CITARASA RINDUAN

Monday, October 11, 2010

BLOGGER MANIK...KAMU MEMANG HEBAT

Tadi dah rancang nak tidur awal, namun…atas keikhlasan berblogging,..aku singgah sebentar ke blog kawan-kawan…hanya tanya khabar dan meninggalkan komen atas entry yang banyak memberi maklumat dan berkongsi pandangan..(aku suka entry korang)

Singgah menyinggah dari blog ke blog, ada 10 blog yang aku tinggalkan kesan…kesemua blog yang aku singgah merupakan sahabat blogger yang rajin singgah ke blog Citarasa Rinduan,

Terhenti ke blog sahabat wanita yang bagiku punya nilai kreativiti yang tersendiri…memang diakui,,,kesemua wanita punya kelebihan, bukan hanya masakan, malah ada yang gemarkan mengumpul kasut dan beg, shopping, membuat kek dan menyulam…….

Tapi, blogger ini…amat kreatif dalam kerja seninya,,,aku tak gemarkan menyulam atau menjahit manik-manik dibaju atau di tudung..kerana aku tak punya kelebihan dalam bidang itu…kerjaku lebih kepada kerja kasar….

Peraya atau tidak…norhidana….seorang blogger yang amat pakar dalam menambah aksesori tudungnya..sungguh indah hasil kerja tangan beliau...

Jom kita lihat hasil seni beliau…(dana, kak ayu beri nama khas untuk hasil seni kamu....) jangan marah yer...

1).Aku bubuh nama tudung nie, sulaman hatiku untukmu

2).Yang ini…jelingan mataku

3).Yang ini pula, hujan dalam hatiku

4).Aku gemar yang ini, ku namakan…pelangi membiru

5).Kerana umai sukakan pink..ku gelarkan ini…sentuhan pink umai

6)Manakala yang ini…cinta DR HARLINA..sebiji seperti aksesori yang digunakan oleh dr harlina dimajlis perkahwinannya...


PS: jom sekodeng blog beliau…aku tak pandai...tapi suka lihat hasil sentuhan kawan-kawan..mana tahu boleh tempah untuk majlis besar-besaran....


10 ulasan:

cikgu isza said...

salam ayu,
orang kan.. kalau kreatif tu.. benda yang biasa2.. akan jadi eksklusif..
jeles jer nengok kan..

eelobor said...

tak leh komen sebab lain bidang...hihihi

Kalamhati said...

suka tgk tp tgn ni kayu je..hehehe

kella said...

wow!

azzey said...

Siti Ruhayu: cantik manik2 yg dh siap dijahit tu.....dulu sy pon sker jahit manik.....skrg dh ada penyakit "M"!....HA3....

CT said...

kita pun suka pasang manik kat baju...cantiklah kat atas tu...rajinnya...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kan kak.....cantik2..kreatif hasil jahitan manik si Dana nie.

EiJa ZaQuaN said...

mmg best jdk org kreatif ni kan..

eija pun x kreatif..huhu..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu isza--
ayu kan, kalau beli bolehlah..kalau buat sendiri...j
awapannya..sure tak menarik...
nanti nak tempah dengan dana..hehehe


eelobor--
nak komen gak, hah..belikan satu untuk suri hatimu...


kalamhati--
hehehehe, sama lah...agak kaku dengan benda halus mulus nie....


kella--
cantik kan????????


azeey--
ayu pun tertarik, kena gali sekali lagi minat azeey..mana tahu...lepas nie boleh buka perniagaan sendiri...hehehe


ct--
kak, lepas nie kak kena rajin upload puc...nanti ayu leh promote...hehehehe..kira diskaun jer eik..hahahah


zanna--
kreatif kawan awak nie..kak pun suka lihat....sure edy kembang semangkuk punya isteri yang rajin dan kreatif seperti ini


eija--
samalah kita...pandai beli dan pakai...hahahah

norhidana said...

salam k ayu,

terharu.... terima kasih utk entry khas ini... kembang2 dh idung nih... tq gk utk nama2 yg comel2 tuh kak... dana nih jenis mls nk bg nama sbb kang esok luse dana lupe... itu yg takde bernama dsign nyer...

utk kwn2 lain yg komen.. tq ye... sudi2 lah lwt lg...mungkin ini je lah salah satu bidang halus yg saya blh bt... yg lain2 tak reti...