CITARASA RINDUAN

Sunday, May 8, 2011

Aku Suka........TAPI!!!

Aku memang suka join event
Tak kisah event itu berbentuk majlis makan-makan atau kursus atau promosi barangan
Sebab aku jenis campur orang...

Aku suka join majlis kenduri kawin
Sebab aku suka ambil gambar dengan DSLR aku
Aku nak tambah lagi ilmu yang ada untuk tunjukkan bakat aku yang lama tersemat di jiwaku
Dan aku suka kumpul saudara mara,
Kerana dapat kenal orang baru atau baby baru
Seronok.......

Aku suka join apa-apa majlis
Tuan rumah suka jemput aku
Tapi agak sedih bila tiba masaNYA
Aku tak boleh hadirkan diri

Aku suka bila kawan-kawan sekolah aku buat renion
Suka sangat-sangat berjumpa mereka
Mesti ada banyak cerita lama akan terbit semula
Atau cerita baru akan dikongsi bersama


TAPI..............
Bukan keadaan yang menghalangku
Bukan aku tolak qada dan qadar
Bukan kerana lelaki itu atau budak comel itu
Bukan mereka2 penghalang aku
Tapi AKU tahu setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya

(PS: maaf kepada sesiapa yang pernah menjemput aku ke majlis kalian tapi aku tidak menghadirkan diri, ketahuilah... aku memang suka dengan setiap undangan kalian, terbit rasa kesal bila aku tidak menghadikan diri... Maaf sekali lagi teman-teman)

11 ulasan:

akuanakpahang said...

Musim panas2 tak larat juga nak gi kenduri :)

Cikgu CTE said...

saya pun suka kalau dapat undangan tapi kdg2 tak dapat penuhi undangan tersebut....

Huszaini said...

Samalah kita ayu.. niat nak hadir tapi keadaan tak mengizinkan.. lagi2 dengan anak2 masih kecik nih.. terhad sikit pergerakkan tu..

nur said...

kak ayu.. kadang masa yang mengekang kita dari menghadiri,,

peciter?.. lama tak menjenguk,..

eelobor said...

tak kira....muaz nak jemput gak umai datang umah

ainnoraini said...

same la dgn kite ayu...suke bila dapat jemputan ni tak kira la ape majlis...

tapi kadang2 tu tak semua undangan tu dpt penuhikannn..

NadiRah said...

Nad pon dijemput..member kawen..
nad bukan xnk pergi sebab jeles..
tp ada exam haritu..hihih

Wanita Mutalib said...

betui2..bukan saja taknak gi kan kak :))

munna said...

munna pun mcm tu..bukan tak nak pergi..nak sgt ..suka sgt klu makan2 ni.. tapi ada aje halangannya

munna said...

munna pun mcm tu..bukan tak nak pergi..nak sgt ..suka sgt klu makan2 ni.. tapi ada aje halangannya

Lelord said...

bila la dpt jumpe ayu kan..