CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 13, 2010

straiwat to heaven- aku jatuh cinta dengan kamu...



Stairway To Heaven

Aku paling suka cerita romantic…lebih-lebih lagi kalau hero dan heroinnya sepadan dan secocok…paling penting keduanya cantik dan sempurna…kalau menghadap drama begini pastinya aku takkan lepas pandang…sanggup menghadap berjam-jam

Syok ooooo…cerita romantic yang aku ikuti sekarang nie ada di chaneel 3, tajuknya,,,stairway to heaven..dari jam 3 petang sehingga 4 petang

Drama dari Negara filipina….memang best,,,kalau bab romantic nie…Negara tersebut pasti menayangkan cerita cinta yang membuatkan aku meleleh air mata,,,ingat lagi drama panako sya yo..(eik,,,betul ker tajuk nie?...ejaan sure salah)….tahun 2004…aku layan cerita ini tak pernah miss satu episode..

Teruk kan hobby aku nie?...kalau jatuh cinta kat sesuatu drama,…sure aku layan tanpa rasa bersalah….

jom, kita lihat sinosip drama hebat ini..

Telenovela: Stairway Tο Heaven, mulai 20 September, Isnin – Khamis, jam 3.00petang
Pelakon: Dingdong Dantes, Rhian Ramos, TJ Trinidad dan Glaiza de Castro.

Siri drama Filipina yang mempunyai 30 episod ini mengisahkan perebutan kasih di kalangan adik beradik tiri, saksikan kegigihan Jodi dalam menempuh segala dugaan dalam hidupnya. Jodi dan Cholo saling menyayangi sejak zaman kanak-kanak. Cholo telah melamar kepada Jodi sebelum dia berangkat ke Amerika Syarikat. Jodi amat teruja dan mengimpikan sebuah majlis perkahwinan yang indah bersama Cholo. Namun, ibu tirinya, Maita dan adik tirinya, Eunice yang dengki terhadapnya telah merancang sesuatu bagi memusnahkan hidupnya. Tristan pula menyimpan perasaan terhadap kakak tirinya, Jodi.

Malangnya Jodi telah hilang ingatan selepas suatu kemalangan yang teruk. Kematian Jodi telah dipalsukan dan Cholo terpaksa menerima hakikat tersebut walaupun perit. Tristan mengambil kesempatan ini untuk memulakan kehidupan baru bersama Jodi yang dikenali sebagai Jenna. Manakala Eunice berusaha memenangi hati Cholo dan akhirnya mereka telah bertunang.

Walaupun begitu, Cholo masih tidak dapat melupakan Jodi kerana cintanya terhadap Jodi begitu mendalam. Takdir telah menemukan semula Cholo dan Jenna. Cholo amat yakin bahawa Jenna ialah Jodi dan dia tidak akan berputus asa untuk membuktikannya. Tiada halangan bagi Cholo untuk membongkar penipuan Maita dan Eunice demi cinta sejatinya. Jangan lepaskan peluang untuk menonton siri drama Filipina yang hebat ini, Stairway Tο Heaven di slot Telenovela.

PS: nasiblah time tayangan strairway to heaven,customer kat citarasa rinduan tak ramai…..

7 ulasan:

zeqzeq said...

hilang sifat jika tak suka LOMENTIK...lomen lomen..

Black_roses92 said...

wahh!! suka gak!! cantik sangat jenna tu.. cholo pun ensem.. tapi cian dorg. hurmm..

*kalau akk nk award tu, ambek la.. ;)
Thanks

Kalamhati said...

waaah sis mesti roamantik giler orangnye..hehe..boring la kalu tak romantik langsung kan..huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

kak ayu!!!! awe baru tgk cerita dah tertarik tau....dah lah hero ensem heroin cantik..suka cerita thai berbanding indonesia

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zeqzeq--
ada tau orang yang keras hati..hati batu..heheheh tak piling abis....


black roses--
kak layan, sampai kadang-kadang ada customer nak goreng-goreng,kak suruh pekerja yang masakkan...
bertuah dik no....ada jenna dan cholo yang amat sesuai berpasangan...
i like....

eik, ttg award tu...kak yang sampaikan kat kawan-kawan..tag mengtag sebenarnya...so...terima kasih yer bt n memajangkan award


kalamhati--
memang romantik..kalau ada bab mati dan kena tembak,,kak dah sedia tisu 1 kotak..heheheh

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe--
sayangku awe...ini cerita filipina sayang...bukan thai.....
kak ka.n layan dah lama cerita dr filipina..selain semua pelakon cantik2...gaya bahasa mereka amat mudah dipelajari..

azzey said...

Siti Ruhayu: seronok ek? x pnh tgk lagi ni.....