CITARASA RINDUAN

Wednesday, January 19, 2011

Banyak nak kongsi cerita/pengalaman kat korang......

Assalamualaikum.

Alhamdullilah, walaupun demam belum kurang, tapi badan dah mula berpeluh-peluh…..disebabkan pagi ini en zalie ada apoinment dengan pakar medical..aku main belasah jer badan nie…(takkan nak cancel? Hanya kerana aku kurang sihat?)

Mulanya en zalie tamo pi ke hospital…..eik, mana boleh…aku tamo disebabkan aku dia tak ikut saranan yang doctor dah tetapkan..

Gagahkan diri juga drive…so, jam 6.30 pagi dah gerak ke hospital..sampai hospital dalam jam 7.40 pagi, aku minta en zalie ambil nombor giliran, apalah nasib kurang baik, bila aku dah dapat parking, en zalie call…katanya dia tak dapat nombor giliran ekspres,,

Adeh,…,tunggu giliran dalam 60 orang lagi…..adeh……..( kenapa sebelum nie, aku ambil nombor sure dapat nombor ekspres???)

Pilih kasih betul staff tu….mentang-mentang lelaki yang ambil no giliran, kalau pompuan boleh jer…kesian suamiku……

Selepas ambil darah, ambil ubat terus balik rumah……apoinment akan datang 26 January 2011

*****************************************

Dalam perjalanan balik, en zalie kongsi cerita, malam tadi citarasa rinduan di datangi pekerja/staff pejabat Kesihatan Malaysia, setiap tahun memang seluruh kedai makan akan di periksa untuk check kebersihan diseluruh daerah mahupun negeri…

Kebersihan samada, bagi kebersihan kedai, peralatan memasak, asset kedai, peralatan sejuk beku, kebersihan pekerja, sampah sarap dan lain-lain….

Keputusannya, alhamdullilah…….LULUS…..

Syukur- syukur…hanya terkilan dengan sikap seorang pekerjaku, disuruh pakai kasut, buka barang kemas apabila bekerja, dan berapron…tak dibuatnya, so markah tak berapa cun….hanya dapat B…..

PS: pagi nie, dia tak kerja, samada merajuk atau kurang sihat..tengoklah 2, 3hari lagi????

15 ulasan:

wahida said...

alaaa, x lama lagi dapat la A tu..insyaallah...
awak cepat baik tau!!

Citarasa Rinduan said...

wahida thanks..
sorry sangat tak sempat blogworking ke rumah awak...
nie, baru makan ubat salsema, batuk, tahn sakit, demam, bisa badan...ubat2x.........

azian said...

kak ayu...
baik B dr C
tapi A, terbaek...
hehehehh
semoga cepat sembuh ye...
muaz ikut nenek dia balik johor...
kl balik johor nanti nak endeng la kat hubby suh bawak g CR...
kak, apsal CMG tu???
sedey laaa...huhuhu!!!
(oppsss...tergosip lak kat sini..)

Citarasa Rinduan said...

azian-
thanks so much..mmg kak terkilan dik seorang pekerja nie, tapikan...serius nak habaq..tahun lepas tak lulus,,,2 hari tutup kedai.hehehee


wokey,kak tunggu kamu yer....

alinac lover said...

syukur la dapat B..oke da tu.tp spoil la jugak..kalo yong nak je bebel staf sorg tu

hehe

pulak hari ni dia yg majuk ya..haish.kak..smoga cpt smbuh ya

Citarasa Rinduan said...

yomg..thanks so much...
dah kurang sikit..makan ubat jerlah..hehehe


thanks yer...agak2 kak dia majuk lah..sebab sihat waafiat,,siap suruh kak ayu pi klinik lagi...heheehe
tapi, mana tau..dia demam juga???
em...tunggu

nur said...

semoga cepat sembuh..
Nasib baik lulus ye..

Citarasa Rinduan said...

nur--
amin..kurang sikit rasa badan nie..jgn berdiri lama2 udahlah..sure kak ayu leh melayang

thanks..nak kecap AA,,hehe

Kakzakie said...

salam....

tak datang sebab rasa bersalah la tu. cuba tanya dia bila dia datang esok. kena beritahu dia kalau tidak kerananya pasti A juga gradenya. tapi yg lain A dah oklah tu....

Citarasa Rinduan said...

kakzakie--
salam ziarah
esok minta2 dia dapat datanglah..dah lah pekerjaku kurang...
wawawaw

ibuintan said...

semoga cepat sembuh.... takkan tegur perkara yang elok pun nak merajuk, susahlah kalau camtu

ilham_un said...

xpe kak..lepas nie mesti A.cuba lagi.
Lau saya balik kampung teringin nak singgah restoran akak...:)

K.Nor said...

ayu, jgn lupa makan ubat, semoga cepat sembuh ya... :)

kella said...

pekerja itu adakah indon?
hmmm kalau indon... err.. hmmm..

apa pun, restoran citarasa rinduan ni belum pernah kita jejaki...
insyaAllah nanti kita pula buat penilaian.. hahaha. mesti lulus 100%! hehe..

kak! take care ya! :)

azieazah said...

Selaku majikan, AYU wajar bertegas. Untuk kebaikan bersama.