CITARASA RINDUAN

Monday, May 23, 2011

Gua stress...

Assalamualaikum....
Selamat petang sahabatku semua..
Hari ini aku sibuk sangat..maklumlah hari isnin, selain pelanggan yang datang tak henti, aku ada masalah dengan seorang pekerjaku...
Yang buat aku agak terkilan, dia boleh pula bercuti tanpa pengetahuanku..walhal, petang semalam semasa kami sama-sama mengemas kedai untuk persediaan berniaga pada hari ini.. molek pula dia tak buka mulut nak mohon cuti....
********************
Punyalah pulun aku bersilat awal pagi tadi kat kedai, dengan risaukan keadaanya, entah Sakit ker? Entah terlantar kat biliknya ker?,Telefon bimbitnya tak di “on”nya, kerjaku tergendala gara-gara fikirkan masalah ketidak hadiran pekerja aku tu...
Hinggalah aku siap sediakan sarapan pagi, baru aku dapat khabar beritanya...
Dan alasannya, dia dijemput kawannya bersua saudara mara..

PS:EIK!! Ada yang kena berhentikan kerja ni...... sekarang nie aku tak berapa nak sihat... kepala sakit.. hati sakit, fizikal pun turut lemah.. GUA STRESS!!!
~moral: tolonglah, beritahu awal-awal~

28 ulasan:

bujal X said...

bagi gaji lambat.cakap lupa~haha~~

eelobor said...

sejam lepas aku pegi makan tengahari kat kedai & ramai betul pelanggan. terpandang seorang pekerja yang sedang kalut melayan pelanggan. dalam hati aku berfikir macam nie kut ayu kat CR tuh. tup...tup ada jer entri dari ko.....hihiihihih

Citarasa Rinduan said...

BUJAL X--
kwang2.. tak elok tu...

eelobor--
wah!!! terharunya. sure ko dapat rasa macamana keadaan aku di kedai....
kaki nie kalau boleh tamo berjalan.. nak lari jer...
thanks beb.. aku terharu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis...
sabar ye.byk org byk ragam.dia tak fikir jika tak bg tau awal2 tu menyusahkan kita.sabar ye sis ayu

mama maman said...

jgn stress2 sgt ayu... relax je.. tp kena bg pengajaran kat staf ayu tu.. biar dia tau kesusahan ayu kerna dia buat perangai... kalu tak smpai bila pun dia buat tak kesah...

** eelobor teringat kat ayu eks... amboi..amboi...

munna said...

MMG TAK BOLEH BLAH..KLU PEKERJA BUAT MCM TU..SERUPOA DGN EN. ABG MUNNA SOKMO STRESS DGN PEKERJA DIA... DAH TAHU ORG NAK MENIAGA ..LAST2 MINIT NAK PERGI DIA KATA TAK DPT PERGI TIME TU..MMG BENGANG GILER SEKEJAP

akuanakpahang said...

Salam Ayu, kena sabar dengan kerenah manusia nie... mmg itu diantara sikapnya.

Kakzakie said...

Ayu ada waktunya kena tegas sikit dgn org macam ini. Mereka org tak sekolah mana faham erti budi bicara mcam di M'sia. Kena bagi sepatah-dua kata. Kalau tak akan ada kali kedua.....

ana love apez said...

time bagi gaji, akak hilangkan diri. kate sesat dalam bank. hehehe. mesti panas orang tu. haha

miloais said...

kesian uols...
kalo 1st time buat salah camni... bagi warning dulu kot...
dan khabo - next time nak bercuti ke... hapa ke... khabo awal2
lenkali buat lagi rupa ni... akan diberhentikan...

bleh gitu kan?

s1t1 2uL41k4 said...

huh! macam2 peel la manusia ni.. cian akak kite yg comel ni.. hehe..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ayu..bermasalah gak klu pekerja camni kan?HB K.atie dulu ada ada pekerja2 melayu..semuanya problem,last2 kebykkan pekerja skrg semua org indon...walaupon trpaksa kuarkn duit tuk passport,tp puashati depa buat keje.klu keje main2,HB ckp nanti htr balik...takut depa..

kakcik said...

Pekerja ni kalau diberi muka, mulalah besar kepala... (dah biasa terjadi begitu)

sarah-najwan said...

esok kalu dia dtg...panggil utk soal siasat..

ibuintan said...

alasan berjumpa saudara mara tu yg tak patut tu

kena juga bagi last waning tu Ayu... nanti yg lain pun suka ati je cuti bila2

zarazueyin said...

sabar kak ayu
jgn stres2
nnti dtg penyakit lain lak :)

gadisBunga said...

kene garang sikit kot ayu....

zeqzeq said...

Puan Esok saya..cuti..

Insan Marhaen said...

sebab itu setengah taukeh suka ambil pekerja indon. tak gaduh nak cuti..

gedek! said...

Gunakan pemerintahan kuku besi....

mungelily said...

soba2 k.ayu...;p

senyum2...sengih2...

t sound tepek jer kat dier..ekekeekee

daddyzkool said...

faham sangat....sudah terbiasa dgn peel budak2 ni...sabar jer...

siti murni said...

Ayu, kasi warning letter sama dia..! muahaha...jahat nya aku...

Mas said...

memang menduga kesabaran betoi bila berhadapan pekerja macam tu...
tak bersungguh2 bekerja...
ayu kene bagi amaran supaya perkara mcm tu tak berulang...

Sury said...

Sabar ayu...berapa kali dia buat camtu...kalau selalu sangat memang tak patut

cik cek said...

Susahkan jadi majikan ni...baik salah ...garang kang salah jugak....paham sat apa yang Ayu rasa...
Syukur sgt kalau dapat pekerja yg setia ngan kita walau dalam apa jua keadaan...tapi susah nak dapat...yg pasti tetap ada pekerja yg setia dan paham ngan kita...

Sabar2 ya Ayu...jgn stress2...

Ayie Media Networking said...

wakakaka... Mungkin akak ayu garang sangat kot :D

apa-apapun Assalamualaikum saya ucapkan kepada akak ya :D

BLOG-AYIE.COM | SHARE & LEARN

bersama kak Es said...

sabo je...
dah dilayan macam keluarga sendiri pun buat hal juga..kesian ayu