CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 13, 2010

mamafami spice n splendour


Sebenarnya, ini entry orang yang sedang dalam keadaan cemburu bersebab….bukan tak tentu pasal yer….kat siapa?, kak long lah…………..

Ikutkan aku dah rasa akan keenakan dan kegebuan brownice ini….2 biji aku tempah untuk santapan dan hidangan di hari raya…

Mamafami, blogger masakkan yang paling aku kagumi…ikutkan semua blogger masakkan memang diakui menyediakan resepi yang amat menyelerakan..

Namun, blogger yang paling sempoi…jinak-jinak merpati dan disukai ramai…telah menghasilkan perasaan keingingan merasai air tangan beliau…jadi membuatkan aku dengan tak tau malu..mengoder brownice beliau……..ya ampun….

Ikutkan, memang payah lah, beliau duduk jauh..nun di selangor..manakala aku di johor…nasib lah ada kak long yang duduk agak berdekatan dengan beliau…a.k.a berjiran taman sebenarnya yang dapat membantu menyelesaikan keadaan

Dan akhirnya…malam sebelum lebaran…2 biji brownice dihadapan mataku…tapikan..seribu kali sayang..kesemua habis dimakan oleh anak saudara kesayangan,.,hanya tinggal sekotak buat tekak aku yang sedang dalam ‘kekecuran’

Ku telan,

Ku gigit

Ku kunyah..perlahan-lahan…………..amboi………………sedap ko…tak terperi rasanya….

Memang diakui…hasil tangan mama amat menepati citarasaku…terima kasih mama..

Dan akhirnya, antara kak long dan mama fami menjadi akrab…aku yang dari jauh sekarang nie, menelan air liur…hanya berangan merasai kenakkan setiap tempahan brownice walaupun bukan dihadapan mata…

nak order?.....kalau area kawasan mama sure dapat by hand lagi....berbaloi-baloi..

(nasiblah mama, kena piat telinga ayu sat lagi,....panas....)..eik...jom terjah blog mama fami


PS: agak-agak kalau aku pindah selangor malam ini, okey tak?

10 ulasan:

Lelord said...

uwaaaaa ayu kat johor jek...akak ni telan air liur je kat doha...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lelord--
ya ampun..lupa orang qatar pulak...
kak, nanti balik malaysia..kak tempah tau...ayu suruh kak long ambikkan..hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

kak lela awe kat melaka pun telan air liur jerk..selamat mak buat puding roti..huhuhu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe--
nasib lah ada benda lain boleh dikunyah..heheheh...

Lelord said...

orite2...nanti akak inform date yg pasti akhir bulan 1 terbang

MamaFaMi said...

Hanya kerana brownies, Ayu nak pindah Selangor? Wah, terlebih sudah! Hehehe...

Ya Allah, kembang mama baca entry ni. Segala-galanya kembang lah.. ahaha... jangan ler puji melangit kat mama ni. Mama ni biasa-biasa je. Dah rezeki, brownies tu sesuwaiiii kat tekak Ayu. Kot kat tekak orang lain, tak sedap, mana nak tahu kan? Tapi apa-apa pun, terima kasihlah banyak-banyak sebab sudi order dari mama, sudi introduce kat Kak Long, sudi masuk blog mama dan tak ketinggalan, siap promosi lagi... Hanya Allah yang membalas segala budi baik Ayu ye....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lelord--
jom kita terjah kl..tak silap kak long ayu bersalin bulan tu...

mamafami--
memang terlebih sikit ayu nie....hahahahha

mama, serius nak beritahu...ayu dah lama nak buat entry ini..tak kesampaian...ingat nak masukkan pic masa raya..tapi sedih lah..tinggal sedikit jer yang tinggal...itu yang tak ada pic ori ke tangan ayu...

ayu rasa kan mama, kalau mama buat delivery kat mana-mana kopitiam..sure ramai yang hari-hari beli...

sama-sama mama....hanya 1 hajat belum kesampaian...nak jumpa mama secara berdepan....heheheheheh...boleh kan mama?

Kalamhati said...

terus berkeroncong perut..huhu menggoda jiwa ropa kek tu..lum rasa lagi tu..hehe

azzey said...

Sy kat Selangor gak.....nk jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

norhidana said...

kalu dpt rasa tuh... msti nyum2... bt terliur je akak nih