CITARASA RINDUAN

Sunday, May 8, 2011

Kalau dah kata tukang masak..

Kalau dah kata tukang masak....
Kat mana-mana sure aku tak pernah miss jumpa bawang merah. Halia dan pelbagai bumbu

Buktinya...
Di majlis kenduri Juliana...
Aku di tugaskan menyediakan makanan makan beradap untuk pasangan pengantin..

Wah!!!
Memang nasib aku lah..
Tak perlu nak dandan lawa-lawa
Tak perlu nak boh minyak wangi kat seluruh badan..
Dan tak perlu aku nak pakai make up pelbagai warna... membazir jer!!

Sebab...

Hujung-hujung yang melekat di pakaian aku
Mestilah bau aroma masakkan...
Hehehehhe


PS: agak keletihan hari ini, aku perlu rehatkan diri, ganti kepenatan hari ini dengan cuaca yang panas terik...... peeh...aku nak minum ABC.. korang nak lihat gambar aku di majlis perkahwinan JULIANA? bila ada permintaan aku syer yer!!

15 ulasan:

NadiRah said...

nak!! huhuhu
selamat hari ibu ye kak.. ^^

Adinda Amy Sensei said...

selamat hari ibu kak...

Melur Jelita said...

Selamat hari Ibu cik Ayu jelita...

Kawan saya tukang masak handalan..dia takkan masak kalau tak dibayar dan dia akan berdandan cantik - cantik bila dia enggan memasak walau pun dia dibayar atau diminta tolong..jawapannya:

Asyik memasakkkk je..Bila aku nak duduk sembang dan pakai lawa- lawa..Pergi mana - mana pun macam tu, nyampahhhhhhh...hehehe

Zaliedana said...

Kak ayu,tayanglah pic akak tuh,nak tgkkk..

Izan Ishak said...

selamat hari ibu ye ayu!

penat2 pun berbaloi tu...dpt sediakan makan beradap utk pengantin.

ckLah said...

baca cerita pun buat cklah teringin nak menyicipi air tangan Ayu...


Selamat hari Ibu Ayu...

eyna azmi said...

selamat hari ibu ....

mana gambarnye ..nak tengok nie ....

sarah-najwan said...

selain org nk tgk pengantin
makn beradab tu jugak penting tau..
tahniah kpd ayu yg mengurusknnya..

share la..terutama tang makan beradab tu..hehee

Cikgu CTE said...

nak tengok...

nak tau jugak anak siapa...

Cikgu CTE said...

nak tengok...

nak tau jugak anak siapa...

diana said...

nak!!nak!!!

Encik MamaT said...

selamat hari ibu kak ayu.... hari2 ibu ni bawak2 berehat.. kekekkeke

tun_telani said...

wahh.. masak lauk makan beradap kene hias cantik2.. jd bidan terjun ke dh di inform awal2?
ps: selamat hari ibu kak ayu =)

cik cek said...

he he...tukang masak...manak2 pegi pun kena jadi tukang masak ya Ayu...kalau dekat boleh gak kak cek rasa masakan Ayu...

Selamat hari Ibu Ayu...happy2 selalu....:)

senyumSOYA said...

akak.. masak t saya kawen la ..heheh..

(^^!