CITARASA RINDUAN

Monday, May 16, 2011

DEDIKASI UNTUK KALIAN


Assalamualaikum...selamat pagi ahad sahabatku semua...
Semalaman aku off line, demam tak kebah ko... so ke klinik.... pekena ubat salsema dan batuk terus aku mabuk,.. hehheheh.. alhamdullilah, walau pandangan mata kunang2... still gagahkan diri ke citarasa rinduan..
Thanks kepada sahabat yang sentiasa mendoakan kesejahteraanku.....

**************

Lagi 2 hari kita bakal meraikan hari guru..pengorbanan mereka sebesar-besar jihad ke jalan kebenaran.. Guru yang membimbing kita dari segi rohani mahupun jasmani..... mereka membentuk pembelajaran kita sejak kita berusia 5,6tahun-17,20 tahun... selama usia itu kita bersua mereka yang bergelar pendidik

Selamat hari Guru ku dedekasikan kepada semua guru-guru yang berada di malaysia mahupun luar negara...

Terutama kepada guru-guru yang telah mendidikku hingga kini baik dari segi akademik mahupun kokurikulum antaranya adalah:-

1.       Guru sekolah tadika di F tenggaroh 1,
2.       Guru sekolah rendah dan agama LKTP Felda tenggaroh 1,
3.       Guru sekolah Menengah A, Felda Tenggaroh
4.       Guru sekolah menengah tenggaroh B (kini sekolah Menengah Tun abdul Kadir)
5.       Lecture kolej Yayasan melaka (matrikulasi UNITAR)
6.       Pensyarah Politeknik Seberang Perai
7.       Kesemua pendidik Kolej AKMA Mersing, (tempat ku belajar untuk Graduan Menganggur 2001)
8.      Guru-guru bloggerku seperti BEN ASHAARI http://www.benashaari.com/dan CIK MAT GEBU http://www.tiffinbiru.com/ (sifu dalam dunia blog)
9.       Dan untuk sahabat mayaku yang bergelar GURU



·          CIKGU AZLIE http://antzlyphotography.blogspot.com/
·          CIKGU JAJA http://jajazack.blogspot.com/
·          CIKGU SEKAMAR RINDUhttp://sekamarrindu2009.blogspot.com/
·          CIKGU AZIAN http://azian-muhammad.blogspot.com/
·          CIKGU SARAH NAJWA http://sarah-najwan.blogspot.com/
·          CIKGU IMAN http://www.abgshah.com/
·          CIKGU CTE http://pondoksiti.blogspot.com/
·          CIKGU KALAMHATI http://intizhar-kalamhati.blogspot.com/
·          CIKGU NORGEE http://mylifeasnorgee.blogspot.com
·          CIKGU MASRINIhttp://masriniajourneytoshare.blogspot.com/
·          CIKGU CKLAH http://xiiinam751.blogspot.com/
·          CIKGU AZREEF http://ibnunaeem.blogspot.com/
·          CIKGU NIEY  http://niey-muhaini.blogspot.com/
·          CIKGU SARI YUSA http://sariyusa.blogspot.com/
·          CIKGU ISZA http://chekguisza.blogspot.com/
·          CIKGU GEN 2 http://gen2merah.blogspot.com/
·          CIKGU AYU http://hadifhadifah.blogspot.com/
·          CIKGU HAZLIN http://hazlinnazri.blogspot.com/
·          SUAMI BLOGGER BIONIC http://violetgloves.blogspot.com/
·          CIKGU MAMA HANIMhttp://cintapertamakami.blogspot.com/
·          CIKGU MOSHAR http://moshar2000.blogspot.com/
·          http://buahatiumi.blogspot.com/
·          CIKGU KEMEII http://kemeiii.blogspot.com/
·          CIKGU FIQ http://cikgufiq.blogspot.com/
·          CIKGU EJA http://ejaescobart.blogspot.com/




ps” SILALAH AMBIL KAD UCAPAN INI..... KHAS UNTUK KALIAN YANG BERGELAR GURU, SESUNGGUHNYA JASA DAN PENGORBANAN KALIAN TIADA TANDINGANNYA, TERIMA KASIH CIKGU!!!!
(mungkin aku tertinggal URL beberapa blogger yang bergelar guru, maaf jika aku terlepas pandang.. silalah tinggalkan komen anda di entry ini... ambillah kad ini sebagai tanda anda sebagai pendidik.. )

46 ulasan:

Along Maklong said...

salam ziarah dari maklong.. maklong bukan cikgu.. tapi pernah bercita2 jadi cikgu tapi tak kesampaian..:D

azieazah said...

Selamat Hari Guru juga buat semua guru yang tersenarai itu.

Anda memang hebat!

Wanita Mutalib said...

selamat hari guru, cikgu2 sekalian. :))

eelobor said...

weii....aku pun cikgu jugak ayu. ko jangan derhaka kat aku tau.... hihihihi, dah lupa ler tuuuu jasa cikgu ko nih

diana said...

ramainya cikgu yang jadi blogger..:)

kemei said...

waaa..tq tq kak yu 4 da wish.....
jom sygi cikgu kita dulu~....:)

munna said...

selamat hari guru juga buat semua guru-guru...

