CITARASA RINDUAN

Friday, May 20, 2011

Siap!!!!

Alhamdullilah,

Selesai sudah memasak untuk kenduri malam ini

Menu
1.       Ayam masak kari – 12 ekor ayam muda
2.       Udang sambal – 8 kilo udang
3.       Ikan selar masak pais – 50 ekor
4.       Ulam kuah kacang
5.       Air sunquid
6.       Air teh O

Syukur, dan terima kasih kepada 4orang pekerjaku yang membantuku memasak pada hari ini....



PS: semoga kenduri doa selamat berjalan dengan lancar.. amin, JEMPUT HADIR YA SAHABATKU SEMUA..

39 ulasan:

mama maman said...

Kalu dekat2 dah gi dah... :)

emieysandra said...

wah..ade menu udang sambal, bestnyer~

Lelord said...

wow...pais ikan tu yg mabeless

Mama Janet said...

kenduri tuk brapa org pnya makan tu..

~izan~ said...

kalau dekat bley gak dtg...semoga semua berjalan dengan baik dan lancar.. =D

Nieza said...

Assalammualaikum Ayu, wah dah ready dah semua...apapun semoga majlis berjalan lancar nanti..insyaAllah.

tun_telani said...

50 ekor ikan!! 12 ekor ayamm!! kalau tun dh pengsan dh ptg kalau msk byk tu.. huhu.. ikan dulu time bljr pernah masak utk buka puasa kt masjid, mlm tu nk semayng terawikh pun kaki dh terketar2 penat sgt.. kak ayu mmg hebat!
moga berjalan lancar kenduri mlm ni.

Tinta Emas said...

kalau dekat, dah tentu saya pun nak tempah dgn ayu jugak....

norgee said...

nak makan jugak...boleh ke? hehe...Ayu, semoga majlis berjalan lancar...pastu nk bg tau..akak dah 'trima' kad ucapan tu...siap wat entry khas lagi..makaseh yer Ayu. emmuaaahh! :)

Mas said...

alhamdudillah...
sedappnya menu2 tu....

Zaliedana said...

Kak Ayu,wah menu2 semua sedap2 kan..HARAP KENDURI MLM NIH BERJALAN LANCAR N SEMUAURUSAN DI PERMUDAHKAN,aMIN..

ibuintan said...

Ayu.. kalau dekat mau juga hadir ni

semoga majlis berjalan lancar

Mak Su said...

all the best! :)

azieazah said...

Kalu dekat, sahih dah Kak Azie datang awai, tolong siang ikan, tolong masak udang, tolong bancuh air... tolong makan... tolong makan..

pastu tolong basuh pinggan.

hehehe semoga majlis berjalan lancar. Murah rezeki, amin.

kakpah said...

semuga segala berjalan lancar. Amin kepada semua doa yang disebut dalam majlis itu..

Amy Syaquena said...

kak ayu kalau dekat amy pergi tapi pape pun amy doakan semoga segalanya berjalan lancar amin..

Kalamhati said...

waahh..tabik spring ngan ayu..semoga semuanya lancar ye.=)

cik cek said...

WoW!....Thumbs Up la utk Ayu...superwoman....kalau kak cek mau kelam kabut nak masak byk2 cam ni...mau semput dibuatnya...he he he ....:)

mamaijat said...

..wah,bestnya ayu..kalau dekat dah lama mamaijat sampai..sanggup buka pantang diet....sebab semuanya look delicious & marvellous!!!!

ejaescobart said...

kalau dekat dah sampai dah ke rumah Ayu...

setakat tolong buat ayaq bulih laa... :)

semoga berjalan lancar majlis nye..

nuwairani ismail said...

kak ayu! 12 ekor ayam banyak tu!!! kan best kalo kite berjiran2...

senyumSOYA said...

udang masak sambal!! sedapnya!!!

Ati Masrif said...

kalau dok dekat mmg nak singgah
dah jemput kan

hebat ayu boleh masak sampai
berpuluh kilo...

bolehlah bagi resepi utk msk yg
banyak2 ye..manatau nk buat kenduri gak :)

NURUL AINI NORAZMAN said...

aihhh,. nak dtg dah ni kli dekat,.dpt makan free,.he3

maszmadi said...

wah!!!!! udang masak sambal..... sedapnyer

munna said...

wah!.. menu yg menggoda nafsu makan munna tu..klu dekat mmg munna terjah rumah ayu...

daddyzkool said...

nasib baik jauh ...email jer la...

ainnoraini said...

jauh la pegi ayu...kalau sampai pun semua dah habis kot...

Nur Hawa Mohd Zin said...

suka kenduri sebab boleh usha anak muda pakai baju melayu kain pelekat datang kenduri...heheh..

kidding kak

jeBateja said...

hai kak...buat kenduri rupernya....lauk pauk tu...hasil air tangan tokeh ke...??....ahakz....tentu sedap tu....

diana said...

semua menu tu buat saya telan air liur..
hahahaa

Encik MamaT said...

menu terbaik kak ayu.....

kak ayu kat mana :|

norlie said...

nanti tayanglah masakannya pula..dengar bunyi jek..

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan..:)

Pagi ni baru saya baca betul2 header blog ni, Citarasa Rinduan tu nama restoren ke? Kalau itu lokasinya, Insya Allah saya boleh terjah..hehehee..sebab rumah parents saya di Skudai..

mungelily said...

kak ayu ku syg..
wahhh manyakkknyer lauk masak...
ini chefff ayu citarasa rinduan yg da bestt nih...
hehehe~~~

zarazueyin said...

wahhh...sedapnyer menu
meleleh air liur...hehe
salam kenal ;)

gedek! said...

nasik puteh takde?

Nur-nba said...

Salam.. Kak Ayu, sedap betul menu untuk juadah kenduri tu.. Moga semuanya dipermudahkan.. Amin

luahfikiran said...

SALAM,
DALAM KEADAAN KESIBUKAN DAN KELETIHAN, DAPAT JUGA BERSIARAN ...HEBAT! SELAMAT MAJU JAYA . MOGA ALLAH BERIKAN KESEMPATAN UTK KE SANA