CITARASA RINDUAN

Tuesday, August 2, 2011

Esok2 belum tentu...

Alhamdullilah, rezeki hari pertama……
2 jam sahaja makanan habis dijual.. syukur, hari ini rezekiku esok2 belum tentu…
Ada sedikit kuih dan bubur yang senghaja ku simpan, ku sedekahkan pada jiran dan jiran kedai…
Selamat berbuka kepada sahabat alam mayaku, terima kasih ke atas sokongan kalian terhadapku, walau ada yang tidak ku kenali, sekurangnya kalian sumber inspirasiku…
PS: menu berbuka? Rasanya, aku hanya boleh teguk teh hijau panas2… mungkin sedikit puding, sedekah dari kawanku yang menjual puding kotel di geraiku…

25 ulasan:

Mama Janet said...

apa makanan yg paling laris dibulan puasa ni ayu...

Citarasa Rinduan said...

Kalau macam hari nie, nasi ambeng- boleh habis dalam puluh2 bungkus mama, pengat/bubur mmg customer cari..

kalau lauk pauk tu mmg paling utama.. kepala ikan, daging rendang, ikan sungai berlemak, sayuran berair dan berlemak..
hari2 lauk2 kena ubah mama....

kalau tekak ayu.. ayu suka makanan luar, mcm nasi kerabu dr kelantan..

IMANSHAH said...

mesti tengah sibuk menghidang juadah berbuka ye Ayu

kasih suci said...

alhamdulillah...rezeki kak ayu...

selamat berbuka puasa kak...

Kalamhati said...

Alhamdulillah..ayu memang murah rezeki..semoga esok lebih bertambah rezeki ayu

Mas said...

alhamdudillah....
moga makin murah rezeki ayu pada hari2 mendatang....
mas pun tumpang seronok mendengarnya...

CiKaLi said...

Alhamdulillah, moga sukses ya.. tanter..

norinaomar said...

alhamdulillah murah rezeki kak ayu,maknanya akak memang dah ada pelanggan setialah tu..
saya cadangkan menu nasi ambeng tu dikekalkan beserta dengan lauk sampingan yang lain,sebab nasi ambeng ni simple,satu nasi semua lauk ada,harga pun berbaloi..kalau saya pun sanggup makan nasi ambeng tiap hari sebab simple dan sedap..

NadiRah said...

nad pon niaga kat bazaar..jual murtabak..kih3

mamaNoriz sini.. said...

fuhh, syukurr...
masyuk rezeki tu leh uat openhouse nanti ek ;)

Areef Ibn Naim said...

salam,

mg dipermudahkan sglnya kak... mg rezeki bertambah2 di bln ramadan yg mulia ni... sy gi bazaar di sini jer, tk sempat nak menyinggah sampai ke sayong...

Gee® said...

syukur alhamdulillah...rezki Allah di bulan yg mulia ini... kalau ada rezki yg berlebihan tu bolehlah bersedekah kpd anak2 yatim yer...

cikgu isza said...

mak abah saya tutup kedai waktu ramadan ni..
zaman saya remaja dulu.. dah puas berniaga bula ramadan..
semoga rezeki ayu berlipat ganda..

cik cek said...

Ayu....

Habis dalam masa 2 jam...fuyoooo...hebat2 adik akak sorang ni....mesti sedappp sgt tu...kak cek nak nasi ambengggg...nak jugak....nangis dah ni...hu hu :'(

p/s bubur ngan kuih ada lagi tak...kak cek dtg sahur nanti k..he he

Gen2Merah said...

baiknya ati kak ayu.. semoga di murahkan rezeki d bulan kebrkatan ini..

salam Ramadhan
~Gen2Merah~

Zaliedana said...

Assalam kakayu,mesti sedap kan hasil air tangan akak,sbb tuh habis dlm masa 2jam ajer,moga rezeki akak sekeluarga mkn bertambah di bulan Mulia nih,

diana said...

alhamdulillah...
murah rezeki...:)

sifu im said...

ooo..alhamdulillah wa syukrulillah ala kulli nikmah atas rzki kak ayu

AZLINA said...

Assalamualaikum Ayu...Selamat menjalani ibadah puasa buat Ayu sekeluarga. Teringinnya nak makan nasi ambeng air tgn Ayu, kalau dekat dh tentu akak pun serbu...

~izan~ said...

Alhamdulillah kak...rezeki tu...semoga berganda lagi rezeki akak lepas ni.. amin...

Along Maklong said...

ayu..
maklong doakan semuga rezeki ayu dipermudahkan Allah setiap hari.. aminn..

Mama Miraki said...

murah rezeki ayu. mesti sedap masakan ayu ni. yelah kalau amma gi bazar ramadhan pun mama akan cari gerai yang biasa berniaga eaktu hari2 tak puasa...cam ayu mesti pelanggan setia ayu akan ke situ. Kalau yang berniaga cam setahun sekali ni cam kureng ler pulak kan.....

azila said...

Alhamdulillah.murah rezeki Ayu. raya ni zla p kulai, bleh mtk duit raya..hehe.mkn tu jer ???kenyang x ayu?

Isteri Encek Bard said...

Alhamdulillah murah rezeki akak.... kak ayu nak nasi ambeng.. post bleh.. hehehehhehhehe

Mommy Fara said...

Agaknya penat kot. Tuh yg berbuka tak bape nak ade selera?

Saya tak boleh minum green tea. Angin tak ingat!

Oeh! 2 jam je? Murah rezeki tu Ayu!