CITARASA RINDUAN

Sunday, May 8, 2011

Dapat temui bekas kekasih lama..

Tadi aku dapat berchat dengan adik aku...
Katanya dia bertuah dapat jumpa kawan lama
Bertuah sebab ada FB, dia dapat temui cerita kawan-kawan
Dan bekas teman lelakinya

Peeh!!!
Diam-diam dia dapat sambung semula kisah lamanya
Penangan FB lah katakan

Mujur adik aku masih solo...
So... bolehlah gunakan Fb sebagai saluran ke arah yang baik...

*************


Tapi....
Bila dia dapat chat dengan bekas teman lelakinya
Dia dapat khabar yang mendukacitakan...

Sedihkan.. bila seseorang sahabat/kawan yang paling rapat menghebohkan sesuatu yang mengaibkan.??

Akhirnya adikku bawa diri, si lelaki bawa diri..
Mujur ada FB.. sama2 dapat jawapan setelah 10 tahun menghilangkan diri...

PS: korang pulak?? Bila ada saluran FB dan pelbagai saluran komunikasi yang ada apa yang kalian jumpa???  Jom syer kebaikkan yang kalian temui

11 ulasan:

siti noorazizah said...

byk kebaikan n keburukan fb nie.... tgk sape yg gunakan utk kenaikan pasti kebaikan yg datang.... tp klu gunakan utk pkara yg x baik sure keburukan yg datang....

Lelord said...

bergantung pada keadaan dan niat kita la, fb salah satu medium nak carik sahabat lama mmg tak dinafikan.

tapi ada gak yg gunakan fb tuk saluran yg x betul..

azian said...

kak...
pada saya terpulanglah pada individu tu...masing2 boleh berfikir dgn betul...yan pun baru tau ade kawan yg bergaduh sbb FB...apa cer????

Cikgu CTE said...

Pernah terjadi pd saya jugak tapi sebab masing2 dah berkeluarga so kita terima takdir kita...

niey_muhaini said...

nasib baik ada FB kan,moga hubungan yg lama terpisah akan bertaut kembali.

eiela said...

dapat jumpa kawan-kawan lama masa sekolah dulu. ada yg best and tak best jugak FB ni.

Kengkawan said...

best jumpa kengkwan lama je kot kak

Ini Kisah Tia said...

entahlah . ada baikny da buruknya . baiknya , dapat cari kawan lama . yg buruk ? hurmmm . banyak kot ..

alexa yussida said...

akak!!

selamat hari ibu:)

ct_nurmarlissaa said...

Eppi mommies day sis...me suka fb bcoz dpt keep in touch kembali dgn kengkawan lama dan baru

Kakzakie said...

Kakak dapat bertemu dgn teman-teman sekolah lama dan kami buat majlis re-union masa CNY lepas....