya, IM nampak seorang anak 5-6 tahun memakai skirt dengan baju bertali tali halus menyangkutnya di bahu.

tak faham IM dengan carafikir ibubapa anak itu.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sama la dgn si bujang akak pun Ayu... dah dibelikan kasut, selipar jepun juga yg dia nk pakai... akak layankan je la asal dia happy. Sampai hujung thn ni kalau kasut tu dia tak nk pakai2 jugak, Akak ingat nk bg org je.

senyumSOYA said...

nak jugak yang kaler pink kan kak ayu....hik3~
tapi comel..^^!!

Mommy Fara said...

Apa kata Ayu suh Umai pilih 2. Satu bertutup. satu, sandal?

Cik Ct said...

1090, follow u.. follow me bck ya.. thnx

Adzriel @ Liza AB said...

cantik haaa... kaler pink tu ayuu

cucu umie said...

hehe...biaselah sis kdng2 budak ad juga yg mcm gitu..tidak memilih sgt.. kalau ayie selesa pakai selipar je..hehe

noraliza said...

haha..minnie lah..org suke mickey tau :)

Yasminhamid said...

saya pulak sengaja suruh budak2 bujang tu pilih selipar. ibunya malas nak pakaikan kasut dan sotking bila nak keluar.. huhi..

logorithm said...

Hahaha... biasa lah... bebudak suka Mickey Mouse dan warna-warna terang. :-)

Kalamhati said...

huhu dia selesa pakai sandal dr kasut kot ayu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cumil....kak ayu tak fhm seninya kat mana kat selipar tu kot?hik3..gurau jek sis.

anak LM pun akan cr selipar kesukaan mereka juga.dah la bkn nak dpt murah pun..huhu.so kena beli 2,kaut pun beli..selipar terpaksa beli

Miscellaneous Smiles said...

hahahahah..

citarasa budak2