CITARASA RINDUAN

Saturday, October 2, 2010

HARAP-HARAP AKU SIHAT...SEMANGAT!!!!!!!!........

Apa yang ingin aku kongsi perasaan aku sekarang kat korang adalah….kepenatan tahap tak tahan…………weiii penat sangat nie…

Bukan hanya penat fizikal,,,penat mental pun rasa…Umai masih belum sihat sepenuhnya…merengek, aku memasak di CITARASA RINDUAN dengan mengelek Umai..tangan kiri pegang senduk, tangan kanan dukung Umai..

Sampai rumah terbongkang ko….dah penat tahap serius nie..jangan aku yang sakit udahlah….kuss semangat, minta dielakkan…(lagipun antibody aku nie bukan kuat sangat pun, mudah juga sakit kalau lasak sangat)

Sat lagi pergi open house umah pak saudara di rumah kakitangan felda Penggeli, Bandar Tenggara…lepas tu nak pergi Majlis Berinai dan Berzanji anak jiran di DEWAN F SG SAYONG..

Harap-harap kedua-dua majlis, aku dapat hadiri…maklumlah..hidup berjiran…kena pandai ambil hati mereka…susah senang merekalah paling hampir…tak gitu?

PS: tak larat…?....larat kan………..

9 ulasan:

azieazah said...

Penat atau relax, rencah kehidupan. Apatah lagi sebagai isteri, oibu dan juga orang bisnes.

Sekali sekala rasa macam tak tahan, tapi bila dalam keadaan tertekan sebegitu, tarik nafasssss.... pastu setkan dalam minda, yang perkara yang kita buat sekarang adalah tanggungjawab dan minat. Enjoy it.

Kenangkan, di luar sana ramai lagi wanita yang nasib mereka lebih teruk dan lebih penat dari kita.

Syukuri keadaan sendiri dan pujuk hati, bahawa penat tu adalah sementara.

Chaiyoookkkkk!!

cikgu isza said...

saya pun doakan ayu sentiasa sihat..

Nur Hawa Mohd Zin said...

take care kak....

azila said...

salam..ayu,kdg2 tubuh badan kt pon ader hadnya gak..so kalo penat,rasanya better amik rehat sehari dua...jgn paksa diri sgt yer..take care:)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak azie--
itu yang bila teringat atau terbaca kisah isteri diluar sana, ayu bersyukur kerana DIA duga hanya sekecil ini...
masih ramai yang diuji dengan dugaan yang hebat...
layan pengantin tadi..hilang penat, siap goyang2 ikut gemelang alunan kuda kepang...heheheh

semangat..........


cikgu isza--
terima kasih cikgu, semoga ayu sentiasa tabah..menjadi wanita yang bersemangat.....amin


awe--
terima kasih sayang, syokkan ada blog boleh luahkan apa yang tersirat dan tersurat...at least...jumpa ramai sahabat yang banyak beri ketenangan dan kekuatan



zla--
salam zla...terima kasih atas nasihat zla...ayu hargai..tapikan, rehat bermaksud tutup kedai, sebelum nie dah banyak keluara wang ringgit..sekarang kena gerak, nie dah kluar banyak buat rotex insurans storm....so....kena pandai cari peluang wang ringgit..
awak, doakan kesihatan dan kesejahteraan kita yer...kita rasa syukur dapat kenal awak dan ben...

kella said...

sianya akak kiter ni...
take a gud care ye kak.. :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

betul tu kak...rakan-rakan blogger ni baik-baik dan sentiasa memberi sokongan

hanees said...

take care kak...

hanees said...

take care kak...