CITARASA RINDUAN

Monday, May 9, 2011

HATI-HATI - Pesanan PDRM

Hari ini, aku agak kepenatan setelah satu hari melayan pelanggan,.
Walau hari isnin... pelanggan tak henti-henti singgah ke kedaiku

Syukur, rezeki aku. Maksudnya Rezeki untuk pekerjaku jua...

Walau aku rasa terlalu letih.. tapi ku kuatkan semangat untuk membantu pekerjaku menyediakan order makanan, buat masa nie hanya seorang sahaja yang boleh memasak ikut resepi turun temurun yang telah aku ajari..

Namun, perlu awasan yang berkala... agar rasanya seperti dahulu..
Agar pelanggan tak perasan walau dah bertukar tangan...
Mudah-mudahan.. amin

**********************
Kebetulan masa aku on Fb, aku dapat mesej yang bagiku amat penting...

Pesanan PDRM - Jika anda sedang memandu di waktu malam,anda dapati cermin kereta anda dilempar telur ayam.
Jangan on wiper@pancut air.Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat,hingga tiba di tempat selamat. 
Ini kerana jika telur ayam bercampur dengan air ia akan menjadi susu,akibatnya akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan mata kita, dimana ianya akan memaksa kita berhenti di tepi jalan,
Disitulah kita akn mjdi mangsa perompak.Inilah teknik baru digunakan perompak...berhati2

PS”Untuk kalian semua. Sila copy paste mesej dari PDRM ini........
Sila war-warkan kepada sahabat kita semua...

15 ulasan:

blog-tips-kurus said...

kenapa ramai orang semakin jahat ni?

Sunah Mohammad said...

erk..menakutkan lah kak..huhuhu...risau betul dengan dunia sekarang ni..tadi pagi pasal lelaki simbah asid kat wanita tu..adoiiii..da tak selamat nak ke mana2..

Citarasa Rinduan said...

BTK--
sebab RM segalanya bagi mereka

Sunnah--
hati2 yer dik...untuk pesanan diri dan kawan-kawan semua

diyana said...

takooot da jadinye..T_T

diana said...

cerdik betul penjenayah ni ye??

Citarasa Rinduan said...

diyana--
lagilah kitakaum perempuan.. kena hati2 ya

diana--
pelbagai teknik dan taktik

Mamamya said...

akak ada baca juga kat FB td...mcm2 ragam pencuri skrg ni yerk...keje malas tau nak tambah dosa jerk...haihhhh.....:(

Citarasa Rinduan said...

kak lieya--
ayu baru dapat on FB.. rasa sangat2 perlu war-warkan mesej ini...
risau kan kan??

sarah-najwan said...

arramak aihh..ni kes kedua akak baca..tadi kat blog si azlan pasal org myamar dan merompak surirumahtangga..ni kes baling telur pulak..

tenkiu ayu..mesej penting ni..

Citarasa Rinduan said...

mama sarah--
sama-sama...

Kalamhati said...

salam ayu..

tq so much!!mmg sgt2 penting info ni terutama utk sy yg selalu drive sorang2..huhu

~izan~ said...

salam ziarah sini..baru nk komen,dh ada komen kt blog izan hehe...cantik tuan blog nih,pandai masak ek,bestnyer.

izan byk kali jugak lalu kulai tp tak sure plak laluan kedai mkn ni..kena cari ni.sbb kdg2 izan ikot asben izan keje kat johor port =D

mcm2 taktik org jahat skrg ni... takot kan.yg taktik lekat kertas kat wiper tu pun menakotkan huhu..

nk pnggil ape ek?

Nur Hawa Mohd Zin said...

jenayah ada di sekeliling kita kan kak...scary betul

Citarasa Rinduan said...

KALAMHATI--
wsalam..
kak.. hati2 tau....
kita perempuan kena kuat SEMANGAT!!!

IZAN--
wsalam...
laluan kulai ke bandar tenggara, tempat ayu dipanggil f sungai sayong..
izan tiak ayu tau... sebab nama ayu SITI RUHAYU AB. RAHMAN

AWE--
sangat2 setuju komen awe tu... hati2 yer dik

shahjiehan said...

hidup makin menghimpit.. org terdesak mencari wang...


taraf hidup kian tinggi...


tiada cara mudah...


merompak adalah penyelesaian... tp mereka silap....