CITARASA RINDUAN

Friday, October 22, 2010

lain difikir lain jadinya

Assalamualaikum…salam hari jumaat….maaflah kawan-kawan semua…memandangkan tahap kemalasan melanda…aku bercuti berblog..konon-konon nak tutup akaun blog…siap tulis di wall FB lagi…ahaksss

Kepada mama fami, terima kasih atas pantunmu yang sempoi gitu…menaikkan semula semangatku untuk berblog…

Kadangkala kita ingin mengubah sesuatu perkara kepada perkara yang lebih baik, namun lain yang dirancang lain pula jadinya..

Seperti aku..ingin menjadikan hari ini kepada hari yang lebih indah dan bermakna…namun, lain pula jadinya,..

Perlukan aku seorang yang inginkan hari-hari indah berlalu?...atau aku bermimpi disiang hari?

Dari berlarutan…haruskah aku sediakan ketahanan diri?,,,bersabar selagi mampu.

PS: mampukah??? Kerana aku manusia biasa

19 ulasan:

Ummi Alifya said...

janganlah berehat dr berblog...kuranglah kawan nanti...sy ni baru je belajar nak jadi cam awak ni...blogpun best...

jommm teruskan berblog...

Sis-Lin said...

kita semua sama, mesti nk yg indah dn terindah dlm hidup..tp tak semua yg indah tu nmpk indah pd mata org..dn yg indah tu dpt membahagiakan kita..
bermula dr yg buruk..lama2 pasti dpt kebaikkannya.. :)

sahromnasrudin said...

teruskan berblogging..ia boleh merehatkan minda ^_^

Lelord said...

kacak luar
kacak dalam
kacak dengar sini
kalau saya senyum
awak mesti senyum sekali
kalau kita senyum
semua orang berjangkit
bila semua orang senyum
dunia tiada penyakit
senyummm...x perlu kata apa2

My Little Diary said...

salam perkenalan,
baru nak kenal2 dah nak stop berblog?
jgn.... he3x

eelobor said...

ada masa suka, ada masa duka
ada masa sedih, ada masa gembira
macam2 ader.....dah macam astro

CT said...

Biasalah tu...ada masanya kita rasa sedih, suka, duka tapi itulah cabaran hidup....kita kena letakkan diri sendiri utk menangani sesuatu..insyallah boleh...

cikgu isza said...

kadangkala tiada siapa yang boleh mengembalikan keindahan itu melainkan diri sendiri..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ummi alifya--
terima kasih masuk rumah kita..

psst...hairan dalam blog awak takada colum komen...

azzey said...

Siti Ruhayu: jgn berhenti blogging coz blogging pon salah satu cara mewarnakan kehidupan agar jadi ceria.....:)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis lin--
nak bagi sesuatu otu indah dan menyeronokkan..namun diganggu oleh sesuatu perkara yang bukan diluar kemampuan...

sabar jerlah kan

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sahrom--
terima kasih...kadangkala, tak terpikir ianya boleh menimbulkan sesuatu yang kurang nyaman..mungkin ilusi dek kepenatan fizikal

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lelord--
kentot2 jer ayat itu..namun penuh makna..
senyumlah------senyumlah----alahai cik mek loteh..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

rima (my litter diary)
salam ziarah..

terpegun seketika jenguk rumah mu..sungguh indah...

entry pun menarik..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eelobor--
astro tukan..kadangkala pun membosankan...memualkan..asyik ulang tayang...


hehehehe...but suka sengan ayat awak... ADA MASA

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

KAK CT--
selagi ayu mampu menanganinya...ayu teruskan...kalau tak boleh..ayu undur diri...diam lebih bererti

nak cuti2 macam kak juga...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu--
keindahan memang hak kita..namun jika diracunni oleh orang luar?.........

harus diam jika perlu
harus senyap sebab kesabaranku masih didada...imanku masih kukuh..amin

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azzey--
mula-mula memang semuanya indah...
bila setengah jalan ianya seakan sukar...biasalah siapa tak diuji siapa tak di keji..

sabar selagi perlu..

kita pun nak jadi macam awak...suka sang suria dan pelangi

Syafrizal said...

ish ish ish kenapa nak tutup pulak akaun blog?
teruskan berblog semoga dapat meluahkan apa yang di hati..
dapat berkongsi dengan semua orang hehe