CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 6, 2010

INGAT ADA KECELAKAAN LAH.............

Ingatkan hari nie aku tak payah ambil umai disekolah…mengenangkan aku banyak kerja di CITARASA RINDUAN, minta abah mertua ambilkan umai…sambil tu bolehlah abah makan di majlis sambutan hari raya bagi ahli penduduk felda sungai sayong, kulaijaya..

Majlis rumah terbuka peringkat f sungai sayong disambut pada hari;-

Bertempat : DEWAN SRI SAYONG, F SUNGAI SAYONG

Pada : 6 hb oktober 2010

Sedang sibuk menguruskan CITARASA RINDUAN, en zalie telefon…menyatakan umai sakit telinga..

Eik, terkejut benor…..ingat-ingat sebelum nie umai tak pernah mengadu sakit telinga, minta-minta dia tak kena apa-apa lah..risau gak hatiku ini….

masa awal pagi tadi..ada dengar cerita, di sekolah rendah anak kawan aku terjatuh semasa main lari-lari dengan rakannya…terus dihantarkan ke hospital kulaijaya..kesian juga kat atuknnya en minan, bekejar ke hospital….

Terus pecut 4x4….sampai rumah, lihat umai sedang mengerang kesakitan…., aku pun jadilah doctor segera…merawat apa yang patut…rupa-rupanya ada kelenjar di belakang cuping telinga kirinya…macam jerawat nasi…

Sapu ubat gamat……..abis cerita…sekarang dia dah senyap…layan cerita tom n jerry di chanell 616….alhamdullilah tak apa-apa….

PS: macam-macam ragam budak sekarang…

6 ulasan:

azieazah said...

Agaknya bisul kot? Atau pun jerawat?

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu tak baik jumpa dockto ye kak

CT said...

Ayu : Free bwk jumpa doktor, jangan anggap remeh pkara2 camtu...yg kecit perlu kita bjaga2...

Mat Gebu said...

Betul2..kena bawak juga pi doktor, takut lahh ada apa2..pstt tapikan ayu, kita ni nasihat kan budak2, sendiri kalau kena, selagi rasa ok, terus buat tatau jee...

cikgu isza said...

kadang2 anak2 meragam nakkan perhatian kita tapi ayu belek2lah juga nanti yer.. takut apa2 hal pula..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak azie--
itulah, lepas buat ebtry terus ke citarasa rinduan, dalam 1 jama..abah mertua panggil...umai menangis tak henti...
belek2 elok jer


awe--
thanks atas nasihat, nak ke klinik lepas maghrib nie


ct--
itulah...ayu pun dah mula lemas...merengek dan menangis macam terlalu sakit...


cik mat gebu--
budak2 merengek dan menangis tahunya..kita yang dah tua nie...bolehlah tahan diri....sampai bengkak, nanah baru ada hati nak ke klinik...last2....sakit yang bahaya...
so..ayu memang nak bawa umai ke klinik...semoga dia tak merengek....


cikgu isza--
dah 3 minggu ayu sibuk...balik dari kedai dah malam..dapat ajar abc, 123 sedikit jer dan ada bacakan buku kegemarannya..
.
agak-agak kalau doktor kata tak ada apa-apa...betullah kata cikgu tu.....umai nakkan perhatian...