CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 27, 2010

semua okey...............

Assalamualaikum…

Rancang balik dari hospital dalam jam 4 petang nak update blog..nak kongsi dengan korang cerita aku sepanjang hari menemankan en zalie buat follow up dengan pakar diet dan pakar medical..

Alhamdullilah, berkat menjaga kesihatan dan pemakanannya..3 kg penurunan berat badannya…untuk bacaan bp 120/80 manakala bacaan kencing manisnya 5.6…normal

Umai turut aku bawa sekali, cerdik anakku itu….nurse dan doctor pun boleh tertawan gaya percakapannya…ramai yang meguji umurnya…(6 tahun atau 7 tahun.. ) Aku senyum sahaja, agak-agak akulah… mereka meneka sedemikan kerana pelat tiada dari pertuturannya……ditambah dengan ketinggiannya 98cm dengan berat badanya 16kg.

Dari rumah jam 6 pagi…apoinment jam 10.30 pagi….hingga jam 2 petang semua urusan selesai..kebetulan bertemu dengan pesakit yang sama-sama di ward 8B…Nik namanya….kemalangan jalanraya…kebetulan ada apoinment dengan pakar dental dan ENT…

Syukur sangat bersua dengannya..selain berteguh sapa dan bertukar-tukar cerita setelah 3 bulan tak bersua….nik turun membantu menolak weeir chair en zalie..terima kasih kerana beliau membantu sepanjang rawatan. Kurang sedikit aku menguruskan kebajikan suamiku….hanya melayan umai dan menguruskan tarikh rawatan bulan hadapan….

Untuk rawatan fizio, 4 november 2010…..gembira sekali dengan tarikh tersebut..sama dengan tarikh kelahirannku………………….mana tahu, boleh singgah kemana-mana sambut hari lahir….heheheheheheh

PS: sempat menjaga citarasa rinduan….tetap rindu walau hari-hari disitu…….

5 ulasan:

Kalamhati said...

Alhamdulillah..semua berjalan lancar ye sis..=)

Sis-Lin said...

alhamdulilah..kembali normal, mudah2han ianya berkekalan.. :)
Sis turt gembira bt Ayu.. :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kalam hati--
syukur....kesihatan en zalie semakin pulih.....

kak ayu rasa gembira sangat

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis lin--
kak, mana tahu kan, ada rezeki ayu untuk cahaya mata...

teringin nak ada zuriat lelaki....mana tahu, berkat en zalie dah semakin sembuh...dapat ayu rasa pengalaman sekali lagi...

terima kasih atas doa kak sekeluarga, hanya Allah yang dapat membalasnya

azzey said...

Siti Ruhayu: Alhamdulillah, syukur pada-Nya dgn keadaan yg baik itu. Mudah2an Dia kekalkan dan lebih baik lagi.....amin