CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 13, 2010

Apa perasaan anda andai motor anda hilang?


1.
Menggelabah, semua rasa tak betul

2. tertekan, walaupun tak ada benda yang perlu ditekan

3. menggigil..nak buat kerja asyik ingat motor kesayangan anda

4. senak, rasa macam sakit perut

5. cemas, sambil istifar dalam hati

6. fikir yang bukan-bukan, salahkan diri sendiri, walupun banyak pertanyaan dalam diri

Itulah, rasa a.k.a perasaan yang aku alami pagi tadi…lepas siapkan sarapan pagi…dalam jam 7 setengah pagi…mak mertua beritahu..motor skuter kesayanganku hilang dalam garaj motor…adeh…..mengeletar satu badan…berpeluh-peluh ko…

Dah fikir yang bukan-bukan…salah aku ker?...malam tadi, rasanya aku dah kunci mangga kat pintu garaj…siap kunci handel lagi….(sayang ooooo motor…)

Rasanya, kunci motor aku simpan elok-elok…dalam rumah nie pun tak ada orang lain………

Cemas gile dibuatnya, siap nak patah-patahkan tangan pencuri….nak pi report kat balai polis…bior padan muka pencuri…peeh…jauh betul rancangan aku…

Aku soal kat mak. Walaupun dalam hati berbuku kerisauan….

“Mak, betul ker motor hilang? (macam tak percaya pulak), cuba lihat betul-betul…mangga kat pintu garaj ada atau tak? Pintu garaj tertutup atau terbuka…”

Mak balas, “Pintu ternganga, mangga dah terbuka…memang sah motor tak ada…”

Adeh…………betul-betul dah hilang lah…..bisikan syaitan dah datang……toot*****…punya pencuri…marah sungguh nie, pagi-pagi dah buat hal…


thanks, mr goggle (ini bukan motor aku....)

Dalam setengah jam berlalu…akhirnya temui jawapan…rupa-rupanya abah mertua tukar dengan kereta kesayangan beliau…

Wah…………………………………….

Awatlah tak habaq awal-awal………………nasib badan aku tak tukar hijau…..wawawawawawa

PS: bukan salahku atau sesiapa…Cuma takdir di pagi rabu …………………..(senyum walaupun payah)

10 ulasan:

Zulfahmi Abidin said...

aku penah rase ape yg ko rase.aku rase terduduk same mcm ko rase....mlm nie kompom ko tak leh tido.then...solat la bnyak2 and pikir lah yg mmg dah takde rezki.okey...beli la moto lain..

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu....awe belom ada rasa lagi motor hilang...kalu hp terlupa letak mana ada gak..macam tu juga lah rasa..

Amy Syaquena said...

salam...

x dapat di gambarkan perasaan itu coz x pernah memiliki motor lagi..

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

sahromnasrudin said...

salam..cepat repot polis..biar polis siasat...

Lelord said...

huhuhu penah rasa
1.beg duit ngan hp ilang (serentak yek kena cilok ngan member housemate ms sume org tgh tido)

2.hp kena seluk dlm lrt

3.beg duit dlm surau klcc

uwaaaaaa sedeyyy

Miss Mirror a.k.a Sam said...

At the end...tak hilang pun kan Ayu? Tukar dgn kereta MIL? What do u meant by that? Ok le tu... keta tukar dgn motor.

p/s : my sis pernah hilang motor..mmg sedih sgt tengok keadaan dia. I pulak pernah hilang baju2 kesayangan dlm gerobok angkara sesorg.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

teringat pengalaman kete ilang bulan 5 ari tu...memang sedeh....sib baik jumpa balek...alhamdulilah

azzey said...

Siti Ruhayu: klu dh tukar kaler hijau mesti susah nk tukar balik kannnnnn.....

Iera said...

dah pernah rs motor hilang 2 thn lps..rs nk meraung..x tntu arah..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zulfahmi--
tak hilang...ada my father in low amik tukar dengan keter menz dia..


awe--
awe....gigil satu badan..mcm2 rasa..


amy syaquena--
salam, kalau motor or apa-apa barang berharga yang hilang..sure amy rasa apa yang kak rasa..
insyallah akan terjah ke blog kamu


sahromnasrudin--
salam,,,,
tak hilang, ayah mertua yang tukar dengan kereta beliau

kak lelord--
adeh...banyakknya perasaan yang kak pernah rasa...but, sgt jahat...di surau pun boleh berlaku kes hilang...sabor jerlah

MM--
kak, hanya kak sorang yang baca entry ini secara betul..tq sayang

eik, salam takziah untuk u sister..sure lemas dan teringat motor yang hilang..

awatlah, sampai baju kak kena rempat..sure orang yang kak kenali..sabar yer


yanie--
amin, kak pun suka bila baca entry ttg keter yanie dah dijumpai semula...semoga kita berhati-hati


azzey--
hahahahahha....payah tau...tak leh duk dengan aman...


iera--
kalau terjadi kat kak, sure kak repot pi balai...dapat pencuri tu...kak gayang sampai lebam..