CITARASA RINDUAN

Saturday, May 14, 2011

Pengalaman tuntutan Khairat bagi ASNB

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu sahabatku semua...

Kalian sihat??
Sebenarnya dari kemarin aku kurang sihat... tekak agak perit, hinggalah semalam.. baru ku sedari badan seram sejuk, sakit-sakit seluruh badan... petanda aku nak demam rupanya.... hari ini... kepala masih berat....

Tambah pening bila blogspot buat hal.. sabor  jerla, bak kata teman-teman blogger yang ku kenali... TENSION!!...... entry sebelum nie hilang?, komen hilang? Em... malas nak komen.. hehehehhe

********************
So, dah terlanjur nak kongsi cerita.. ingin ku titip pengalamanku, berkenaan dengan AMANAH SAHAM NASIONAL BERHAD bagi tuntutan khairat...

Untuk memudahkan pewaris menuntut wang tuntutan khairat anda kena pastikan membawa

1.       Sijil kematian asli dan1 helai photostat
2.       Sijil kelahiran pewaris dan  1 helai photostat
3.       Kad pengenalan pewaris dan 1 helai photostat
4.       Buku bank ASB si mati


Apa yang perlu ku kongsi adalah pengalaman yang en zalie lalui... agak payah bila borang tuntutan tidak menyertakan dokumen sokongan tersebut...
Mujur aku membawa kesemua dokumen asal dan salinan sebelum ini...
Maka, semalam urusan selesai... alhamdulillah

PS” JOM KERJA..

23 ulasan:

IMANSHAH said...

salam

saya pernah buat untuk arwah ayah dulu

Tinta Emas said...

sama2lah kita jaga kesihatan ayu...cuaca tak menentu, kepala migrain , anak demam...dan macam-macam lagi..

Kita perempuan nie selalunya lebih teliti kan?

Kakzakie said...

Semalam hari cuti buat blogger kan. Blog.com bagi cuti. Hehehe.... tak usah tension sampai demam.

Moga berambah sihat. Urusan pun selesai legalah...

Wanita Mutalib said...

jaga kesihatan ye kak :)

eelobor said...

itu namanya karenah birokrasi... bagus untuk keselamatan tetapi jangan terlalu menyusahkan orang ramai yang berurusan

Ina said...

Terima kasih untuk info...selamat bercuti semoga cepat sembuh...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ayu - Entry 12 Mei memang kena delete, sib baik MM tak update apa2 pd 12 Mei tu.

p/s : Thanks atas info psl ASNB tu.

kemei said...

terima kasihhh for da info....:)

ArMie said...

take care ayu!!!

tak taulah asb arwah along dah settle ke belum, ek... kena check ngan anak nya. TQ

ibuintan said...

jangan tensen... moga cepat sembuh ye Ayu... makan ubat

diana said...

saya tak tau apa2 pasal ni..:P
kena ambik tau la lepas ni..

Bigdaddyz said...

buat mana yang patut,susah sekarang jgn susah kemudian.

Bigdaddyz said...
This comment has been removed by the author.
Bigdaddyz said...
This comment has been removed by the author.
Bigdaddyz said...
This comment has been removed by the author.
azieazah said...

Bila ada kematian, memang banyak urusan berkaitan yang mesti dibuat.

Itu belum lagi masuk bab harta pusaka, upah haji, langsai hutang... dsb.


“SALIH YAAKOB tu minum kopi apa?”

Encik MamaT said...

adeh.. arwah tok dulu p letak nama orang len jadi penama.. tapi depa tak mau keluar duit tu.. itukan harta pusaka... hmm... harta skit pun nak mngawal..hehe.. eh.. lari topik... hehe.. kak ayu semoga sehat2 nooo...

My Airul... said...

nampak mcm mudah.. tapi kalau simati simpan ntah mane2 dokumen tu sume pyh jgk..

Mama JnJ said...

tension juga blogger buat hal semalam huuhuu..nasiblah draf satu dua saja itupun kena edit lagi

cik pulau said...

take care ye kak..
jaga kesihatan.
sekarang ni mudah sangat demam dengan cuaca yg tak menentu ni..

NadiRah said...

take care kak..
semoga segala urusan dipermudahkan oleh-Nya

Ummi Hanie said...

salam ayu,

mog aayu cepat pulih demam yer ...ade ape2 kot ? ;)

ad z said...

berapa sumbangan yg diberikan? adakah benar jumlah simpanan melebihi RM10k, sumbangan khairat kematian RM2k