CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 27, 2010

Pakaian Seksi FFM23 : Farah Asyikin Bukan Langgar Prinsip


Baju yang dikatakan melanggar pendirian Farah Asyikin yang tidak mahu seksi dan berpakaian ketat. Foto The Star AZMAN GHANI

PETALING JAYA: Penyanyi, Farah Asyikin memberitahu pakaian yang digayakan dalam persembahannya pada acara kemuncak Festival Filem Malaysia ke-23 (FFM23) tidak melanggar pendiriannya untuk tidak berpakaian seksi seperti yang pernah dinyatakan sebelum ini.

Katanya, dia masih teguh dengan pendirian tersebut namun ia perlu mengikut kesesuaian sesebuah majlis.

"Ya, memang sebelum ini saya pernah memberitahu untuk tidak lagi seksi. Tapi ia bergantung kepada sesebuah majlis, saya perlu tampil bersesuaian dengan persembahan saya pada malam itu.

"Bukan saya melanggar pendirian yang telah saya buat, pada saya pakaian tersebut tidak seksi. Sebelum persembahan lagi saya sudah beritahu kepada pereka fesyen baju tersebut iaitu Arif Shukur agar bawa baju yang sopan dan tidak menampakkan kulit," ujarnya ketika dihubungi mStar Online.

Dalam pada itu, Farah juga menafikan bahawa dia telah mengubah pendiriannya akibat putus tunang baru-baru ini.

"Ia tiada kena mengena dengan putus tunang, semasa saya buat kenyataan tersebut juga saya sudah fikir masak-masak. Kalau boleh memang saya tidak mahu berpakaian seksi lagi.

"Saya lebih selesa dan selamat bila tidak seksi. Cuma untuk persembahan sahaja saya berpakaian bersesuaian. Itu pun seboleh-bolehnya tidak mahu seksi," katanya yang pernah berhasrat untuk tampil dengan imej berbaju kurung.

Menurut Farah, persembahan tersebut juga memerlukan dia membawa perwatakan seperti dalam filem Pisau Cukur.

"Lagu tersebut merupakan lagu tema kepada filem Pisau Cukur, jadi saya perlu bawa watak nakal sedikit. Apa pun saya sangat menjaga batasan agar tidak terlalu berlebihan.

"Saya hanya buat yang terbaik, malam itu saya bukan sahaja membawa lagu tersebut tetapi mewakili filem tersebut," katanya.


kredit to mStar Online


PS: heheehhehehehhehe

6 ulasan:

AngahSayang2314 said...

tapi eloklah kalau dah ubah kan??

kella said...

one word, ketat!

Zaidah said...

tak seksi tapi seksa nak tengok memang ketat

alinac lover said...

mcm2 la dia..hehe

akak..brg da smpi ke blom ek?

azzey said...

Siti Ruhayu: mudah2an dia tau apa yg patut & wajar....

Muhamad Zaki Zafir said...

tak ketat + tutup aurat.selain drp tu, buat mcm mana pn mmg x kena.x nmpk kulit, tp ketat pula.. :)