Encik MamaT said...

selamat hari guru juga... ibu kita adalah guru pertama... hehe

keje tu keje jugak.. kesihatan kena jaga... hehehe

LiFe KaMi said...

selamat hari guru, semoga guru2 zaman sekarang lebih tabah dalam mendidik anak bangsa yg serba mencabar..

p/s: salah sorang kami pun guru..:)

Panglima Muda said...

salam........lama tak jenguk

sarah-najwan said...

tenkiu ayu..
oo..awk skol kat tenggaroh A dan B yer...akak salu gi meting skol tu masa akak ngajr kat mersing..hehee

btw..hepi2 weken..

Bigdaddyz said...

mak ai ,banyak nya guru2 ....selamat hari guru jua!

azila said...

moga cepat sihat Ayu..dan selamat hari guru utk suma2 cikgu2 di luar sana:)

ckLah said...

Terima kasih Ayu...

Sekamar Rindu said...

salam...kak,

terima kasih atas kad hari guru..

saya dah letak di blog.

ejaescobart said...

tak acii!!

nak jugakk... hehehe...

cikgu isza said...

trima kasih untuk ingatan ibi ayu.. walaupun jauh.. ayu tetap di ingatan..

CT NoArIzAh ArIs said...

Wahh ramainya guru.. apa pun selamat hari guru buat mereka yg bergelar CIKGU !!

hazlin nazri said...

thanks ayu.. selamat hari guru buat semua guru

Cikgu Fikri said...

wah..
terharunya!!!
tHanks sgt2..
btw saya dulu dari tadika sampai lah awal form 1, duk kat Felda Bukit Besar Kulai Johor..
tahu kat maner?
huhhh :)

IMANSHAH said...

thanks Ayu

Terima kasih atas penghargaan..semoga Ayu juga berjaya. Ayu adalah guru terhebat untuk Umai

Cikgu Fikri said...

yeker?
wah..
lama tak pergi sungai sayong..
pasir raja, bukit ramun, bandar tenggara pun lama tak pergi..
rindu!
yup..
semua dah pindah Melaka skrg.. :)

Bionic women said...

TERIMA KASIH, AYU......
(mewakili hubby yea)..hehehe

Sari Yusa Ibrahim said...

terima kasih atas ingatanmua.... aku terharu... huhuhuhu

jeBateja said...

alahai...menyesal plak tak jadi guru dulu...kalau tak leh ada hari guru....leh mintak hari pekerja kilang tak..?

wahida said...

salam ayu...ayu dah sihat? harap ayu beroleh kesejahteraan hendaknya...makan ubat tau!!

selamat hari guru pada semua guru yg tersenarai...

Antzly said...

thanks ... ayu ... kita semua adalah guru untuk anak-anak kita ...

norhidana said...

selamat hari guru utk semua guru2 sem`sia...
sian akak demam yek, jgn lupe mkn ubat n rehat ye kak...

Yan said...

kita bekas guru..hee


takut tak tersampai je.. nnt amik award ni ye..

http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/05/best-friend-award.html

Amy Syaquena said...

Selamat hari guru buat semua blogger yang menjadi pendidik dan x lupa juga buat seluruh guru2 yang berada di dunia nie. tanpa mereka sapalah kita hari nie.. jasa mu tetap di kenang..

p/s:http://sinarraudah.blogspot.com/2011/05/blog-di-tutup-sinar-raudah-akan-bersara.html

kella said...

Selamat hari Guru untuk semua guru guru dan pendidik.. :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

"Hari MEM Besar" takde ke Ayu? Sampai ati tau...

cik pulau said...

selamat hari guru buat mereka semua.. dan untuk cik pulau jugak..
lalala~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat hr guru buat semua guru2.

Ummi Hanie said...

Selamat Hari guru semalaysia...

teringat balik zaman skolah2 dolu2... ;)

gedek! said...

Sayang semua cikgu, termasok cikgu sekolah memandu!

Ummi said...

Waaaahh Ayu, ingat lagi semua guru2 dia..kalau akak nak senarai camni..ntah la berapa org jek akak igt..hehehee...tp jasa2 mereka semua pasti akak x lupa...Selamat Hari Guru untuk mereka yang berkenaan..

Ujang9897 said...

wah senarai lengkap..bgusnya igt..=)


ramai gak ek blogger guru..=)

Awangku Johan said...

thanks kak atas ucapan dedikasi ini..

oleh itu Awang buatkan entri khas tuk akak.. http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/05/assalamualaikum.html

alexa yussida said...

wahhh ramainyeee cikguuu..selamat hari guru smua..n akk,get well soon :)

Insan Marhaen said...

Tahniah dari IM juga buat guru-guru di seluruh Malaysia. Paling seronok ialah bila ada diantara anak muridnya itu yang datang semula kepadanya setelah bertahun-tahun berpisah.

Tentu bangga guru itu melihat kejayaan anak muridnya dan terharu kerana anak murid itu masih mengingati dirinya walau dirinya pasti sudah terlupa akan anak muridnya itu.

azian said...

akak....(sob sob sob....terharu nihhh)

sy pun masuk sekalik dlm list akak nih....wahhhhhh...terima kasih kak ayu....

Gen2Merah said...

alhamdulillah, terima kasi banyak2 kak ayu... dah ambek award ni letak dalam list . thanx kak ayu..

Tinta Emas said...

terima kasih ayu...walaupun lambat ambil tapi sbb penghargaan ini amat bererti, saya akan masukkan dlm entry saya...

Nora Shahaira said...

selamat hari guru juga..sesungguhnya guru la insan pertama yg mengajar manusia mengenal dunia selepas ibubapa..salam ukhwah daru saya

Ums Niza said...

Selamat hari guru...cantik sangat kad ucapan tu...